Det är vad en kvinna klarar utan skador. Därför beslutade jag mig för att detta skulle bli mitt mål.
Jag dricker en flaska varannan dag. Oftast inte dagen efter jag druckit en flaska. Jaha, det blev ändå varannan dag. Så hur kan man klara av att minska. Har försökt att dricka en halv flaska. Det fungerar inte, det blir ändå en hel. Alltså dricka en hel två dagar i veckan är enda sättet. Det fungerar inte heller därför att jag dricker ändå en hel flaska varannan dag.

Leverjag

Hitta alternativ. Försök förhindra dig att ens kunna dricka de första dagarna. Läs på. Försök förstå när du blir sugen och hur snabbt suget släpper. Var inte hungrig!! Ät och drick ofta särskilt i början. Rör på dig, sysselsätt dig med något som får tankarna på annat håll.

För vissa fungerar Naltrexone bra. Några här tidigare har skrivit om erfarenheter. Har inte provat själv. I denna artikel nämner professorn det läkemedlet bla.

http://www.dn.se/insidan/aterfall-i-drickande-beror-inte-pa-bristande-v…

Lycka till nu! Stå ut fyra dagar och se hur du känner då till att börja med.

Rakel1

Hej jas75,
Jag har fått uppfattningen att de som är med i aa hör större problem än jag har. En flaska vin varannan dag. Att jag har problem är klart och något måste göras. För att kunna ta till sig hjälp måste man kunna identifiera sig med gruppen. Men som sagt - jag kanske är felinformerad.

Rakel1

Det lät bra. Klarar jag fyra dagar kanske jag kan ta den femte. Någonting hände som var svårt. Det blev ändå en flaska varannan dag. Fy vad jag är trött på mig själv. Annars tycker jag att detta var ett bra råd och jag skall försöka igen!

sueellen1959

Hej! Jag har under ett par års tid druckit mer alkohol än vad som är rimligt. För tre år sedan gjorde jag en hälsoundersökning och då var alla mina värden jättebra. Jag har en bipolär diagnos typ 2 och äter Seroquel och Lamictal sedan drygt 10 år, vilket fungerar bra. För fyra månader tog jag blodprover genom remiss av min psykiatriker och de såg också bra ut. Vet dock inte vad det var för prover som togs. För någon vecka sedan insåg jag att jag måste upphöra med den dagliga konsumtionen av ett par glas vin. Nu har jag googlat runt lite och nu förstått att varför jag har ont i sidan under revbenen beror på att levern är öm. Har, tyvärr, inte tidigare kopplat den smärtan till levern utan trott att det varit någon sträckning eller liknande.

Jag är nu fullständigt panikslagen att jag fått obotliga leverskador eller tom levercancer. Kan det gå så fort eller är det skador som tar längre tid att utveckla? Har ju läst på många sidor, även här, att levervärdena snabbt går ner och att levern återhämtar sig om man helt upphör med alkohol. Stämmer det? När jag läser på forumet så finns det ju många som skriver om långvarigt missbruk som de tagit sig ur och jag antar att inte alla har fått bestående leverskador?

Tacksam för stöd och "peppning" att våga gå och ta prover för att se hur det ligger till! Jag inser ju att jag inte har något val, men har fruktansvärd ångest. Framförallt att jag skulle vara tvungen att berätta för mina (vuxna) barn. De skulle aldrig kunna drömma om att jag faktiskt druckit vin så gott som varje kväll en längre period. Kan tilläggas att jag självklart nu helt upphört med alkohol, så det är inte det som är min ångest, utan ångesten är ifall jag fått skador som kanske inte går att läka.

träningstanten52

Din lever återhämtar sig och dina alkoholmarkörer likaså. Du ska låta bli alkohol helt på 4-6 veckor och ta nya prover.
Sen får du besked från läkaren och se vad det ger.Jag tror att det behövs ganska många års drickande och större mängder inte bara två glas!

Rakel1

Så bra gjort att upphöra med vinet. Hur snabbt levervärdena sjunker vet jag inte. Jag skulle dock tycka att det vore bättre att veta. Du kanske går omkring och har ångest i onödan. Du kanske också kan få en prognos om du nu har slutat. Lycka till!

Rakel1

Insåg att jag måste avhålla mig helt vad gäller alkohol. Däremot har jag inte beslutat om hur länge det skall bli eller kanske för alltid.
Tog ett beslut om avhållsamhet och tog sedan kontakt med kommunens alkoholrådgivare och har nu kontakt för samtal var fjortonde dag. Nu har jag inte druckit någon a på 6 dagar!! Fattar inte att det fungerat så här långt, men är jätteglad för det. Jag känner mig mycket piggare. Jag kommer att kämpa vidare. Har inte känt sug mer än en gång?? Däremot har jag plötsligt blivit enormt sugen på alkoholfri öl. Den är god till skillnad från a-fritt vin.

Lili77

har jag provat, och det funkade verkligen för att ta bort "mersuget" jag annars får när jag dricker. Jag kunde dricka ett glas vin och känna att "det här var ju helkass", bortkastade pengar och tid. Det som inte funkade är att jag blev enormt deprimerad av Naltrexon. Jag var redan deprimerad och tog antidepressiva som i princip fungerar genom att förhöja det som Naltrexon dämpar =antideppmedicinen funkade inte, så jag fick tyvärr sluta med Naltrexon. Jag fick dock inga andra biverkningar och har inte läst/hört om någon annan som reagerat så på Naltrexon. Det är definitivt värt ett försök Rakel1! :)
/Patsy

jas75

6 dagar kanon :) Tror det är bra att vara a fri en längre tid för att dels återhämta sig i kropp & själ & kunna ta ett nyktert beslut hur man ska gå vidare, testa lr låta bli. ☺

shape

Jag ska snart ta blodprov för att kolla mina levervärden igen men nu läste jag att man ej kan se via blodprov om man har "början" till skrumplever då gäller bara prov på levern via biopsi, sedan vet jag att man kan få skrumplever med eller utan att dricka och fort kan det gå, inga förvarningar. Det fick mig nu att göra ett stopp. Jag har lyckats få i mig ganska stora mängder alkohol de sista 8 åren, innan dess var jag väl "bara" helgalkis så länge jag hade jobb, men som arbetslös blev det var o varannan dag då. Sista åren har jag klarat att "supa till" trots heltidsarbete varje vardag morgon och vet hur mycket jag kan dricka för att klara ett alkotest dagen efter, har även kostat på en tillförlitlig alkotest för dyra men väl investerade pengar. Jag har nästan gått o väntat på att någon på jobbet skulle sagt något men icke...Luktar man inte bakfylla om man blåser 0? Fast man har ju blivit en stjärna på att försöka dölja missbruket...(Å andra sidan så kanske "dom" blundar också, kostar för mycket.)

Chaba

Hej!
Varit inne och kollat inlägg här. Mina vanor och oro och behov av kontroll är som ers andras.

Jag är övertygad om att det skulle hjälpa mig att hitta en eller flera likasinnade att umgås och hjälpas åt och mötas med. Utan en överste AA-chef.

Så: alla ni män och kvinnor som dricker en flaska eller mer per dag men ändå lever ett karrrsfyllt liv ( med lögner) hör av er, låt oss hitta andra kickar! Och låt oss hjälpa varandra!

Kram

Chaba

Hej!
Varit inne och kollat inlägg här. Mina vanor och oro och behov av kontroll är som et andras.

Jag är övertygad om att det skulle hjälpa mig att hitta en eller flera likasinnade att umgås och hjälpas åt och mötas med. Utan en överste AA-chef.

Så: alla ni män och kvinnor som dricker enföadka eller mer per dag men ändå lever ett kartärsfyllt liv, hör av er, låt oss hitta andra kickar!

Kram