Hjälp!!! Nu är dagen kommen då jag måste ställa undan Whisky flaskan för gott!
Har alltid haft svårt att sova och haft lätt att oroa mig för små saker och bygga upp berg av ingenting.
För ca 7 år sedan efter flera sömn lösa nätter gick jag ner och drack en "klunk" ur whisky flaskan och somnade därefter, sen har det fortsatt så tills nu!
Sömn problemen har bara blivit värre och värre och jag kan inte planera någonting från dag till dag och dessvärre har mängden whisky ökat undan för undan.
Allt jag vill just nu är att kunna sova utan whiskyn och få vakna pigg och utvilad igen!
MEN har ju sagt så många gånger att varje natt ska vara den sista med att sova dåligt en kort stund med hjälp av A men ångesten och oron har bara blivit värre och jag har fallit dit igen!

Måste vara flera som har samma problem?

Jag står inte ut längre så om jag så ska vara vaken i några nätter så ska jag iaf. göra allt för att inte dricka en droppe igen, men som sagt lättare sagt än gjort men kanske blir det lättare nu när jag har fått dela med mig av mitt stora problem och kan kanske få något råd och tips på vägen från någon/några som varit i samma sits!

Hej!
Välkommen hit! Jag hamnade i den här sitsen på samma sätt som du. Drack för att sova, trött, drack för att somna och för att somna om. Jag har inte lyckats sluta missbruka helt, men dock slutat använda a som sömnmedel och dricker inte för att somna om längre. Min sömn blev helt förstörd av alkohol. När jag drack vaknade jag igen vid 2-3 med alla tankar. När jag slutade lyckades jag till sist sova en hel natt. Så otroligt skönt och en helt annan sömnkvalite. Jag började med att dricka avslappnande teer på kvällen, tog valeriana. Gamla spikmattan fick komma fram igen, den är väldigt effektiv för avslappning tycker jag. Hur som helst, lycka till med att lägga ner a. Alkohol är förödande för sömnen. Man sover visserligen, men sömnen är inte som den ska.