Startar jag nu om livet. Har nyligen avslutat Allen Carrs "Äntligen full kontroll. Lär dig behärska ditt alkoholintag". Titeln gjorde mig lite skeptisk. Jag tror nämligen inte mycket på att lära sig dricka måttligt (slutat räkna antalet gånger jag själv försökt). Vad är det vi vill med alkoholen? Vi vill bli berusade - iaf lite lagom. Är den mängd alkohol jag behöver för att bli berusad och upprätthålla berusningskänslan måttlig? Nej det är den inte eftersom jag byggt upp en tolerans. Ok, så om jag dricker måttligt kommer jag alltså inte att bli berusad. Vad är då poängen med det? Upprätthålla fasaden inför andra av att jag inte har alkoholproblem? Ja men det funkar - både en, två och tre gånger och kanske mer men plötsligt kommer den där gången när det inte gick. Då det blir mer än måttligt och jag vaknar dagen efter och inte minns mer än halva kvällen. Hittar sambon på soffan och undrar om jag har gjort något idiotiskt...typ ringt upp ett ex och fyllesnackat. Middagsresterna står kvar i köket, vinfläckar på diskbänken, ett av barnen sovande i sin säng och ett är inte i sin säng. (Sambon säger yrvaket "men han sover ju över hos NN (grannpojken). Ångesten vevar på i huvudet...har NN:s föräldrar varit här inne, blev jag knallberusad innan barnen somnade eller efter...Kollar mobilen, ex antal nummer som jag inte känner igen. Min Facebook är uppe, fan också! Stänger av telefonen. Orkar inte reda i det just nu, måste först få koll på "hemmaplan"....pejla sambons humör....

Väger de där gå gångerna man kan "kontrollera alkoholen" upp fylleslagen och ångesten? NEJ, SÅ FAN HELLER!

Jag köper Allen Carrs koncept - rakt av! Varför inte? MEN - den här gången kör jag med både hängslen och livrem och Antabusen åkte fram ur skåpet också...

För övrigt är jag en 47-årig kvinna med jobb, körkort och familj i behåll. Jag har inte RÅD att gå balansgång längre. Orkar inte träna och leva sunt en vecka, för att sedan hinka 3,5:or tre kvällar på raken. Förra veckan sa tonårsdottern till mig "mamma SLUTA laga mat när du druckit, beställ pizza i stället för jag orkar inte se ditt "fyllelagande" av mat. Då hade jag druckit EN 3,5:a....Så känslig är hon, så känslig har hon BLIVIT och det är JAG som bär ansvaret...

Så..nu är Antabusen intagen och skulle reptilhjärnan få för sig att det vore gott med en liiiten öl så har den inget att hämta!

Önskar oss alla en fin midsommar!

Kram!

Macadi

JAAA Vilja. Tänk att det ska behövas 48 år för att man ska komma på att man FÅR LOV att vara mänsklig! ?

Leverjag

Vilket härligt inlägg!!
Det går alltså att få barnen att samarbeta!!?? ? Märker också hur tydlig jag börjar bli och det påverkar både stor som liten. Samarbetsviljan kommer när offerkoftan faller. ?

Ska bli roligt att följa dig! ?

Macadi

Vilja! ?
Leverjag det är ju svårt att vara tydlig och kräva saker när man konstant känner sig som en usel människa. Ska man vara ärlig så är det ju dessutom ganska skönt att stå ensam med matlagningen när man är lite lätt bakis...?
I går när jag kom hem från jobbet märkte jag att mannen druckit. Noterade det men det rör mig liksom inte längre. Känner ett sådant otroligt välbefinnande och lugn i kroppen...Önskar så att jag får fortsätta må så här bra!

Macadi

Ger mig själv en klapp på axeln! ?
I morgon börjar vecka 2. Ledig dag i morgon - härligt men farligt...
Har bokat in aktiviteter på eftermiddagen så att jag ska känna mig säkrare. Nu SKA herr A ut ur mitt liv!

Macadi

för er uppmuntran och stöd! ?
Lite seg i dag men det är ju för att jag jobbat mycket, inget annat!
Den typen av trötthet tar inte livslusten ifrån en. Har myst i soffan med hund och kaffe men nu är det dags att ta tag i dagen!
Kramar till er alla och ha en riktigt bra dag!

farmor

Visst är det fantastiskt att uppleva detta! Jag har haft först nyktra helgen på evigheter ( ca 20 år)
Jag känner som du, ett frid i sinnet och ett inre lugn. Så nöjd bara ?
Nu ser vi fram emot ännu en nykter vecka!

Macadi

att du fortfarande befinner dig i den känslan farmor! ?
Har varit en tuff vecka ur jobbsynpunkt och ett par jobbiga händelser på det personliga planet, men jag hänger i! I dag är det vecka 3, dag 1 och jag tänker knappast på A längre...Vis av erfarenheten vet jag att det är NU det gäller att vara på sin vakt. Inte bli lättsinnig, övermodig och nonchalant för det är DÅ mr A firar sina triumfer. Men den här gången kan han glömma det! Du har gjort ditt här hemma gubben lilla! ?
Nu lite stilla vardagslunk...läxläsning, middag, tvätt och sedan en promenad med vovven i det som vi i Skåne kallar vinter. ?
KRAAAM!

farmor

Det är noll alkohol här med! Men en galen ätardag av onyttigheter har jag gått igenom idag. Jag har upptäckt att jag nu istället för alkohol proppar i mej snabba kolhydrater som belöning. Men nu när jag ärligt erkänner det så får det vara slut på även de dumheterna!

Macadi

Jag har också fått ett galet sug efter både godis och mat och har GÅTT UPP ett kg de senaste veckorna! ?
Nu verkar det dock ha lugnat sig och under helgen har jag både ätit nyttigt och tränat.
Förberedde mig på en liten 3-veckorssvacka (många pratar om det) och möjligtvis kände jag av den liiite i fredags men inte värre än att det var hanterbart. Suget känns väldigt avlägset och lugnet i kroppen består!
Nu är 3 veckor avklarade! ?

farmor

Vikten har ökat en aning. Men nu ska det bli balans i tillvaron igen. Regelbundna måltider, mat som mättar länge. Inget "otillåtet" hemma, för det fixar inte min beroendehjärna.
Tacksamhet känner jag! Skönt att höra att det går bra också för dej! Kramar ?

Macadi

Skitliv, skitväder och mest av allt....SKITSUG! Så där bara, från ingenstans dök det upp...dagen innan 4-veckorsdagen. Fasiken vad hjärnan spelar en spratt! Låtsas att den mår bra och är frisk och att allt är så himla bra, för att bara tvärvända och börja tjata om vin. Tyst ny, låt mig vara ifred! Låt mig må bra! Tvinga inte in mig i detta evighetslånga förhandlande! *
I dag är suget och hopplösheten så vidrigt närvarande att det får mig att känna mig hudlös. Gråten kommer från ingenstans och jag känner bara att jag inte ORKAR förhandla mycket längre till!
Ska jag ge efter? Bara i dag? Blir det bättre i morgon då? Blir det bättre om jag INTE ger efter?
All insikt, all klokskap och lugnet i kroppen...det finns inte där längre! Jag hittar det inte! Finns bara en alkoholberoende hjärna som längtar efter sin belöning...också jag...ömklig, trött, ledsen och svag.
Känner en sådan otrolig RÄDSLA. Rädd för att jag är ett hopplöst fall. Rädd för att jag inte har det som behövs för att klara detta. Rädd för att jag kommer att fortsätta dricka och förstöra livet för mina älskade barn...Rädd för att DÖ!
Livet visar sig verkligen inte från sin bästa sida i dag...och inte jag heller. Mamman från helvetet! *

farmor

Vilken kamp du utkämpar idag! Försök att distrahera dej med något helt annat. Gör något, vad som helst! Överrösta alkoholdjävulen i hjärnan.
Ömkliga stunder är svåra. Var inte ensam om det är möjligt.
Kramar från farmor

Avslutat konto

Du är verkligen inget hopplöst fall även om det känns så just idag. Lider med dig att du har en sån dag idag där allt bara känns svart och bottenlöst. Dessa dagar kommer och går där man är nära att ge efter men hoppas att du tar dig upp på hästen igen. Bra att du gick in här och läste och skrev lite för att påminna dig lite om vad det är du önskar få och önskar undvika. Hang in there!

Macadi

Jag klarade av denna dagen också! *
Gav mig iväg ut på en runda fastän kroppen kändes seg som kola...ville egentligen bara gå och lägga mig och sova bort dagen...Tittar på min Runkeeper när jag kommer hem och fattar ingenting! Lite mer än 5 km och jag var helt slut i kroppen (var jag iofs redan när jag startade). Börjar svära över den stackars appen som naturligtvis inte funkar som den ska - skitapp, skitdag, skitkropp som inte orkar! Tills jag tittar lite närmare och upptäcker att inställningarna ändrats när jag uppdaterade och det var 5 MILES - d.v.s. ca 8 km som jag gått och sprungit. * Kändes genast lite bättre - jag är inte helt kvaddad - det bara känns så just nu...
Lite god viktväktarmat och några bitar choklad med pistage och faktiskt...tror att jag överlever detta med!
Nu blir det iaf soffan för den här dagen har dränerat mig på energi.
Det blev ingen storstädning som jag planerat - det blev en "lagomstädning".
Det blev ingen 2-milarunda - det blev en 8-kilometersrunda.
Måste lära mig att vara nöjd med mig själv även när jag inte orkar ge 100 %!
God natt och TACK för ert stöd! Det är fantastiskt att kunna gå in här och tanka stöd och förståelse när man behöver det som bäst! ❤️

Jackofhearts

Bra jobbat att hålla emot suget och köra på nyttiga spåret istället:) Ännu bättre att du även är nöjd och inte sätter för höga krav. Det jobbar jag mycket med just nu. . Hoppas allt går bra för dig!

Mimmla

Vi brukar oftast sluta skriva här av två anledningar:
1. Vi tar långa återfall.
2. Vi blir nyktra och har inget behov av att skriva.

Jag slutade skriva därför att jag befinner mig i ett mellanläge och inte riktigt kände att jag har något att ge. Jag dricker ibland men inga "kalasfyllor". Har jag uppnått en bra relation till alkoholen då? Nej, det har jag naturligtvis inte. Jag och alkoholen har en dysfunktionell relation...som vanligt!
De senaste 15 åren har av olika anledningar varit fyllda av stress och dåligt samvete. Detta försvinner inte för att jag håller mig nykter. Nu har jag fått en remiss till KBT. Nu tänker jag lägga tid och energi på MIG. Jag har inte lagt mig själv till sidan för att jag inte "förstått bättre", utan för att andra människor i mitt liv behövt min tid och uppmärksamhet. Nu är MIN tid och jag tänker inte missa tåget den här gången...
Kram