Hej alla!

Jag har kämpat med mitt drickande länge. Mycket pga självmedicinering. Haft nyktra perioder som nu blivit allt färre.
Känner igen mig i mångas berättelse här inne och tycker ni är så starka som bara klarar av att sluta!

Nu till min fråga: Jag skulle vilja lägga in mig för avgiftning för att kolla alla värden och för att sedan få vidare hjälp med kanske behandlingshem eller liknande. Detta skulle jag se som en lätt sak om det inte var för att jag har barn. Kan man söka hjälp anonymt? Kommer soc automatiskt blandas in? Kan de ta mitt barn trots att det finns en fungerande pappa med i bilden?
Och hur påverkas ett barn av att man bara försvinner? Hur länge pågår en behandling? Behöver jag remiss till en avvänjningsklinik?

Frågorna är många! Jag är tacksam för svar! <3

Mimmla

för det första så tar de inte ditt barn vare sig det finns en fungerande pappa eller inte. Att omhänderta barn är något som görs i absoluta nödfall...när alla insatser misslyckats och det är uppenbart att barnet far illa och kanske t.o.m. riskerar att dö i föräldrarnas vård.
Soc får inte "per automatik" reda på att du sökt hjälp men enligt lagen är alla vårdgivare skyldiga att skriva en orosanmälan. Görs det så kommer du att få veta det innan och man kan t.o.m. skriva att det är i samråd med dig man skriver anmälan. En orosanmälan är ju inte en "anmälan" egentligen, utan en signal till soc om att det kan behövas stöd och hjälp.
Hur gammalt är ditt barn? Hur ser samarbetet med barnets pappa ut? Kan du vara ärlig mot honom med dina problem?
Det är ju ditt liv det handlar om och känner du att du inte klarar detta utan hjälp så finns det inget att välja på!
Och åter igen, soc tar INTE barn från föräldrar i onödan, det kan du vara säker på! Soc uppgift är att hjälpa och stötta familjen så att barnet KAN bo kvar hemma. I dag vet man nämligen att det rent generellt är dålig prognos för barn som familjehemsplaceras.
En förälder som frivilligt söker hjälp visar ju att han/hon är medveten om sitt problem och ser till sitt barns bästa och det är ju den bästa utgångspunkten! :-)
Fundera och låt det sjunka in...klarar du det på egen hand? Om svaret är nej så vad är då lösningen?
Kram!