Efter många år av frustration, ångest, ilska över denna helveteseld som hustru till en alkoholberoeende jag äntligen bestämt mig. Ja, visst jag har bestämt mig många gånger att "nästa gång ska jag gå!". Men NU ska jag det, verkligen. Min stora fråga idag är:

Hur ska jag berätta för vårt barn?

Hjälp mig med tips och råd och jag är dig för evigt tacksam.

Tack.

PP

Välkommen hit! Tillhör de som själv har eller snarare har haft problem med alkoholen. Idag dricker jag inte därför "att jag haft" problem med drickat. Men det hör ju egentligen inte hit. Du frågar hur du ska förmedla för barnen att Du kommer att separera. Det tycker jag beror lite på barnens ålder, men bäst tror jag det är när du och mannen har pratat ihop er. Är barnen små och du inte är säker hur mycket de förstått av missbruket, kanske ni ska ta hjälp och sen tala med barnen tillsammans med någon från ex. familjeenheten som finns i varje kommun.
Det kanske oavsett är bra för er att ta hjälp där, om ni ännu inte gjort det? Kan underlätta i allt från det praktiska kring barnen, umgänge och så. Tror ni båda har en del att vinna på det. Lycka till!

//PP

Tack för välkomnande. Att kontakta familjeenheten är inget alternativ just nu. Min man vägrar prata, han skäms som en hund. Detta har pågått så lång tid Säkert 20 år. Vi har levt tillsammans i 12 år och har ett barn på 11 år tillsammans. Han sköter arbetet och arbetar stenhårt. Närhan är ledig blir det sprit och öl och god mat. Sen super han så klockorna stannar, varje gång har jag tänkt "nu går jag" Jag har sagt att jag hjälper honom att få hjälp men när han väl nyktrat till så rullar det på i samma spår. om och om igen.... år efter år. Nu är jag själv så trött och sliten och mår ordentligt dåligt av allt ljugande och smygande att jag blir galen. Nu måste jag bara bort härifrån. De senaste "perioderna" har han varit alldeles borta men ändå säger att han inte har druckit. Jag har hittat tomma dunkar och förstår att han gått över på att dricka hembränd sprit.

Orkar egentligen inte skriv allt det här. Återkommer.