Jag har varit tillsammans med en man i 3 år, vi lever inte ihop .Tack gode gud.Förstod tidigt att han drack mkt. Men valde att blunda för detta. Denna mannen har styrt mig totalt. Jag har tagit emot slag , hot och kränkande ord så fort jag har satt mig emot. han har konstant suttit och talat om sina ex bla bla bla. Och gjort klart för mig att han är så snygg så att han kan få vem som helst. Om jag inte kommer till honom under helgen , för att jag hör att han druckit blir det ett herrans liv. Nu i helgen vägrade jag att komma. Då är han ute på krogen och ringer mig kl 04 på natten och berättar att han varit på efterfest med killar och tjejer. Idag likadant. Han är alltså 50 år gammal. det är helt absurt. han har gjort så mycket hemskheter så det går inte att beskriva. För ett tag sen fick jag akut gallsten hemma hos honom på natten, jag ringde ambulans. När den kom gömde han sig. han var trött och ville sova. låg på sjukhuset helt ensam, blev operation. När det var dags att åka hem fick min dotter hämta mig. Han var på krogen. Jag vill bli av med honom, det som skrämmer mig är ensamheten. För mitt självförtroende är i botten. Men jag vet fortsätter jag med honom så har jag inget liv alls snart.

Kvinna 50

Ja du måste vara rädd om dig själv och lämna honom. Du kommer inte att ångra dig.
Jag tog klivet och lämnade mitt x efter nästan 28 år tillsammans och har inte ångrat det en enda gång. Jag har mött kärleken, en man som verkligen älskar mig och bryr sig om mig. Han respekterar mina barn och bryr sig om oss allihopa. Jag kunde inte drömma om att livet kunde vara så här bra. Hade absolut inga planer på att träffa nån ny men plötsligt hände de.
De är inte heller viktigt att hitta nån ny men de är viktigt att vara rädd om sig och behålla sin stolthet.
Sköt om dig.

Egentligen så är du ju redan ensam.
Han som skall finnas vid din sida,har redan övergett dig när han har sin starka kärlek till alkohol.
Hoppas du kan få styrkan att lämna detta destruktiva förhållande innan du far mer illa.
För skadad blir man,om inte fysiskt så psykiskt.
Man har bara ett liv och försök göra det som du mår bra av omge dig med vänner och gör saker som får dig att må bra.
Önskar dig all lycka.Kram från en som tagit sig ur eländet och vet att det var så värt det.

Li-Lo

Bra att du sätter ord på vad du upplever och berättar om det! Jag vill passa på att ge dig idéer om vart du kan vända dig. En professionell kontkat kan vara ett stort stöd speciellt då det gäller kränkningar, hot och våld. Kanske våra inlägg blir hjälpsamma för fler.

Om du är utsatt för våld eller hot är ett första steg att lämna den våldsamma eller hotfulla situation du befinner dig i. Du behöver inte ta några långsikta beslut. Ta ett steg i taget. Berätta för någon du litar på om hur du har det. Om en sådan person inte finns just då för dig finns det professionella kontakter så som Kvinnofridslinjen, eller 112 där du kan få hjälp av såväl polis som jourhavande präst.

Psykiskt och fysiskt våld, oavsett eventuell alkoholproblematik, skapar ofta processer som kan vara svåra att förstå och svåra att ta sig ur.

Alkohol förändrar personer. Alkohol ökar riskerna för att våld, hot och kränkningar förekommer. Personer som nyktra aldrig skulle använda våld kan i berusning bli direkt farliga. Berusning är inte en ursäkt och det våld, de hot och kränkningar som förekommer under eventuell berusning kommer att påverka den nyktra relationen.

Ett steg i taget, det första, sätt dig i säkerhet.

kvinnofridslinjen.se/
unizon.se/hitta-jour

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Linda...

Tack för era värmande ord, det känns så sorgset att så många har det så här, allt svek, lögner och hemskheter sätter sina spår. hoppas och tror att mitt liv snart vänder. att man får känna glädje igen . ska försöka varje dag. det värsta är bara att man känner sig så kränkt ensam och liten. L