idag slog jag ut whiskyn i vasken, hällde ut ( den kära) kapten Morgan som funnits som backup i garderoben när jag känt att de två glas vin i sällskap med min fru inte räckt. Nu ska jag försöka .
Jag är 40 år,tre barns far, hyfsat jobb och en toppen fritid med aktiviteter och hem och familj. Dock inga vänner ( men en del bekanta)
Jag har i perioder haft en flaska på jobbet, en i garderoben och en i källaren för att kunna dryga ut det som ses som socialt accepterat, två glas vin.
Jag har Dålig koll på när det är nog, vill alltid ha mer och därför sett till att lagret funnits.
Har jag haft fyra öl i kylen inför en Fotbollskväll så är de slut innan halvtid........

Egentligen vet jag inte vad jag vill, om jag ska sikta på måttlighet eller om jag faktiskt behöver nypa av helt...tycker det svårt .

Men jag tänker så här
1) inte dricka ensam
2) inte sprit
3) VÅGA ta något annat (vatten,läsk, whatever)
4) säga JA till min fru nästa gång hon indrar om jag inte dricker för mycket.

Tack till alla er på forumet för att jag får känna igen mig och för att ni släpper garden och berättar.
Tack
Abbe

Vändningen

Härligt Abbe och vilka otroligt bra steg du har i din plan där! Jag sänkte kaffemuggen och bara gapade, verkar som om du har satt huvudet på spiken å det direkt och på riktigt! Härligt!
Jag tror rentav bara att genomföra något av de där stegen tar dig hur långt som helst.

Sikta på måttlighet, nypa av helt osv, det är individuellt vad man vill uppnå och det är individuellt vad man klarar av. Jag vet inte själv vad jag vill heller ännu, men jag tror att jag ändå vill försöka landa i måttligt drickande - men för att ta mig dit behöver jag skapa en helt annan relation till alkoholen först och främst. Det känns också bra att nypa av helt och låta kroppen andas och återhämta sig hälsomässigt. Sedan måste jag säga att jag fått en positiv erfarenhet av alkoholfria drycker, vilket jag inte trodde fanns ens på världskartan, men det gick utmärkt att dricka A-fria öl till U21-finalen t.ex.

Abbe75

Tack för pep! !
Jag känner att jag behöver bli stark nu för i morgon drar vi på husbils semester och då har det historiskt sett blivit en del grillat med"tillbehör"...... men i år vill jag inte att det ska bli så. I år vill jag kunna se ordentligt vad bannedet står när jag läser saga för barnen på kvällen. ...
så Tack så mycket! !

Abbe75

Det har gått en tid sedan sist. Mycket drickande och smygande.... att det ska vara jävla svårt!
Nu har jag återigen slagit ut det sista i vasken och lagt ner ölen i källaren.... varit nykter sedan1/10. Drack öl sista september och kände hela kvällen att det var fel, jag ville inte, ändå fortsatte jag beställa in! Man är ju inte klok ihuvvet för att vara ärlig.
Min fru har tagit vin på kvällarna ibland men jag har tackat nej. Hon undrade lite men jag förklarade och sa att det fick vara bra på ett tag. Till saken hör att jag betedde mig riktigt illa sist vi var ute tillsammans då jag drack alldeles förmycket. Jag sa nu till min fru att jag inte klarar att dricka på ett (för mig) sunt sätt och inte mådde bra av det.... så jag behöver ett brake. Jaha, sa hon, så bra........
Hoppas jag kan klara av att hänga i.

Abbe75

......Utan vare sig öl eller vin. En smått kaotisk kväll med två galna ungar och en tokstressad fru (som själv behövde ett glas vin) sitter jag nu och mår ganska bra. Jag tog fram ett glas och hällde upp ur en Box......till henne! Dag 10 avklarad

Amie

Vi halkar snett - vi hittar hem igen.
Det är en tuff resa. Din är mycket tuff, om Du ska vara nykter tillsammans med någon som kan välja ett glas ibland. Jag sliter med samma sak. Är inte riktigt Home Safe ännu.
En dag i taget, ett steg i taget. Som Du skriver: Man är inte klok i huvvet. Inte Du. Inte jag. Men vi vill bli.

Abbe75

Nu har det gått en tid sedanjag skrev i tråden... Vad har hänt?
Den 10 juni i år satt jag och min fru på altanen och tog ett glas rosé... eller jag tog kanske 4...
Sedan är det blankt.
Min fru berättade dagen efter vad som hänt.
Att jag luktat whiskey, att jag stått på gräsmattan och skrikit åt henne... jag kommer ihåg att vi drack rose´ och blev oense om detaljer....
Den 12 juni talade jag om för min fru att jag har problem. Att jag identifierar mig som riskbrukare om inte annat, då jag har ett ständigt sug efter alkohol, eftersom jag inte kan sluta när jag börjat.
Jag har hanterat sommaren med alkoholfri öl då jag vill ha smaken och det har fungerat bra!

I min tidsräkning närmar jag mig 3 månader som spik nykter. I min värld är jag bra!
Min fru kan ta ett glas vin eller två och jag kan absolut hantera det, det är inga problem så länge mitt alternativ finns hemma. Den alkoholfria ölen har blivit min räddning....
Under sommaren har vi dock fått problem i familjen, det knakar ordentligt i sömmarna vad gäller min fru och mig, inte beroende av alkoholen utan att livet inte alltid vill det man själv vill. Och det är nu det blir jobbigt..
Jag sitter nu på jobbet och längtar efter sprit.
Jag sitter framför datorn och drömmer om en öl.
Jag dricker kopiösa mängder kaffe för att dricka något, få en smak i munnen.
Jag är så förbannat törstig!

Just nu är det 3månadersgränsen som hägrar, det är min livlina. Men vad händer sedan? Pallar jag? Vad händer om jag inte pallar? Kan jag ta mig upp igen eller är det rätt in i skiten igen??
Är så jävla rädd!

Ellan

Hej Abbe75,
Starkt att du är tillbaka och erkänner att det verkligen är ett problem. Rädslan kan vara bra för då är du verkligen på din vakt. Det låter extremt tufft att relationen med din fru svajar. Har du något stöd omkring dig? Att stå ensam i detta är tufft. Alkoholterapeut, Beroendecentrum eller AA-möten? Tre månader kan vara en prövning men det är verkligen en dag i taget som gäller även dessa dagar. När det gör ont och känslorna gör sig påminda då skriker Beroendehjärnan efter alkoholen. Det är en snabb och enkel lösning för stunden men sen då? Då är allt tillbaka ofta tusen gånger värre. Du behöver ta hand om dig och din nykterhet. Det bör vara prio ett. Arbetsgivaren har ett rehabansvar och oftast bra kontakter inom företagshälsovården. Ta hand om dig. Resten får lov att komma senare.
Stor kram
Ellan

Bedrövadsambo

Fortsätta leva ihop när det knakar är också skitjobbigt. Men ingenting blir bättre för att du dricker! Tvärtom. Just nu behöver du dina fulla förmågor att göra rätt och riktigt och så jävla bra du bara förmår. Tre nyktra månader är svinbra! Det värsta är gjort vad det gäller alkoholen. Börja inte om igen på ruta ett - just nu behöver du din energi till annat.

Abbe75

Tack för pepp och fina ord. På fredag morgon är det första mötet med samtalsstöd.... hoppas det ger energi!
Att gå på AA eller till alkoholterapeut kan bli aktuellt senare men i nuläget känns det som om jag får ordning på "livet" blir alkoholen mindre viktig.... kanske har fel men det är så jag tänker.....