Egentligen vet jag men vill få bekräftat
Hade en kort relation för. Ca 15 år sen med en man som ofta var med kompisar och drack och föredrog det framför mig och förstörde flera förhållanden så jag drog mig ur. Vi fick kontakt på Fb ringde och mailade och jag kände att något var fel från början och varningsklockorna ringde. Tittade på hans sida och där var mycket alkohol

En Av efter jobbet Foton med vänner dagtid och kvällstid och alltid med öl vin snaps och barn med också. Jag frågade hur det var med drickandet och han sa att han tar en öl då och då och sa vid ett senare tillfälle att jag kallat honom alkoholist vilket jag inte gjort.

Han har flyttat till landet för att han ville komma bort från kroglivet. Han kom till Stockholm och vi träffades i helgen och jag skulle åka med honom hem som idag. Kände att jag inte ville och skulle säga det när han ringde. Han kommer hit och säger innan jag talar om att jag inte vill åka med att han ska hjälpa till och stänga en restaurang där han bor så jag kan inte följa med men är välkommen nästa vecka.

Han vet att jag dricker så gott som noll. "Det kommer bli fest med öl och snaps och jag kommer kanske bli berusad och vill inte utsätta dig för det" jag ifrågasätter " Kommer kanske att bli" Han berättade att han en gång drack 5 starköl hos en kompis och sen 2 på krogen På hans sida ser jag en kommentar från en släkting när han är ute på krogen att "Ta det lugnt" Pappan söp ihjäl sig.

Han har diabetes haft en hjärtinfarkt och en liten liten hjärnblödning Ti attack eller vad det heter. Tar sprutor mot Diabetes och berättar att han äter mest ute och vräker i sig godsaker ibland.

Han är självupptagen och lyssnar inte och pratar mest om sig själv. Jag har brutit kontakten nu idag och sagt att han får ta tag i sitt beroende så kan han ringa mig sen. Skriver först en massa frågetecken och nu senast
"Dig får man tydligen inte ha roligt med" Jag svarar inte.

Jag har varit medberoende för längesen men fri och går inte in i något mer destruktivt. Vet att han är beroende men kan ändå få en dum tanke ibland att Tänk om jag har fel.

Han är 64 år var gift i ca 8 år och dom var ofta på krogen och träffas som vänner i Stockholm ser jag på Fb och alltid på krogen Det tog slut för att hon inte ville flytta till landet utan vara ute på krogen i Stockholm enligt honom. Stor mage har han också såg jag

Tänker ändå att jag kanske har fel Nån som.vill svara blir jag glad

Din relation till den här gubben liknar rätt mycket det osunda förhållande till alkoholen många av oss har. Alkoholen gör oss deprimerade och oroliga och det försöker vi bota med a och sedan är spiralen igång... Det är "bara" att bryta.