Då så.
Förnekelse och uppskjutande är och har alltid varit styrkor hos mig. Kombinationen av dessa två och alkohol blev dock ingen höjdare.
Först när jag började dricka efter sena jobbpass började jag ana att det gått för långt. Utöver dagar jag jobbat har jag inte varit utan alkohol en hel dag på minst 4 månader (svårt att veta exakt pga förnekelsen).
Vaknade upp mitt i natten till fredag eftersom jag druckit och behövde kissa. Kunde inte somna. Plötsligt kunde jag inte förneka för mig själv längre. Jag dricker. Och det är ett problem.
Eftersom den tanken har kommit smygandes förut på nätterna så visste jag att jag behövde göra nåt konkret för att jag inte skulle hamna i att skjuta upp allt igen när fyllan och bakfyllan lämnat kroppen. Så jag gick med här. Och lovade mig själv EN ledig dag utan alkohol.
Nu har det gått fyra dagar, varav två lediga.

Liten stor

Är själv i liknande läge och bara lyckats ta några få helvita dagar. heja dig och håll i!

Ebba

Du skriver "Plötsligt kunde jag inte förneka för mig själv längre. Jag dricker"

Grattis vill jag säga och jag menar det på ett fint och snällt sätt.
Jag har beskrivit att vara fast i drickande som att åka en karusell som bara snurrar på utan stopp.
Det kan gå flera år och det du skriver om att du fick de där tankarna är något att gripa tag i för att få stopp på det hela.

Det är så jäkla bra att du har stoppat i fyra dagar!
Hur känns det nu?

Filifjonkan

Dag 1 var lätt fram tills bakfyllan släppt och kroppen ville ha mer. Var på jobbet så det gick ändå.
Dag 2 var värst. Min sambo var inte hemma så jag gick runt i lägenheten och smååt hela dagen. Men vad är väl ett par kilon för en vinst.
Nu känns det så mycket lättare. Har inga mål att helt sluta. Vill bara ha tillbaka ett normalt förhållningssätt. Inser att jag kommer behöva planera noggrannt när det kommer fester.

Filifjonkan

Trodde inte ens jag skulle klara två dar så detta är mer än jag vågade hoppas på.