Jag är pensionär och har mycket tid hemma, till att fundera och sköta markservicen.
På morgonen då hela familjen givit sig av till jobb och skolor har suget efter en pilsner slagit till vilket har gjort att jag gått till ICA och köpt inte en utan tre folkburkar som jag har föresatt skall ge en lagom och "behaglig upplevelse". Tyvärr har jag vid tio-tiden fått tillräckligt dåligt omdöme så jag ibland går till systemet för att tre nya burkar vilket gjort mig lullig i stort sett hela dagen.
Jag har lovat min fru att inte dricka något men hela tiden glidit iväg för att "bara köpa tre". Tyvärr blir det ibland flera gånger tre och nu måste jag lägga av.
Jag brukar intala mig att det inte märks. Vem lurar jag?

Svartvit

Jag har samma problem, när man väl börjat så går det liksom inte att sluta, även fast man bestämt sig för en viss mängd. Jag spenderar också mycket tid hemma då jag studerar på distans och i alla fall jag blir uttråkad och väljer då att dricka. Hade inte så mycket vettigt att skriva mer än att jag önskar dig lycka till och att jag tror på dig!

Thomas 52

Trillat dit några gånger och fått startat om. Faen.
Nu tänker jag ändra mina dagsrutiner får vi se om det hjälper.
Har även varit på beroendemottagning vilket för att sätta tummen i ögat på mig.
Har gått bra ett antal dagar.

Thomas 52

Nog har jag litet sug men det är attans svårt att härleda suget. Mat, rörelse, inspiration eller !!! Alkohol.
Vi får hoppas det inte är det sista. Jag måste lära mig härleda suget och komma på hur jag skall hantera det b

Det är svårt i början. Läs och ta till dig de tips som verkar bra för dig. Suget går över, men glöm inte HALT dvs inte Hungrig, försöka att inte bli Arg eller Ledsen, sov för att inte bli Trött. Det är då suget kan komma mer och du tar alkohol i stället. Var egoistisk i början ät och drick det du är sugen på. Belöna dig med något du tycker om när du klarat suget. Ta hand om dig:)

Jonna

Fick hit en bekant, trodde att jag skulle vara tråkig on jag inte bjöd på vin och drack två glas... Kändes inte riktigt som samma innan... Nu äcklades jag mer och hällde tom ut det sista i glaset... På kvällen kom frossan i godis och coca cola, med alkoholen kommer sötsuget:( jag inser att jag varken vill ha sockret eller alkoholen och med Mina Nya vanor som träning kan det ju bara bli hur bra som helst!!! Hatade känslan och påmindes om hur bra jag mått senaste veckan!!! Vinflaskan är fortfarande öppen och risken Finns ju att jag dricker upp det plus lite till på söndag och "börjar om" på måndag....