Jag fick kontakt med socialen när jag var 19 och de slussade mig vidare till en alkoholterapeut som tillämpade 12-stegsmetoden och helt ärligt fick jag knappt reda på att det var just de 12 stegen förän jag var mitt i det.
Jag avslutade kontakten för att min personliga erfarenhet var att det kändes onyanserat, oindividuellt och jag kunde inte låta bli att känna att det har en religiös anknytning - även om de påstår att det inte har det.

Jag vill fortfarande ha hjälp med mitt alkoholproblem men all hjälp som går att få här ute i småstäderna tycks vara AA och 12-stegs, och jag kan inte fortsätta där för allt jag gör är att vara ständigt skeptisk.

heueh

De alternativ jag känner till är KognitivBeteendeTerapi och detta Forum. Kbt finns online tror jag, om du har svårt att hitta någon i närheten.
Själv plockar jag lite här och lite där, AA har en del bra grejor som funkar för mig, även om jag inte går på möten eller tror på gud. Kbt är ju vetenskapligt verifierat och funkar tycker jag om man hittar en bra terapeut. Här på Forumet hittar du allt, framförallt väldigt mycket erfarenhet. Det känns som om vad man än kan tänkas råka ut för så har någon varit där innan och kan ge råd.

Huvudsaken är att du inte slutar leta!