Min syster är alkoholist, jobbar jobbar jobbar kommer hem dricker en flaska vin eller två för att kunna sova. Bor hos mig sedan 2 månader i husvagnen i väntan på behandlingshem som hon ska åka till på onsdag. Har sagt att hon dricker mindre än förut vart på avgiftning i 3 veckor före hon kom. Hittade igår 4 bag in box vin och massor av ölburkar gömda i husvagnen tomma. Var ute hos henne nu ikväll och hon var jättefull. Hemskt att se. Jag vill bara ruska om henne och säga att hon är dum i huvudet hur kan man dricka så!!! Men vet ju att det nog inte är en bra idé. Hur ska jag bemöta henne i morgon när hon vaknar? Ska jag prata om det eller låtsas som inget hänt? /frustrerad syster

Prata du med henne på ett icke dömande sätt även om det är svårt. Fråga varför hon dricker. Vet hon det själv? Prata med henne om medicinering. Det skulle jag gjort.

Din syster väntar på att få hjälp på behandlingshem och bor hos dig undertiden. Du ser att hon dricker mer än hon säger till dig och det gör ont i dig att se hur hon har det. Du har funderingar kring hur du kan prata med henne för att nå fram.
Det kan vara svårt att prata med någon som redan blivit onykter, om du har ett tillfälle då hon är nykter och som aeromagnus säger här ovan, så icke-dömnande man kan. En del är hjälpta av att använda något som kallas jag-budskap, att du helt enkelt byter ut ordet Du mot Jag och berättar hur du känner och vad du vill, önskar.

Vet inte om du redan läst runt här på forumet, kanske finns något hjälpsamt kring hur någon annan gjort. Fortsätt gärna skriv, hoppas det blir hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet