Jag tycker min sambo dricker för mycket. Han tycker jag är löjlig. Hur vet man egentligen om han har problem?
Han dricker öl varje dag. På vardagarna folköl till maten och fler på kvällen. Ibland även någon starköl. På torsdagar, fredagar och lördagar dricker han starköl och gärna nån god drink. Alltid "finöl" med ofta 7.5% alkohol eller mer. (Han jobbar ej fredagar). Gör vi inget speciellt på helgen dricker han det själv framför tvn. Skulle nog säga att han är berusad varje helg. Folköl i veckorna räknas inte enligt honom, det är ju "bara" Folköl.
Alltid när vi ska göra något kretsar det kring alkohol. Bjuda hem nån på middag betyder att han ska bjuda på alkohol o bli full. Ska vi ut och äta blir det alkohol. Allt vi gör på helgen slutar med alkohol. Jag kan inte minnas en enda helg då han inte drack något. När jag var höggravid drack han ändå för det var "bara Folköl" och dom kan man köra bil på. Det som fick mig att söka upp denna sidan var kvällens bråk. Jag visste att det skulle bli bråk redan innan men sa ändå att jag inte ville att någon alkohol serverades på vår sons 3års kalas. Han blev vansinnig! jag fattar inte hur han kan tycka det passar ihop, kalas för ett barn och alkohol?? Han tycker det är dåligt och pinsamt att inte servera öl, för det är så han är uppvuxen. Man drack öl till maten där och drack på kalas.
Jag föreslog att om han ville ha fest kunde han bjuda in till det vilken dag som helst, men just den dagen skulle vara alkoholfri. Han tycker jag är fullkomligt orimlig, klart det måste serveras alkohol på ett kalas.
jag vill inte våra barn ska växa upp så, och se fulla vuxna på deras dag eller annars heller. Vår treåring går och hämtar öl till honom om han säger han är törstig, för det är det enda han dricker, det är "normalt" för honom. Han tycker såklart detta är helskoj, jag är mindre road. Är det jag som är överkänslig eller är det normalt att dricka nån form av alkohol dagligen? Räknas inte Folkisar?

Cb39

Kan tillägga att svaret jag alltid får om jag påpekar att han dricker för mycket är att "jag är ju aldrig otrevlig eller elak". Han tror inte att man har problem om man är happy drunk ungefär.

Louise1

Åh, vad jag känner igen det här. Mannen som alltid är den trevliga glada killen som folk gillar att hänga med. Å själv är man en tråkmaja som överdriver. Jag har precis som du funderat många gånger på om jag överdriver eller nojjar. Men jag har kommit fram till att nej det gör jag inte. Det spelar ingen roll om det var 2 öl eller 5 öl osv. det är förhållningssättet till alkohol som stör mig. Att det alltid är prio ett. Precis som du beskriver så oavsett vad vi ska göra så är det alkoholen som står i centrum. "Vore det inte mysigt att åka till Madrid du och jag, så sätter vi oss på ett uteställe och dricker lite vin och myser" Fröken alkohol är alltid med. Jag håller med dig helt och hållet i att ett kalas för barn är barnens kalas och då bör man inte servera alkohol. Får man fråga hur det gick med kalaset, blev det alkohol eller inte?
Louise

jonan

Hej
Du överdriver inte!!
Har liknande erfarenheter å vi överdriver inte.
Min man har druckit eller varit bakis på flera av min sons kalas. Fruktansvärt.
Försök stå på dig. Skickar styrka.?