Hej!

Jag är ny här och är småföretagare 60+, med ekonomiska problem och dessutom alkoholist.

Drickandet har eskalerat med åren och jag har försäkrat mig själv, att jag inte har alkohol problem, men det har jag. På torsdagen svepte jag i mig fyra flaskor vin och söp hela natten och det stanna inte där, utan när butiken öppnade for jag efter starköl för resten av dagen. Vaknade bakis och kände att hjärtat kommer ut ur bröstkorgen, så jag beslöt att ta en öl, men det var startskottet för att dricka ytterligare fem liter öl under dagen.

Nu har jag insett att jag är alkoholist och kan inte ta det första glaset. Nu har det blivit nog och jag har talat med min hustru för att få stöd, ja t o m ta ifrån mig alkoholen, om jag håller på att slinka dit igen. Hon vet egentligen inte hur mycket ja har druckit, för jag har gömt öl under min madrass och jag har haft öl undangömd även på toaletten. Hur lågt kan man sjunka?

Dag ett börjar nu!

Du har tagit ett viktigt första steg, insett att du har alkoholproblem.
Du har tagit ett viktigt steg till, kommit till detta forum för människor med alkoholproblem.
Här kan du läsa och få råd om hur andra gör för att få ett nyktert liv, och du kan skriva själv.

Så, låt detta bli din första nyktra dag, och ta sen en dag i taget.

Borjan

Tack Napalosrot och Pi31415!

Lyssna på melankolisk musik, drick. Läs alla hemska nyheter o ta dem åt dig, drick. Är det min uppgift att rädda världen och känna empati för allt, som händer?

För ett par år sen var jag och pratade med min läkare om mitt alkohol missbruk och hon ställde frågan, varför jag dricker? Varför jag dricker, en alkoholist har alltid nån orsak att ta till flaskan. Då fick jag Antabus och var nykter i tre månader.

Jag har funderat också att delta på AA möten och de sammanträder bara ett stenkast från mitt hem. Men på en liten ort är det svårt med anonymiteten o dessutom har min kusin sitt hus mittemot klubblokalen. Varför skall man egentligen skämmas om man vill förbättra sin livskvalitet?

Borjan

Vad konstigt, ja nästan overkligt det känns att vara nykter på en söndag. Ännu en vecka sen hade jag för vanan att trycka i mig 12 till 20 starköl och klarade inte av att åka till jobbet följande dag.

Den, som har varit mest glad och stöttat mig idag är min hund. Den är hela tiden runt mig och viftar glatt på svansen. Då jag var berusad höll den mest till under sängen. Hunden är mig väldigt närä och följer med mig överallt och på dagarna är den med mig på jobbet.

Onsdag kommer att vara kritiskt, för då tror man att man kan fixa detta och handla lite alkohol, men nu får jag se till att det inte blir så. Dessutom har jag lovat till min hustru att inte köpa hem nåt berusande mer och när jag kom nyss hem från butiken hamnade jag hemma i en "tullkontroll" med väskan. BRA!

Imorgon bitti riktigt tidigt skall jag åka med hunden till badstranden där den kan löpa fri och där vi brukar simma tillsammans.