Hej, är det någon som har genomgått CRA-behandling? Vad tyckte du i så fall? Har någon kombinerat med antabus?

Li-Lo

Vad bra att du startat en egen tråd! Du undrar lite kring andras erfarenhet gällande olika typer av behandling, jag tolkar det (rätt eller fel!) som att du står inför nya val i livet. Hoppas att du fortsätter att berätta här om de erfarenheter du får oavsett vad du väljer. Såklart hoppas jag även att andra användare ska hitta till din tråd och ge dig inspiration i form av berättelser.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

jas75

Jag började cra i augusti i fjol & blir klar nu sista augusti. Jag tycker mycket har varit bra. Funktionsanalys, problemlösning för att nämna några. Mycket kbt, hjälp till självhjälp. Det finns nog inget hinder att ta antabus. Jag har inte gjort det.

jas75

Ja det tycker jag. Jag var kritisk ett tag. Strax efter rattfyllan. Men jag diskuterade med min behandlare & kom fram till att jag veckorna innan rattfyllan. Hade släppt alla verktyg jag fått lära mig. Det var stressigt på jobbet & jag hade även slutat äta. Dessutom hade jag två månader innan det ett suicidförsök. Jag var på botten, brydde inte mig om mig. Jag var inget värd. Rattfyllan var ett tufft uppvaknande. Cra har varit en stor del av det. Jag mår oförskämt ;) bra nu, jag har kommit ut lite tilltuffsad men hel på andra sidan. Har du fler frågor, fire away :)

jas75

Det bästa har varit att lära känna mig själv ?

jas75

Det går bra för mig. Jag använder mig utav verktygen som jag har lärt mig. Från början var det ansträngande att göra det men nu går det av sig själv. Vid mitt återfall & en tid innan struntade jag i allt. Jag var inte värd nått! Rattfylla var en ordentlig wake upp call. Sedan dess förutom de första dagarna efteråt som var fruktansvärda, fyllda av ångest skam & skuldkänslor. Mår jag bra, självklart finns det jobbiga känslorna kvar. Men jag kan inte gräva ner mig i dom. Utan måste se framåt ta mitt straff & göra det bästa av situationen = göra bra val = använda mina verktyg. Idag har jag inget sug lr behov utav att dricka.

Kattis71

Hej

Jag började cra förra veckan. Känns bra och meningsfullt. Kanske en 'behandling ' många 'icke alkisar' också skulle må bra av att gå. Hur länge har du varit nykter?

jas75

Jag började aug -15 var nykter till 20 april -16 tog en kvälls återfall. Har varit nykter sedan den 21 april till dag & framöver.