Jag är ny här och såklart här av en anledning. Mitt drickande. Har länge bagitaliserat mitt problem och tyckt det varit enbart socialt men när jag nu varit nykter en månad så förstår jag att det är för att fly. Det började när min mor fick cancer när jag var 20 och sen dess har jag druckit i princip varje helg. Jag har förstört många vänskaper och kontakter pga mitt drickande men nu får det var nog. Jag skulle behöva lite tips . Sitter i skrivande stund ( en fredagkväll) vackert väder och alla kompisar är ute. För dem är det inga problem eftersom de dricker normalt men jag blir alltid hysteriskt full och ligger utslagen i 3 dagar efteråt. Jag vill inte fly längre . Har ni några tips hur man kan handskas med längtan att fly in i dimman. Förutom glass och film :) har nyligen gjort slut med min tjej också och då blir längtan än starkare. Tack på förhand! ( finns säkert en tråd om det här )

Li-Lo

Vad fint att du hittat hit. Det låter som att du gjort en djupdykning gällande din relation till alkohol vilket lett till en djupare insikt i dina val. Spännande och modigt och kanske lite läskigt på ett bra sätt.

Det kan ta lite tid innan en tråd "tar fart" ofta går det fortare om man är aktiv i andras trådar. Vidare tänker jag att du redan har en del erfarenhet. När du klarat att säga nej trots en del påtryckningar antingen från dig själv eller andra vad har du gjort då? Berätta gärna.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen