Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Leverjag

Miss U. Hur går det för dig? Hoppas du inte gett upp. Det är så skönt att slippa vara bakis på helgerna. Suget kommer ibland på fredagen innan middagen men går ju över när man fått i sig vätska och något att äta. Det sociala är en annan utmaning men jag blir nye så ofta utsatt för den pressen. Skönt. Provade ett glas vitt vin med maken för några veckor sedan. Det var äckligt. Det var verkligen inte gott.

Skulle så gärna vilja höra dig spela ngn gång. Hoppas du busar och kramas med barnen mycket. Snart är det påskhelg och då får vi chansen extra mycket! :-)

Sköt om dig ???

Mick

Det går bra, jag fuskade lite förra helgen och drack lite folköl, men ingen fara ?
Nädå, här ger vi inte upp, livet går framåt och det känns lättare, suget som kommer på fredagar vid matlagningen är nog nåt jag får leva med ett bra tag skulle jag tro, så jag vet vad du menar.
Ja, det sociala kan vara svårt när alkoholen kommer upp på tapeten, till påskhelgen är det flera bjudningar och sammankomster, men jag måste faktiskt köra bil dagen efter vid samtliga tillfällen så jag behöver inte hitta på ursäkter att inte dricka, och det kan ju kännas skönt.

Det var ett tag sen jag var här, har varit fullt upp och jag är förkyld och eländig till och från men jag ser att det går bra för dig Leverjag och det glädjer mig, du kommer att fixa detta.

Barnen har blivit tonåringar och jag får inte krama dom som förr längre tyvärr, men jag tvingar till mig en kram ibland, sonen protesterar men dottern går bättre ??

Vem vet, jag kanske sitter på Soberbar och spelar piano en dag när du kommer dit ?
Jag har saknat dig med, ha en fin kväll ??

Leverjag

Blev så glad när jag läste ditt inlägg. Glad att höra att du håller i och mår bra. Funderar verkligen på att besöka den där baren. Med dig spelande, wow, vad trevligt!

Vet du igår så gick jag förbi en trevlig restaurang/bar som gjorde reklam för alkoholfria drinkar på skylten. Trevligt! Det börjar bli en trend och jag tror de unga inte ser lika positivt på alkohol. Alla är ju så sportiga och hälsosamma nuförtiden och då rimmar det illa med alkohol. :-)

Har också två tonåringar och en som snart blir. Lite svårt att krama dem ibland men jag märker ändå att de gillar när jag försöker. ;-)

Förr var påsk familjemiddag med allt och nubbe mm men inte nuförtiden. Vi åker bort till annat land i Europa ett tag. Hoppas hotellfrukosten är bra. :-)

Hungrig jämt nu. Tränar mycket men vilar också emellanåt. Tankarna på alkohol kommer ibland, men inte så ofta. Jag kan laga mat nu utan att koppla ihop det med att dricka vin. ;-) Skönt!

Hoppas du är bättre nu. Så många som gått med långvariga förkylningar. Det tar på krafterna. Våren är ändå på väg och det känns skönt med ljusare dagar!

Sköt om dig. Många kramar! ?????

Mick

Jag hoppas verkligen att den yngre generationen har en sundare syn på alkohol än vi haft, att samhället blir bättre i alkoholfrågan, önskar ju ingen annan den sits som vi hamnat i.

Påskmiddag med släkt blir det imorgon och då förkommer det både öl och snapps, men det är bara att bita ihop och tacka nej, jag vet att jag blir sugen just då men det går över ganska fort efter jag fått i mig mat, dessutom ska jag köra bli morgonen efter.

Det är samma här, jag är hungrig hela tiden och äter bra. På fredag och lördagskvällarna när jag lagar mat kan suget ibland plötsligt komma, men jag brukar då ha A fri öl hemma och det fungerar faktiskt och A fri kall öl är ju dessutom riktigt gott.
Ja, visst kommer tankarna på A då och då, men ju längre tiden går så märker jag att dom försvinner fortare.

Tyvärr vill inte flunsan ge sig ännu, jag har legat helt utslagen i feber och världens förkylning sen i tisdags, först idag börjar jag känna mig lite bättre och lukt och smak börjar sakta komma tillbaka.

Ha en trevlig resa Leverjag, och hotellfrukosten är ju det bästa när man bor på hotell ?
Glad påsk och sköt om dig, kram ??

Mick

sen jag hittade hit till alkoholhjälpen, och mitt liv har verkligen förändrats.
Jag har haft några bakslag sen dess då jag druckit för en kväll ( blivit full) ca 3 ggr tror jag det är på dessa 5 månader, och så har jag druckit några folköl vid ett tillfälle.
När jag jämför hur mitt liv såg ut tidigare då jag drack i stort sett alla lediga dagar så är det en enorm förändring för mig.

Hur gick påskhelgen då?? Både bra och dåligt kan man väl säga, vi var på middag på påskaftonen och jag har väl egentligen inget bra svar på det hela men det blev 4 starköl under eftermiddagen/ kvällen.
Det som var bra med det hela var att jag drack måttligt och blev inte berusad och stoppade efter 4 öl, det sämre var att jag skulle egentligen inte dricka något alls och ångrade mig lite efteråt.
Hade det varit påskhelgen för ett årsedan så skulle jag druckit torsdag till söndag och varit totalt förstörd på måndagen.

Nu inbillar jag mig inte att jag kan dricka måttligt helt plötsligt, det spårar ur förr eller senare om jag försöker, det vet jag, mitt mål är fortfarande ett nyktert liv.

Livet blir ju inte dans på rosor bara för att man är nykter, men jag kan bestämt konstatera att livet är bra mycket skönare att leva nu, att slippa ångesten, att vakna bakis och inte kunna köra bil m.m.

Allt blir en vana ju längre man låter tiden gå, gamla dåliga vanor försvinner sakta bort och ersätts med nya, det tar sin tid och det är inte lätt men det går.

Trevlig kväll ?

Mick

Idag är det jobbigt, fint väder och fredag och suget efter öl är stort, skit jobbigt helt enkelt, jag blir förbannad över att jag över åren varit så dum och druckit på mig detta skit beroende, att krafterna kan bli så stora.
Hoppas denna topp ger sig snart, ska se till att äta ordentligt snart, det brukar släppa då ?

Jag är ju inte helt vit, inte du heller. Ibland undrar jag om det är mer farligt än jag vill tro att dricka ibland och om det sätter igång detta jäkla begär fast man inbillar sig att det är under kontroll.
Sen funderar jag också på VAD det är du längtar efter nu när solen skiner. A-fritt funkar ju för mig som ersättning för öl. Men inte just nu när jag längtar efter frid och lugn i själen. Vad längtar du efter - vad står ditt sug för? Om man ska dricka då och då, så måste man nog vara jäkligt vaksam på vilka behov man försöker fylla. Eller är det bara så att varje uns a utlöser begäret. Tåls att tänka på.

Mick

Ja, jag tror att det är väldigt lurigt att dricka bara ibland, A fritt har funkat bra för mig oxå, men en fredag med soligt fint väder och vårvärme har för mig alltid varit förknippat med grillning och alkohol i många år, det är nog detta som triggade igång begäret hos mig i fredags.
Precis som du så är det lugn och frid i sinnet jag saknar efter en arbetsvecka, att koppla av med alkohol och matlagning, gamla rutiner sitter fortfarande kvar och detta utlöser suget hos mig, som tur är så släpper det om tiden får gå, men under denna kritiska tid finns risken att jag faller.

För mig är det så att om jag väl fått i mig några öl så accelererar begäret ännu mer och det slutar sannolikt med en rejäl bakfylla dagen efter, dom gånger jag druckit måttligt är bara ren tur att det gått bra.

Du har så rätt, här finns mycket att fundera på, men bäst är att slopa alkoholen helt, iaf för mig.

Leverjag

Har tänk på dig. Lurigt att vår och sol kopplas ihop m alkohol. Skönt att du håller i? Jag drack lite under påskveckan. Ingen berusning men tror det väcker suget igen för följande helg ville jag dricka och drack en flaska vin! Blev så bakis så jag ångrade mig verkligen och blev påmind om vilken förgiftning det är. Efter det har det varit lugnt och jag fick lov att varva ner och använda verktygen extra för att hitta balansen igen. Vi vet att det är ett skitliv att dricka och vi vet att vi inte kan hålla måttligt långsiktigt. Har du varit på AA än. Jag börjar bli redo för det. Pluggar på och läser mer om alkoholen. Det stärker mig, liksom yogan, promenader och mindfullness.

Njuter av en underbar årstid nykter! Kramar ❤️❤️❤️

Mick

Jag tror att även om vi dricker måttligt så vaknar nog suget snabbt hos oss igen, vi är fortfarande bara i början på vår rehab till ett nyktert liv, jag tror det måste passera år i nykterhet för att tillfriskna tillräckligt.

Du drack en flaska vin och blev bakis, det visar att din tolerans sjunkit rejält och att din kropp vant sig av med alkohol, för om detta hade varit under den tid du drack som mest så hade du nog inte känt av "bara" en flaska vin så intensivt dagen efter, det är bara att lägga på minnet hur bakis man kan bli när suget smyger sig på.
Bra att du ångrade dig och inte fortsatte med återställare, du har kämpat så bra länge nu så jag är övertygad om att du fixar detta, räkna dina nyktra dagar dom är ganska många nu, men bakis har du bara varit en gång, bra jobbat verkligen.

Jag drack lite på påskaftonen oxå, det blev måttligt men jag kände efter några öl att dom gamla vanorna tryckte på, hjärnan ville ha mer men tack vare att jag numera har ett mål att förändra mitt liv samt rätt sällskap och lite tur så stannade det där.

Varför utmana ödet frågar jag mig ibland, vi vet att även bara lite alkohol kan ställa till elände och att vi lätt faller tillbaka i gamla spår, tar vi inte det första glaset så kan det heller inte bli det tionde brukar jag tänka men A djävulen är svår att förstå sig på, hjärnan försöker lura oss när vi minst anar det.
Jag har märkt för egen del att det är "lättare" att dricka måttligt i rätt sällskap och när min sambo är med, att dricka ensam är för mig katastrof, då är det som att " ingen ser mig" och så dricks det tills allt är slut, givetvis ska jag ju inte dricka alls.

För min del börjar en svår årstid att låta bli alkohol, jag vet det sen förr, men jag kommer fortsätta envist på samma sätt som jag gjort den senaste tiden.

Nej, jag har inte kommit iväg till AA, jag har kollat upp lite där jag bor och ska jag gå så måste det bli på annan ort, det funkar inte för mig att gå på hemmaplan.

Vi kämpar på framåt tillsammans och det ha blivit bättre och jag är säker på att det kan bli ännu bättre.

Ha en fin kväll, kram ?

Mick

Det har blivit svårare igen att hantera fredagen när den kommer, det gick lättare och lättare i början men nu verkar det vända igen.
Jag trodde att det skulle bli ännu lättare med tiden men tankarna på alkohol blir starkare igen, i fredags drack jag folköl, det gick inte att styra riktigt, som om jag gick på autopilot, som tur var blev det inte mer än så.
Även om jag är nykter länge och suget känns avlägset så tycks det bara ligga i dvala, det ligger vilande under ytan och kan helt plötsligt explodera.
Veckodag och tid på dygnet och plats tycks utlösa suget, det är vid dom tillfällen jag är van vid att dricka.
Känner att jag behöver verktyg för att ta mig igenom dessa tillfällen, jag måste få tankarna på annat.

Det är svårt när hjärnan är kidnappad, jag vill absolut inte tillbaka till där jag tidigare var med ångest, bakfylla, sömnlösa nätter när alkoholen går ur kroppen och med en självkänsla som är i botten.

Livet har blivit bättre under den tid som har gått sen i höstas och måste så förbli, det är bara att kämpa, förhoppningsvis så går det snart lättare igen, jag hoppas det bara är en svacka som jag snart kommer ur.

Leverjag

Lurigt det där. Bra beskrivet hur det kan komma sådant sug trots lång avhållsamhet. Hur faan får man bort det, undrar jag.

Tack för hälsningar och hopppas att du håller ut! Inte roligt alls med fylleångest och allt det andra som kommer med drickande.

Hoppas du har en fin kväll! ☀️?

jas75

Säger att 3 månader, 6 månader & 12 månader är kritiska perioder som man måste se upp med ang sug återfall.

Har du nån professionell hjälp? Prata med beroendeenheten där du bor så kan du få hjälp & verktyg som hjälper. Trevlig lördag :)

Mick

Har varit borta länge härifrån, jag har druckit mig fördärvad på senaste tiden, ångesten är fruktansvärd just nu.
Jag måste ta mig ur detta nu innan det är helt kört.
Herregud, att livet skulle bli såhär...

Vad bra att du kommit tillbaka hit till forumet och berättar om ditt dåliga mående fast än det är en ovanligt jobbig period för dig just nu. Det är tufft att ha sådär mycket ångest. Det kan vara svårt att tro när det känns som jobbigast men det är också viktigt att påminna sig om att obehaget kommer att klinga av, även om det inte känns så just nu. Det är heller inget ovanligt att man får ångest om man druckit mycket under en period.

Försök att göra sånt som du brukar må bra av, att röra på sig brukar vara skönt, prata med någon du tycker om eller försöka fokusera på något annat en stund. Jag tänker också att du skulle kunna ringa till alkohollinjen, där kan man anonymt få prata med en utbildad rådgivare. Det löser inte allt men det är ofta avlastande att få dela sin situation med någon, så att det kan bli lite mindre ensamt. De har öppet till kl. 19.00 idag onsdag, http://alkohollinjen.se/

Allt gott,
Miriam Alkoholhjälpen

Mick

Jag antar att det bara är att ta nya tag, det gick bra för mig under en tid men nu när det är sommar och semester så föll jag tillbaka igen.
Lyckligtvis har jag en sambo som lyssnar på mig och förstår mitt problem.
Nu hoppas jag bara att ångesten släpper snart, ingen alkohol idag och jag får ta dag för dag.

Hej och välkommen igen. Tänker lite på att det har gått lite snett för oss båda. Vi borde kanske hänga här mer även när det känns som det går bra både du och jag. Jag har fått ordning på det igen nu. Det är inte omöjligt alls att komma tillbaka och du har ju en lång period när det gick bra att luta dig mot. Du kommer igen!

Mick

Tack, jag kände på mig från början att sommaren skulle bli svår, men nu får det vara slut.
Skönt att se att du var kvar här Sisyfos, och det är nog som du säger att man bör nog hänga kvar här även när det går bra.

Just nu finns inget sug alls efter A, jag känner mer avsky när jag tänker på det, men efter en tid så vet jag ju att hjärnan börjar manipulera igen, det svåra är att inte börja igen, att inte ta det första glaset.

Ibland tänker jag att man kan bestämma sig för något... Om man tänker att det blir svårt till sommaren så blir det det. För mig funkar det mycket så att hag i princip har bestämt mig för att dricka vid vissa tillfällen. Svårt att låta bli när tillfälle ges. Får hoppas att det till viss del stämmer för jag inbillar mig nu att det ska vara lätt till hösten. Den förra hösten gick ju galant. Ska hitta en ny vårstrategi sen om det behövs.