Jag verkligen lovade mig själv och min sambo att jag skulle sluta dricka. Höll en dag, sen åkte vi och hälsade på mina svärföräldrar. Orkar inte va med dom nykter , jag duger aldrig till deras son för att jag är undersköterska och är från skåne. Känner egentligen att han tycker likadant. Så idag va jag inom och köpte 2 boxar vin så det skulle räcka gott och väl. Brukar dricka från tidig morgon till jag däckar på kvällen om jag är ledig. Annars dricker jag efter jobbet. Jag har aldrig vågat skriva på något forum innan men hoppas att nån kan stötta mig lite i alla fall.

Li-Lo

Vad bra att du är här! Att förändra sina alkoholvanor kan kräva såväl ansträngning som stöd och att be om hjälp är ett viktigt steg. Du har tagit det nu! Jag hoppas att du finner inspiration här och att andra användarens erfarenheter kan bli hjälpsamma för dig nu när du bestämt dig för att göra annorlunda.

välkommen igen
Li-Lo
Alkoholhjälpen

19lina88

I morgon börjar mitt nya liv. Ska bli nykter och försöka hitta den personen jag va innan jag hittade alkoholen. Ska klara det denna gången!!!

PP

Välkommen hit. Vet inte om du försökt ofta och återkommande men som Li-LO skrev så tveka inte att ta hjälp för att ändra alkohol vanorna. Ska vi vara helt ärliga så är det väl ovanor vi talar om när du dricker från tidig morgon till du däckar ;-) Läs andras trådar finns så oerhört mycket lärorikt, även i äldre trådar som nu inte uppdateras så flitigt. Ja, hur gör man frågar alla. Det svar som jag själv tror mest på är att ta en dag i sänder. Nytt beslut var morgon om att inte dricka idag. Sen bygger du på och låt det gärna fortsätta så ett riktigt bra tag. När sen tankarna kommer som säger dig att det var väl inte så illa - glöm då inte att de tankarna bara "luras" Det är då bra att ha skrivit lite dagbok i din egen tråd, och gå tillbaka och läsa.
Lycka till!
//PP

19lina88

Gick skit bra i 2 dagar, sen kom helgen. Sitter och kollar på Exorstisen nu för vill se nån som mår sämre än va jag gör just nu

19lina88

Gick inte så bra att sluta dricka. Har sjukskrivit mig i helgen. Är nu fullare än någonsin. Men har en helt fantastisk jobbarkompis som jag berättade för. Har också skrivit till mig chef. Dom tänker göra allt för att hjälpa mig. Dom kommer hem till mig på måndag så ska vi prata. Va en sväng på psykakuten igår, hade sån jävla dödsångest men dom skickade hem mig med b-vitamin er.