Hej!

Jag är ny här men känner att jag behöver få hjälp och stöd från människor i liknande situationer.

Jag är i vanliga fall en pigg och glad tjej, som har väldiga krav på mig själv att jag ska vara perfekt och snäll mot alla och inte göra några "dumheter". Jag både pluggar och jobbar just nu vilket har gjort mig väldigt stressad på senaste tiden.

Dock blir jag helt förändrad av alkohol och kan ibland bete mig dumt och bli riktigt jobbig. Detta följs av stark ångest och självmordstankar, som kan sitta i riktigt länge. Jag orkar inte detta längre och en förändring måste ske, då det inte är hållbart att må såhär och förstöra för mig själv.

Idag är jag sjukskriven från jobbet, pga av att jag hade fest i lördags där jag på vägen hem från krogen blev jättearg på min killkompis för att han inte alltid varit särskilt snäll mot mig, jag är dålig på att säga ifrån i vanliga fall och det gör att undantryckta känslor bubblar upp. Jag betedde mig riktigt dumt och grät och höll på. Han tyckte det var jättejobbigt men jag bad om ursäkt igår vilket han godtog. So far so good...men jag kan ändå inte förlåta mig själv och det har blivit såhär flera gånger tidigare när jag druckit för mkt, att man gör saker som inte känns som jag liksom. Anledningen till att jag skriver här är dels för att få stöd i att lägga ner drickandet vilket jag verkligen vill. Men även hur man ska hantera dessa pinsamheter som uppstår i samband med fyllan...Hur ska jag tänka för att gå vidare och inte straffa mig själv mer? Är trött på att må dåligt och bära omkring på både mina och andras bekymmer. Vill bara kunna slappna av och leva fullt ut.

jas75

Det är svårt att ge konkreta råd, men det jag har gjort är som du att be om ursäkt. Det som har varit har varit, det går inte att ändra på. Det man kan göra är att ta lärdom av vad som hänt & göra bättre i framtiden. Förlåta sig själv & gå vidare. Att dricka sig full göra bort sig må dåligt både fysiskt och psykiskt. Lära sig att tacka nej till alko, både inför sig själv & andra. Det är inte värt nån timmes fylla när konsekvenserna blir så stora & negativa. Sköt om dig du är värd att må bra ☺