Hej igen!
Då var det måndag och dags att ta tag i livet igen, jag känner mej motiverad (faktiskt).
Jag skall ta allt från början nu, jag är inte ny här utan jag har följt många utav er och jag har även försökt att vara aktiv emellanåt med inlägg och att ta tag i mitt problem. Jag är en 45 årig trebarnsmamma som bor i en småstad där alla mer eller mer känner till varandra. Jag har ett bra heltidsjobb där jag trivs bra. Träning och hälsa är mitt stora intresse. På ytan så ser allt bra ut, eller hur! Men så är det inte riktigt, eller jo andra tycker kanske det och kanske även familjen. Men jag vet att det inte är bra, för jag vet att jag inte kan hantera alkoholen och jag vet att jag dricker på tok för mycket, så mycket att jag faktiskt gömmer när jag dricker. Jag läste på någon tråd om hur man skall hälla upp ett glas med vin men tar några klunkar extra och fyller upp glaset igen, japp och det gör jag med. Sjukt, men så har det blivit:(
När jag tänker efter så har alkoholen varit en stor bov i mitt liv enda sedan i tonåren, även fast jag inte druckit under långa tider i livet. Min hälsa känner jag blir lidande av drickadet då jag inte orkar röra mej som jag brukar, och att jag känner tröttheten dagen efter. Min vikt är inte den bästa heller och det beror nog mycket på boven också.
Jag hoppas ni vill följa min resa och hjälpa mej, för jag vet att det inte kommer att bli lätt. Men jag har läst att många av er är så duktiga och klarat er långt. Kan säga att ett stort problem är också mitt umgänge där alkoholen tillhör livets goda, träffas man så är det ett glas vin som gäller måndag som tisdag som lördag........
Har i nuläget hamnat i en ond cirkel där jag klarar en kväll utan alkohol men sedan kvällen efter så tror jag att jag kan ta mej ett glas, vilket jag vet att jag inte klarar.
Så nu börjar jag min resa, blir jättetacksam för era tips och ideér.
Kram!

Hej! Så som du lever, alltså " ett normalt liv" är vi nog många som har ungefär likadant. Bakom denna fasad dricks det för mycket och för ofta. Som tur är går det ju att göra något åt det. För att dölja sitt drickande hittar man på alla möjliga sätt. Jag gömde a på toaletten under skåpet. Kunde då gå in där och svepa en öl eller vin. Drack också ur mugg, men då frågade något av barnen att: Vad dricker du? Då svarade jag alltid att det var vin. Drack ur mugg för att dölja men ville inte heller ljuga. Inga hämtningar eller lämningar av barn för tidigt eller sent. Allt för att kunna dricka a. Tips och ideer hittar du här på trådarna. Jag tog en dag i taget i början, ibland en stund i taget. Tänkte till på mina "fällor" dvs aktiviteter, tillfällen där jag var tvungen att passa mig, för a eller avstå aktiviteten. Jag har läst om a och även sett mycket filmer om problemet. Jag har minskat mitt umgänge med dom som riskdricker. Vill inte förstöra mitt liv för vänners skull. Hör mig för innan ifall det ingår alkohol på aktiviteten, i så fall avstår jag. Viktigast är att jag och min familj mår bra. Fint att du har hittat hit.....

Alina

Då var dag 1 nollad, men tro det eller ej jag hade tankar på att börja imorgon istället:( Jag fattar inte vilket spöke det är som man fajtas med!
Istället gick jag ut och gjorde ett cirkelpass, vilket känns bra mycket bättre än om jag vikit för spöket:)
Idag blir det dag 2 och det är bara att köra på, för jag måste verkligen göra detta nu. Nu eller aldrig. Har fått problem med magkatarr vilket jag inte haft på många år, vilket jag tror beror på hur jag lever. Jag skall under denna tid fokusera på min hälsa, mat och motion. Vilket jag tycker om att göra. Vill bara att dessa två första veckor skall vara avverkade så att man börjar känna lite resultat i sitt välmående. Mitt mål är i första hand att dra ner på mitt drickande men jag tror att om jag lyckas med det så tror jag inte att det kommer att kännas lika bekvämt med ruset när man kommer ifrån det (så har det varit förr när jag hållit upp under och efter graviditeter).
Denna gång så skall jag skriva här varje dag för att själv få ner mina tankar och mående på pränt. Jag vet att detta kommer inte att bli lätt, har nog inte haft en nykter vecka eller helg på åratal:(
Kram till er alla!

Alina

Idag är det jobbigt, onsdag och fint väder:(
Men jag skall hänga i, den där lilla på axeln skall inte vinna.
Hoppas på en bättre morgondag.

Märtan

Är på dag 4 och vet hur helvetiskt tungt det är just nu... Vi fixar det!!

När det är som jobbigast, Vila om du kan. Tänk på hur livet blir om du fortsätter att dricka, oftast går det utför både med utseende, vänner, relationer. Du är värd ett liv utan ångest och dåligt mående. Det kommer...Styrkekramar..

Alina

Jag brukar säga Nu eller aldrig och med tanke på hur det har eskilerat det senaste året med drickandet och hur jag alltid tänker på det. Hur planering av helger med div aktiviteter cirkulerar om jag kan göra det pgr av att jag ska ha tid att dricka vin också:( Alkoholen tar mycket utav tiden. Vad konstigt att det blivit så! Idag känns det bättre men jag tänker just nu hela tiden på det, och jag vet inte hur jag skall släppa det.
Kram på er!

Tankar som ofta handlar om a. Det är ju så man haft det under en lång period. När kan jag dricka? Hur mycket ska jag köpa? Ledig imorgon? Bra då kan jag dricka ännu mer. Nä jag kan inte köra på kvällen då kan jag inte dricka. Så var i alla fall mina tankar och under flera år. Det är klart att inte det ändras på en gång. Men med tiden så... Det finns många filmer om alkoholberoende på Youtube som är bra. Kram...

träningstanten52

Gör det du har bestämt dig att göra och glöm inte att ge dig själv en belöning när du har lyckats! Och det behöver inte vara att sluta för resten av livet. Men skriv här och fortsätt även när det går dåligt.

Under mitt långa uppehåll var det faktiskt en av de saker som kändes skönt. Plötsligt kunde jag tänka att kl var 15 på en lördag och känna "jaha". Så skönt att inte dricka. Så skönt att inte behöva se till att ha tillräckligt hemma. Så skönt att kunna köpa i vanlig affär (jag körde a-fritt). Så skönt att vara körbar alltid och inte känna det som ett streck i räkningen när barnen behövde skjuts tidiga morgnar eller sena kvällar. Och så skönt att tänka på annat än a. Den tiden kommer och det tar inte så lång tid. Tror att jag var relativt "besatt" i två veckor sen blev det långsamt bättre och bättre. Och sen när man kunde börja reflektera över sitt ickedrickande så var det så skönt. Det hindrade mig visserligen inte från att efter 9 mån halka dit igen, men ni är klokare än så :-). Och det har varit betydligt enklare att ta sig tillbaka upp igen. Håll ut nu! Det är så värt den vånda ni har nu och det går över ganska snabbt ändå. Efter två mån fick jag min verkliga belöning i måendet. Det blev ju gradvis bättre innan det också förstås, men då föll det på plats ordentligt. Det är ganska kort tid ändå om man jämför. Håll ut!

Alina

Det peppar verkligen att höra era erfarenheter när det känns som det är otänkbart att klara detta. Det där med att kunna köra när jag vill är något som jag verkligen saknar pgr av att jag är supernoggrann att verkligen inte köra morgonen efter. Och jag har ångest över att inte kunna göra aktiviteter med barnen lördag och söndagar förmiddagar. Det är verkligen ynkligt hur det är, hur stor del av livet som a skall ta. Min sambo och jag var ute och gick idag och då tog jag upp att jag tycker inte att vi skall dricka varje helg, att man lägger så mycket pengar på a. Och faktiskt han höll med!
Nä nu måste man ta sig i kragen, ja är ju förbaskemej 44 år, hur svårt kan det vara!!
Kram till er!