"Förändra din situation om du inte gillar den" brukar mitt motto lyda. Jobbade i Norge i 1.5 år, drack kontinuerligt från juli till oktober 2015. Utan alkohol var otänkbart. Jag behövde ett sätt att sluta tänka, bry mig. Kom ur det negativa antagandet. Började träna men tårarna fanns där. Tårarna gav tillräcklig motivation tills jag ändrade min situation.

Börjar studera. Har inget direkt att klaga på bara likgiltighet.

Har en vecka kvar till tenta nu. Drack hela helgen och kände mig halvt besvärad över att jag inte kommer att kunna sova. Tentan har ingen stor roll, utan mer hur jag agerar. Är på andra flaskan av dworek denna månad. Mellan juli och oktober blev det 11st. Dricker ren sprit. Är 20 år och vad i helvete är fel på mig.

Annakanna

Min erfarenhet är att det är svårt att avgöra vad som är hönan eller ägget, dvs dricker man för att man mår dåligt eller mår man dåligt för att man dricker. Hursomhelst går det inte att avgöra utan att man slutat dricka och det gått en tid. Det är nog liknande fel på dig som på oss andra i det här forumet, är själv ganska ny här men känner att det är ett otroligt bra stöd. Vad bra att du skriver här, det är en bra början!

trefåglar

Tack för ditt svar. Känns som att jag kan skriva av mig här. Ler och verkar må bra på dagarna men på kvällarna känner jag någon form av rädsla. Om jag inte dricker somnar jag inte.

Vill så gärna bete mig normalt men ändå har jag alkoholen vid sidan om. Smaken så skön och brännande i halsen, känslan kickar in och jag kan släppa tankrna fri. 2 flaskor vodka klar inom en vecka...

Trodde länge att jag inte kunde somna utan vin. Det går för det mesta alldeles utmärkt. Förstår också din känsla när tankarna släpps lös. Tyckte jag hade så kloka idéer där på kvällen, men sen kom morgonen. Oj, oj, oj. Då hade alla kloka idéer försvunnit. Sömnen blir störd av alkohol. Det är helt enkelt en väldigt dum idé att använda det som sömnmedel. Du kanske kan få insomningstabletter eller nåt om det är rädsla för sömnen som gör att du dricker. För vi är många härinne som har fått ordning på sömnen när vi slutat dricka. Å det har nog väldigt stor betydelse för måendet. Lycka till!

trefåglar

Åh, tror rädslan ligger kvar, som en påminnelse av hur det känns när man väl somnar, tyngden, de fria tankarna och uppvakaknandet av blankhet och glömska. Pga av alkoholen glömmer jag många minnen och situationer jag tycker är viktiga. Skäms som in i helvete, men alkoholen är väl något man inte riktigt blir av med så lätt.

Tack för att ni skriver. Vill gärna höra hur ni hanterar alkoholen. Är det i smyg? En inre känsla av att det är vad jag behöver för att hantera vardagen?

Är inne på min andra tenta nu. Otroligt att jag fick godkänt men någon del av hjärnan fungerar tydligen. Har en till denna vecka. Jösses, dricker en halv flaska ren sprit dessa dagar och jag förstår inte vilken skada det ger mig...

Ambitionen för de flesta härinne är att sluta dricka. Det låter lite som att du kan behöva hjälp att sluta.
Jag hör till de smygdrickande, men dricker numera väldigt sällan. Halkar ibland tillbaka till gammalt beteende, men nu har jag varit nykter så länge så att jag stoppar direkt när jag faller dit.
Det är svårt, svårt, svårt att sluta dricka utan stöd. Jag har en sambo och en familj och slutade dricka öppet hemma. Då blir smygdrickandet väldigt svårt eftersom det märks och luktar, så jag slutade i princip med det också.
Tänker att du kanske behöver något stöd för att sluta. Antabus, AA eller nåt annat. Det fanns såklart en känsla av att alkohol behövdes för att kunna hantera vardagen, nu när jag slutat vet jag hur fel jag hade. Testar nån gång ibland och alkoholen funkar inte alls för att man ska fungera. Tvärtom! Men det är svårt att se det när man är mitt i ett missbruk. Sök hjälp tycker jag!

trefåglar

Förstår att situationen kan hjälpa en att avstå. Det gör dock bara mitt drickande ännu diskretare. Drack vin idag, lite lättare än vodka. Känslorna överflödar ändå. En huvudvärk i samband med stor meningslöshet samt en rädsla för att förlora kontrollen...

Hur länge har detta pågått för dig? kommer ihåg allra första gången problemen startade. Päronen splittrade, ny miljö, vodka varje dag innan skolan började...

Hej kära du.
När jag läste dina korta inlägg fick jag en flashback. Din historia är min bara att du hamnade i beroendet 15 år tidigare i livet.
Men det finns en lösning. Idag skrattar, sover och lever jag som en fri människa. Det kan du också göra. Du kommer uppleva saker som du inte trodde var möjligt, jag lovar..
Du behöver träffa och prata med folk i din ålder som varit där du är nu.
Kontakta YPAA (young people in AA)
http://www.aa.se/unga-i-aa
Stort lycka till.
Kram på dig.

trefåglar

Har bara 2 månader kvar tills jag är fri från skolan. Har druckit hänsynslöst tre dagar i rad och idag är jag faktiskt nykter... Är så tacksam för att ni ger respons... Vill gärna höra hur ni gjorde för att ta er ur detta.. Omges för nuläget av riktigt fina människor jag inte förtjänar att vara med. Allt är så stadigt omkring mig men inuti brister det, sakta men säkert...

trefåglar

Är i grund och botten adopterad. Skäms inför inför mina föräldrar.. Fick 2,5 poäng på matteprovet rekord i misslyckande. Hade druckit dagen innan och dricker nu. 13 dagar till omtenta. Vad fan är felet på mig... Jag kommer att dö snart är så redo

Orkar inte snart bara allt

trefåglar

Ena dagen hur glad som helst

Andra dagen trött av utmattning livet har jag aldrig sett ljust. Dagens samhälle skaffa en livsstil som fungerar vilket inkluderar jobb för att äta mat och dö naturligt. Vad fan finns mer kärlek? Aldrig känt. Föraktar människor jag tycker om att vara med

20 år snälla ge mig en anledning att dö

Tråkigt, tråkigt att höra hur du ser på dig själv just nu. Du går i skolan fortfarande, för mig var det på sätt och vis en lättnad att sluta. Att du fick 2,5 p på att MA-prov beror definitivt inte på att du är misslyckad. Tror att MA hör till de prov som påverkas nästan mest av stress och det är oerhört lätt att få panik för att man inte förstår direkt och sen är det nästan hopplöst. I de lägena är det bästa man kan göra att försöka ta det lugnt, läsa ordentligt etc. Nu hade du också druckit innan, vilket gör att stressen och oron i kroppen redan är på. Innan du börjar.
Vem kan du prata med? Du borde söka hjälp för ditt drickande. Det blir bättre kan jag nästan lova om du slutar. Du skulle nog behöva lite hjälp. Kanske har du en depression? För mig var det en jobbig ålder, den där du är nu och jag känner igen grubblerierna. Det blev sakta men säkert bättre för mig. Hoppas du får lite hjälp.

Li-Lo

Du beskriver att ditt humör och ditt hopp åker berg och dal bana vilket är mycket påfrestande. Jag är glad att du hittat hit samtidigt blir jag orolig då detta är ett anonymt forum för användare som kommer och går. Här finns sällan "snabba svar" som man kan behöva då man är i kris. Jag skriver här det som även finns att läsa på vårt faktablad. Jag hoppas att det blir hjälpsamt för dig. Såväl yttre som inre påfrestningar kan väcka stark ångest och känslor som hopplöshet och vanmakt. Det är smärtsamt att stå ut med. Särskilt då du känt så i perioder under en längre tid. Tankar på att avsluta sitt liv kan för många i stunder kännas befriande då det blir som ett alternativ för att förändra sin situation. Men det är stor skillnad på ”Jag vill inte leva så här längre” och ”Jag vill dö”. Vad du så fint beskriver skiftar tankar och känslor över tid.

Att vara ångestfylld och nedstämd kan vara del av ett sjukdomstillstånd, exempelvis depression som går att behandla, ofta med mycket god effekt. Det finns ett flertal behandlingar och en del personer kan behöva prova sig fram för hitta det som fungerar för just dem. Vad har du tidigare provat? Vad vi vet är att alkohol påverkar oss på många och ibland oberäkneliga sätt och självmordstankar kan förstärkas av alkohol.

Om du inte har någon anhörig eller vän som du kan vända dig till just nu finns det andra människor som kan ge dig stöd. Vi hoppas att något av nedan förslag på kontakt kan kännas rimligt för dig.

Vill du prata med någon direkt kan du ringa 112 och be att få prata med jourhavande präst alla dagar mellan kl. 21:00-06:00.
Kl. 13-22 kan du ringa Nationella hjälplinjen 020-22 00 60, de har öppet alla dagar. /www.1177.se/hjalplinjen/
Ett annat alternativ är att maila eller chatta med självmordslinjen. Du hittar dem på mind.se/var-hjalp/sjalvmordsupplysningen/

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

trefåglar

Jobbar nu i Norge över sommaren. Jobbar varje dag och ibland dubbelpass. Kommit försent 2 gånger på en vecka. Skäms. Drack dagen innan båda gångerna...

Jag kommer inte ifrån det här. Som att jag har mått bra ett tag och psyket bara säger nej, nu ska du må dåligt igen. Har så lite att gå på gällande det biologiska perspektivet. Vet inget om mina biologiska föräldrar...

Vill prata med någon, har gjort det men när jag väl är där pratar jag bara om det ytliga. Inte riktigt de djupare problemen och tankarna.

Vill så gärna sluta tänka och alkoholen hjälper verkligen med det. Kan inte vara ärligare än så...

trefåglar

1 juli 2016

Vill skriva hur mycket du sårar mig med din tystnad. Jag vill höra dig skrika på mig vad du känner. Jag vill skrika tillbaka på vad i helvete är det här för något:

Vill hoppa från en bro hur mycket jag har saknat dig och hur besviken jag blir efter varje gång vi har träffats.
Vill spy på alla gånger du inte tar mig seriöst och skriver what.
Vill önska dig mardrömmar för de minnen vi har haft tillsammans.
Vill spotta på dig för varje dag du har fått mig att gråta på grund av att du inte svarar.
Vill springa 5 mil för att höra dig säga att vi inte är vänner längre. Vill elda upp din telefon för varje gång du ringer mig.
Vill slå dig för varje gång vi har haft sex, du har kramat mig, sagt komplimanger till mig, kommit i mig, tagit på mig och har bett mig suga av dig.

Vill skrika rakt ut hur mycket jag hatar dig och att du kan dra åt helvete.

trefåglar

Är inne på min andra vodkaflaska denna sommar, vet inte hur jag ska balansera upp det.

Återgår till vanliga rutiner genom att somna med alkohol

Du är här och skriver vad bra, alkoholen bråkar med dig och du bråkar tillbaka. Vill ha andra rutiner. Ser också i ett inlägg här att du skrivit att du vill prata med någon, du gör försök och har hitintills pratat men om det som ligger på ytan som du beskriver det. Det är ändå steg på vägen, såklart inte lätt att börja med det svåraste innan man fått en "relation" till den man pratar med och känner sig trygg. Starkt att du ändå fortsätter försöka, det kommer ge resultat även om det inte känns så just nu.

Finns det stunder då du mår lite mindre dåligt än du gör nu och då du inte dricker alkohol, tänker vad är det du gör just dessa stunder och finns möjlighet att göra mer av det?

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen