Under en längre tid har jag ljugit och undanhållit mitt problem. Jag har druckit i smyg för att min fru inte ska märka . det har ju vart tillfällen när hon reagerat på mitt beteende men jag har då lyckats ljuga eller förvirra. När jag väl börjat så kan jag inte sluta och det blir att jag ljuger om magsjuka och trötthet. Men äntligen så var det oundvikligt. Hon kom på mig med att dricka i smyg i garaget. Jag hade då under dagen lyckats ljuga om att jag bara var glad och att jag aldrig skulle dricka. Men nu vet hon och familjen om det.
Samtidigt som jag skäms ögonen ur mig så är det befriande. Familjen har haft en typ av intervention och meddelat sitt stöd. Jag trodde aldrig att det skulle vara ett problem för mig då jag är uppvuxen med alkoholister i familjen. Lovade mig själv som liten att aldrig bli så. Men nu är det dagens verklighet.
Så från och med i dag så börjar en ny resa i livet. Min fru har sagt att hon gör allt för mig, men att hon inte kan leva med mig om jag ljuger som jag gjort. Så motivationen finns nu. Ska bara har vart mitt sätt förut. Nu Har jag subtraherat bara. Från och med nu ska jag ändra mitt liv!

Zorro

Hej Subtraherad
Många är vi, däribland jag, som tillbringat många timmar och i mitt fall många öl i garaget levandes i fantasin att inget vet!
Lögner och förnekanden hör liksom till när man är gift med alkoholen. Visserligen ett oerhört destruktivt förhållande men man måste ju ändå vara lojal! :-)
Kan så väldigt väl föreställa mig känslan av att bli påkommen. Du verkar ju väldigt medveten om problemet och väldigt målmedveten i din önskan att påverka. Alla dessa faktorer ger dig ju ett kanonläge! :-)

Välkommen till ett fantastiskt forum där det finns en enorm vilja att stötta och hjälpa och en total avsaknad av dömande!
Jag kommer följa din nya resa med spänning och är övertygad om att det kommer gå bra!

Välkommen hit!

/Z

Hej S,
har varit precis där du nu är och vill säga mycket till dig men det viktigaste först..

Det blir bra.
Just nu känns allt förvirrande och du har mycket framför dig. Efter en tid dyker många tankar och funderingar upp. Och alkoholsug..
Det absolut lättaste och enklaste är att träffa andra som oss. Vi är många som stått i garaget/på vinden/i källaren och druckit. När man träffar andra med liknande historier försvinner skulden och skammen. Du hittar oss på möten runt om i Sverige. Leta efter ett lämpligt möte på www.aa.se

Du har stort stöd kring dig hos din familj
Välkomna det stödet. Det kan vara nyckeln till ditt nya liv. Din livräddare faktiskt.

Se möjligheten
Nu har du motivation och varför inte "go all-in" och förändra ditt liv fullständigt? Chocka alla inklusive dig själv :D
Visa dom vad du går för! Du har en sjukdom som gått i arv och det är inte ditt fel. Men nu har du en skyldighet att ta hand om den..

Din text andas mod och vilja. Jag håller tummarna för dig ;)

Jadu, det kan verkligen bli en ögonöppnare och på sätt och vis en lättnad. För mig kändes smygdrickandet nästan som ett tvång till sist. Jag blev också påkommen. För ett år sen och det kändes rätt skönt. Sen var det svårt att bryta beteendemönster och några dikeskörningar blev det. Men det blev långa nyktra perioder och jag mådde så mycket bättre. Du har en spännande resa framför dig när du får möta dig själv nykter.

Zorro

Jag tycker "Äntligen fri" beskriver det så otroligt bra! Jag är ännu så länge lite för feg för AA, men det är ju jag det! :-)
/Z