Hej!
Är 30 år med sambo.
Druckit heltid sedan jag var 17.
Haft en riktig blackoutfylla minst 1 gång per månad oftast fler... Drack med föräldrar och syrran(som slutat) med alla mina vänner...
Har många gånger försökt o minska o ta det lugnare vid fester o lyckats men känt att den festen var ju tråkig...inte kul om man verkligen inte super till.

Valt bort människor som inte dricker.

Gjort bort mig massa gånger inför vänner o bekanta, skämts osv men skylt ifrån...blev för mkt av det goda etc etc...

Nu har min sambo även ställt sitt sista ultimatum. Sluta eller så är det slut.

Det är bra. Behövde det, har ju funderat på det, senast en månad sen. Ändå lyckades jag supa ordentligt i 3 veckor.

Nu nykter 1 vecka. Inga abstinens eller så. Är nog psykiskt beroende för mig ej fysiskt så mkt...

Svårast blir väll att inte kunna umgås med alla vänner...då det med de flesta inneburit att supa o snacka skit. Jag tänker att jag tar det en dag i taget, långa promenader, lugn musik, god mat samt lite godis om andan faller på.

Redan upptäckt att man är mindre sugen på A om man är mätt i magen samt gärna lite trött efter promenad till ex.

Svara gärna, läst på fler trådar och ska skriva mer o svara på era trådar framöver.

Trevlig söndag o kram till er! :)

30årman

Är nog bra... Kanske via aa eller här på forumet...
Haha ja alltså helt galet att man enbart satt och tänkte på nästa drink och inte sällskapet så var det rätt så ofta iaf - och jag valde att gå ut med de som drack mest och var ute längts... Skäms!

30årman

Många i min närhet såsom kollegor bla verkar tänka och prata om a som om det vore mjölk!
Ja igår drack jag 3 öl... I lördags drack jag bara 5. I onsdags på middagen så blev det vin öl och grogg... Osv osv .
Idag pratades det om måndags ölen? (då menar de inte 1 eller 2öl heller ).
Jobbigt att ha så många i sin omgivning som klart har problem men inte inser det...
De kanske inte tycker det är ett problem, då är det väll inte det.
Men herregud alltså. Så ofta drack inte ens jag om det inte var i min värsta period.
Aja ventilerar lite

Lärare40

Ja när det gäller mängden så är mina drinkbiljtetter slut för längesen. De är en sak jag verkligen vet. Drack en liter sprit i fredags från kl 16.00-02.00 typ. Har jag gjort varje helg. Och så blåser jag rent i alkomätaren vid 11.00 på morgonen. SANT!!! Snacka om att man tål mycket och att kroppen vant sig. Är det bra? Nä, åt helvete. Måste sluta dricka NUUUU typ. Därav Antabusen. Känns bra. Jag har inte druckit på vardagarna vilket jag är glad för. "Bara" helgdrinkare. Sköter mitt jobb exemplariskt men kroppen börjar ta stryk. Gått upp till 115kg nu. Sjukt. Vilket ölmage alltså. Sååååå fult.
Det värsta är som sagt vännerna som du säger. Hur ska det gå? Måste nästan bryta vissa kontakter tror jag. eller så blir det naturligt för de kan baa supa med en och inget annat.

30årman

Är en riktigt positiv effekt av att sluta med a.
Jag har tappat 5 kg denna gång. På 5veckor så 1kg per vecka för mig. Äter inte lika mkt skräp heller... Man vill ta hand om sig på ett annat sätt när man väll lägger v med drickat :)

30årman

Även nostalgiska såna...även bra minnen minns jag men känner alltid lite rädsla i samband med dessa. Kommer ihåg hur vädret tillochmed kändes annorlunda på fyllan, vinden och solen underbart men så läskigt!
Att hjärnan var kidnappad av A och att jag inte kunde njuta av solsken utan.

Lärare40

Det är så himla gött att läsa allas inlägg på sajten. Som man känner igen sig i beteende och tänk. Som du skriver 30årman så är det ju ett förbannat nostalgiserande med alkoholen. Minnena som finns med alkohol är superroliga också. Naturligtvis!!! Synd bara att det nu gott för långt för mig. Hälsan liksom sviker. Inte bra!! 41 år och nybliven pappa sen ett år. Rimmar dåligt.
Har varit nykter nu i 8 dagar och börjar redan drömma om fyllor jag haft. Hur underbart det är. Vad är det som gör det sååååå mkt roligare med boz?
Vi ska med tippargänget till Köpenhamn den 4 juni. Vad är det för skillnad på om jag är nykter den dagen eller full? Varför kan jag inte ha roligt utan? Stor risk för att den ställs in för min del. Alldeles för stor risk.

Unicorn

Jag gillar verkligen den här sidan! Känner igen mig i så många sammanhang.

Jag älskar alkohol men känner inte av när det är dax att sluta dricka tyvärr, därför blir jag oftast fullast på alla fester... Har tröttnat på det och är less på tanken av alkohol och vilket pris jag betalar för det.

Har bestämt mig för en vit månad som start, för att komma ifrån all hets med alkohol. Hoppas att jag klarar av det, men ser fram emot att slipp all ångest som kommer med alkoholen.

Tack för att ni delar med er! Känns skönt i eländet att det är fler som har gjort eller tänker som jag. Tänk om man kunde vara ärlig med sitt alkoholproblem i "riktiga livet", då skulle man säkert ha folk att prata med..

Jag är en tjej på 28 år som kombinerar jobb och alkoholmissbruk, och jag har haft alkoholproblem på olika sätt sen jag var typ 16. Nu orkar jag inte längre, mitt psyke pallar inte, och jag är livrädd att min man ska lämna mig. Eller att nån ska avslöja min äckliga hemlighet! Jag har varit på första samtal på öppenvården idag, och det kändes bra. Jag har gått på alkoholmottagning en gång tidigare, men det sög. Jag funderar även på antabus.

Jag är nykter tredje dagen nu, och jag hoppas att ångesten släpper lite nu (värst på kvällarna). Som andra har skrivit så är jag nog psykiskt, och inte fysiskt, beroende.

Jag vill bara kunna prata med någon, och jag kommer verkligen följa detta forum!

Sorry för spretigt inlägg. :) Ha det bra i solen :)

30årman

Det kommer gå bra detta!
Ångesten går över eller minskar på några veckor, för mig var det så iaf.
Varit helnykter snart 7 veckor och nu kan jag tänka klarare... Dock så känner jag mig överväldigad av alla tankar och funderingar ibland. Stänger inte av hjärnan med A flera gånger per vecka - då blir det tankeverksamhet istället jobbigt men ofta skönt med klara tankar. Vissa dagar känner man sig smått galen och fnittrar för mig själv :)...

När jag senast tackade nej till alkohol en afterwork (gö gde inte ens på) så blev folk i princip arga på mig då jag sa. Vill inte dricka...? Det var en riktigt konstig upplevelse - det är en drog som är så socialt accepterad att om man tackar nej så är man konstig, inte en i gänget osv... En kollega till mig som jag talade lite med sade"du har inga alkoholproblem"... DET VET VÄLL BARA JAG?!
Bra dag i solen idag =)

30årman

Det kommer gå bra detta!
Ångesten går över eller minskar på några veckor, för mig var det så iaf.
Varit helnykter snart 7 veckor och nu kan jag tänka klarare... Dock så känner jag mig överväldigad av alla tankar och funderingar ibland. Stänger inte av hjärnan med A flera gånger per vecka - då blir det tankeverksamhet istället jobbigt men ofta skönt med klara tankar. Vissa dagar känner man sig smått galen och fnittrar för mig själv :)...

När jag senast tackade nej till alkohol en afterwork (hängde inte ens på) så blev folk i princip arga på mig då jag sa. Vill inte dricka...? Det var en riktigt konstig upplevelse - det är en drog som är så socialt accepterad att om man tackar nej så är man konstig, inte en i gänget osv... En kollega till mig som jag talade lite med sade"du har inga alkoholproblem"... DET VET VÄLL BARA JAG?!
Bra dag i solen idag =)

30årman

Vill inte moralisera. Jag kan inte hantera alkohol.
Har dock svårt att se folk som dricker oftast. Vill verkligen inte umgås med folk som dricker och många har svårt att acceptera det! Så är det just nu iaf.
Struntar i om jag förlorar vänner

Tack för ditt svar :) några veckor känns otroligt långt... drack 3 glas igår, bara för att jag inte kunde släppa det när min man sa något av misstag om vin. Tankarna är min stora fiende! Jag vill gå tillbaka till öppenvården och vara stolt!

Nu är jag påväg och träffa min syrra och mamma. Risken är överhängande att de kommer vilja "ta ett glas". Hur fan ska jag klara av att inte göra det?! Är så sugen på ett gott rött!

Jag är så glad för att jag har hittat detta forum, det ger mig perspektiv och inspiration.

tålalkohol

Har läst en del av era inlägg och känner igen mig! Jag har beställt tid hos läk o ska dit på torsdag.
Funderar på om jag ska bryta beteendet med en kur antabus och sen gå över till naltrexon. Vad tror ni om det?
Käkar campral men det funkar inte.

30årman

Det tycker jag att du ska göra on du känner att det är tufft just nu ...
Sommaren är väll tuffast, för mig iaf

30årman

Och det känns oftast bra...
Fredagskvällar är tuffa ibland dock, som ikväll. En kompis hörde av sig om att hen drack öl och att jag skulle göra sällskap - tackade nej och en tomhet infann sig, ledsen och deppig. ...
Men mår så mkt bättre utan A överlag, har inget sug o ingen vilja att dricka.
Mår oftast dåligt när någon föreslår alkohol (inte så ofta längre) då jag alltid tackar nej och de flesta vet om min problematik och mitt beslut. Vissa verkar dock inte förstå... Ja men nu har du varit vit så länge några öl skadar väll inte osv osv va?! Det räcker inte med att tacka nej? Ska man behöva rabbla upp hela livets historia? Eller så blir det inget svar tillbaka angående fika eller liknande.
Det beror väll på min gamla umgängesrätt bla. Där alkoholen alltid var/är i fokus, ingen umgås utan alkohol...
Saknar vissa av kompisarna men vill inte träffa dom då de är påverkade och vill inte sitta med på nån krog. Förstår inte hur jag orkade hänga på alla sunkställen för en billig fylla med bakfylla på köpet så ofta. Hur fann jag tiden för det?
Aja lite funderingar. ...

Pzd

Tänk vad glada vi känner oss när vi vaknar imorgon och inte känner av ångesten och smaken av skiten. Vi får stå ut!

napalosrot

Men vad bra jobbat och grattis till 5 månader. Ibland får/måste man välja bort aktiviteter där frestelsen och trycket att dricka blir för stort.

30årman

Tack! napalosrot

Japp känner så. Och tycker att det är skönt o ta det lugnt hemma, inte så mkt man missar när man skippar A och utgångarna.
Kommer ihåg hela kvällen, mår bra dagen efter (iaf inte bakis skakis)

Nu börjar det kännas naturligt att leva utan A. Ser det bara som ett jobb - serverar alkohol på jobbet vilket var jobbigt i början

Starkt jobbat ❤️ Vänner i samma sits tror jag pr bra är det jag söker. På väg igen efter återfall runt helgdagarna.. mamma till 2 världens sämsta mamma också måste läka bli frisk träffa nya friska starka vänner ta mej härifrån börja om...

Forumet som en drog nu, i väntan på remiss till behandling... inget dunkar längre. Som allergisk mot alkoholZ ett glas vin smäller till nästan direkt iallafall två tre aldrig min mening men de är som de ör tar annat av bara farten,...❤️