Tänk att man låter det gå så långt. Tänk att man låter allting bara falla.
Jag hade ju gått minnesotaprogrammet 2007. Gick på aa möten även om jag aldrig riktigt fastnade. Gick dit och kände någonstans att de här människorna är på en annan nivå. Jag är inte som dom. Jag är ju en vanlig kille. Visst lite minnesluckor och elakheter mot de jag älskar här och där men vad fan de här är ju vrak.

Jag slutade gå på möten. Jag klarade ju att vara nykter. Det roliga var att även om jag var nykter så började mina gamla tankebanor kort efter att jag körde mitt eget race. Och det var jag fram tills midsommar 2010. Då tänkte jag äh vad fan. Några folköl kan ju inte skada. Det kommer inte bli som förr. Det blev det inte heller, till en början. Men efter ett tag så började gränserna att flyttas. Folköl blev starköl, 6 öl blev 10. Det blev shots och minnesluckor. Det blev allvarliga diskusioner med min fästmö. Jag lovade att ta det lugnt så många ggr. Och misslyckades ofta. Men ändå , alkoholist var jag inte. Det tyckte jag själv och många andra. Nej nej. Lite problem bara.
Jag hade vita månader. Varannan vatten. Dricka långsamt. Äta mycket innan. Och jag ska säga det att ibland "lyckades" jag. Ibland spårade jag inte ur. Men hela jag var till stora delar någon annan än den jag känner.
Nu har jag barn . En liten tjej. I förra veckan spårade det ur fullständigt. Vill inte gå in på detaljer av respekt för min familj och ingen har kommit till fysisk skada. Men det jag gjorde mot min älskade fästmö är bortom alla gränser. Jag bröt ihop. Hon bröt ihop. Nu var det dags. Och inte egentligen för min fästmös eller dotters slull även om de självklart är de viktigaste i mitt liv utan för min. Nu är det nog. En dag i taget ska jag klara det. Och jag vet att jag är så totalt jävla maktlös. Hela mitt mönster måste brytas. Det gäller inte bara när jag är full/bakis utan hela tiden. Så jag ger mig. Hands up. Är helt hjälplös. Ge mig kraft!

Vitis

Du är ju grym! Känner så mycket igen mig i alla märkliga sätt man försöker lura sig själv på. Härligt att du står emot.

Har du fått nåt svar ang. ögonen? Det enda vi kan vara säkra på är att alkohol INTE kommer att minska belastningen på synnerverna, så är du rädd om ögonen har du ju en bra motivation där också.

Håller också med om att det känns bra i själen att kunna vara närvarande med sina barn, även när dom använder alla tänkbara knep för att försöka knäcka en. ;-) Det blir ju inte heller bättre av att man dricker eller är bakis... har jag märkt.

Kämpa på! Kommer fortsätta följa din tråd, hoppas den blir lång.

Startanew

Inget svar på vad det kan vara. Hade lite högt värde i likvorvätskan vilket jag fått medicin mot. Vi får se.

Tack för dina ord de värmer! Det har snart gått 4 veckor helt magiskt! Jag kör 2-1 träning hela tiden det hjälper som bara den. Alltså 2 dar träning 1 dag vila. Idag har jag känt mig jävligt stark! Vad morgondagen har att bjuda på får vi se

Startanew

4 veckor utan den där alkoholen. Ibland har jag dessa konflikter i hjärnan om att jag ändå borde prova. Jag är ju liksom ingen som tar återställare, smygsuper och dricker varje dag. Men svaret är egentligen enkelt. Jag kan inte alltid sluta när jag vill och massa konstiga saker händer. Ångesten dagen efter är inget jag vill uppleva heller. Så jag avstår även idag

Startanew

Ännu en dag. Jag har dock skaffat mig ett nytt beroende, att springa i skogen. Det ger mig styrka och ger mig tid att inte tänka.
Idag var jag om än bara en kort stund i ett drickande sällskap. Inga problem.
Livet har varit snällt mot mig idag. Imorgon har jag ingen aning om. Men jag är stark

Du verkar stark och beslutsam, har kommit på ett sætt att vælja något bra før din kropp och sjæl alltså træning. Ha en fin dag...

Startanew

Nu e det 5 veckor utan alkohol. Jag har ställts inför ett par test oxå. I måndags var jag på bortaresa i fotboll vilket brukar betyda minneslucka. Nu körde jag iofs bil och då brukar det inte bli mer än 1-2 öl. Men nu blev det en redbull.
Har inte haft samma svar till de som frågar varför jag inte dricker som under min förra långa nykterhet. Då var svaret "jag är alkoholist". Då kom följdfrågorna "Men du e ju inte alkis?" "Då skulle alla vara det". Kan du inte ta det lugnt och bara dricka några öl?" "Du dricker väl inte varje dag?". Nu säger jag bara "Jag dricker inte nu för det funkar inte helt enkelt" . Har inte fått någon motfråga.
Träningen går som en jävla dans. Så skönt och det hjälper till 100% mot både ångest och alkosug förutom att man blir i fysisk toppform =).
I helgen är ännu ett test då det är bröllop. Känner mig inte sugen på att dricka men det kan komma ett sug då. Kommer inte lyssna till det. Skratta åt det bara. Här ska inte förstöras nånting!
Fortsätt jobba på ni andra. Dag för dag klarar man det.

Nyttan

Jag ligger bakom och följer dig! Låter mig peppas av din beslutsamhet.
Lycka till på bröllopet - jag ska vara nykter ikväll på kalas med storkonsumenter. Hoppas bli avskräckt!

erfarenheter liknande mina ser jag när jag läser i din tråd. Detta att ha varit i från alkoholen en längre tid och sedan trott att man kan börja igen och kunna dricka måttligt. Men det fungerar på sin höjd ett tag i början, sedan gör man den tragiska upptäckten att beroendet finns kvar och snart förvärras. Alkoholen tar över och styr ens liv mer och mer.
Själv gör jag nu det tredje försöket att komma bort från alkohol och drickandet, och istället leva och njuta av livet som nykter.
Jag har stora förhoppningar om att lyckas, det är det jag jobbar och strävar mot. Vet av tidigare erfarenheter, samt vad man läser här i flera trådar, att man inte ska sätta upp omöjliga mål utan ta en dag i taget. Sakta men säkert tar man tillbaka kontrollen över sitt liv.
Jag hoppas att det kommer att gå bra för dig också, i din strävan mot nykterhet och högre livskvalité.

Så lycka till framöver och njut av varje nykter dag Startanew. Det är du värd!

Li-Lo

Vad roligt att det går bra för dig! Jag tycker att du tar upp något mycket spännande och intressant i ditt inlägg. Jag tänker på etiketter, så som "alkoholist". Etiketter kan ibland vara hjälpsamma om en etikett förenklar och tydliggör för en själv samtidigt är det oftast exkluderande dvs det tenderar att ligga i vägen för nyanser. Vi vet nog alla hur illa det känns om någon sätter en etikett på en själv som man inte kan känna igen sig i. Du beskriver så fint hur det fungerar på ett lite annorlunda sätt. Då du valde att sätta en etikett på dig själv reagerade din omgivning eftersom det inte stämde med deras bild av "alkoholist". Skulle kunna problematisera detta i det oändliga. Tänkvärt, tack för att du delar med dig.

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Startanew

Tack för era peppande och fina ord. Alla som är här är här med en vilja att "förbättra" sitt drickande på nått sätt.

Till Li-Lo: Ja det är det som jag ser som ett sorts problem på AA möten. Att man är alkoholist och allt är svart eller vitt. Jag har väl egentligen inga problem med att säga det men det är så laddat på nått sätt. Att bara tänka på vilken tid och kraft man lagt ner på alkohol och alla bortförklaringar efter misslyckanden borde ju räcka för att avskräckas. Har inte alltid räckt ens det men nu så
Ännu en dag utan alkohol. Underbart

Startanew

Bröllop avklarat. Ingen alkohol och inget jättestort sug men visst fanns det där. Fick frågan av en där om jag var "nykter fortfarande" när klockan var ca 14. Antagligen därför att vanligtvis hade jag nog redan då varit lite berusad. Jag svarade bara "det är nya livet" . Sen blev det ingen mer diskussion om det.

Har fortfarande bara varit på ett AA möte sen min nya nykterhet. Känner inte riktigt att jag behöver det i nuläget. Håller jag bara mig till träning och sånt jag mår bra av så känns det lugnt. Vet inte till vilken nytta jag egentligen ska gå dit. Snart 6veckor utan alkohol. Snart kommer ett nytt test. Bortamatch i fotboll med tåg. Det har alltid slutat med minneslucka nästan. Nu ser jag det som en sorts "utbildning". Se hur andra blir när de blir fulla. Hur gärna jag inte vill bli så full. Vakna upp dagen efter med fullt minne om allt och inte bli liggande en hel dag som det brukade bli

Idag blir det ett stenhårt träningspass! Ha det bra alla därute.

Startanew

Och jag kommer vara nykter även idag.
Det är verkligen viktigt att påminna sig själv om allt dåligt man varit med om när man passerar uteserveringar och ser folk sitta där o dricka öl. Det ser ju ärligt talat gott ut men varför ens bry sig. Jag vill inte spåra ur och vakna med den där ångesten igen aldrig mer. Man måste oxå påminna sig själv om att man är bra!
Jag kämpar på. Det gör alla på sitt sätt. Ha det bra där ute

Startanew

Det gör ju det. Händer så mycket runtom bara så det lättaste hade varit att dränka allt i alkohol. Det hade ju dock knappast löst ett enda av alla dessa problem.
Jag fortsätter med träning, tv-serier, musik, sport och familjeliv. Det e ju faktiskt ett rätt rikt liv jag har. Behöver inte sabba det genom att försöka lära mig att dricka detta gift i lagom mängd. Jag är nykter även idag. Snart 7 veckor. Grymt

Startanew

Ja detta rullar ju på fint. Var på boxträning i fredags det var riktigt skönt att få ut aggressioner!
Ett litet orosmoln eller vad man ska kalla det är mina drömmar. Jag drömmer typ varannan natt att jag dricker 2-3 öl. Har dåligt samvete när jag vaknar och i drömmen tänker ja även "ska jag skriva om detta på forumet". Rätt sjukt att drömma om det hahaha. I drömmen funkar drickandet naturligtvis bra.

Det viktigaste är ju att inte falla tillbaka i gammalt livsmönster. Man målar ju upp nån sorts romantiserad bild av alkohol/uteliv ibland. Men börjar jag tänka på det så är det nog inte ofta jag verkligen hade kul egentligen. Man minns ju inte kvällen och vaknar upp med ångest vad är det för jävla liv? Sen börjar man fundera på "men pelle och kalle kan ju dricka 3-4 ggr i veckan och klarar det". Men vad fan vet jag hur dom egentligen mår och framförallt : dom är inte jag.
Att köpa hem 8-10 öl för att dricka när sambo + barn har somnat vad ger det mig egentligen? Svaret är ingenting förutom ångest och huvudvärk

Bra jobbat! Tycker det verkar vara vanligt med drickadrömmar härinne. Har också ägnat mig åt drickande när sambo och barn somnat.. Och vad fick man... Dålig sömn, ångest, skam etc. Man kan ju undra över sina val ibland.