I min umgängeskrets så är alkohol en hobby, det är över en öl vi ses för att umgås. Jag har alltid trivts med detta, det har alltid fungerat för mig fram tills för ungefär 2 år sedan. Jag brukade vara den roliga personen som aldrig blev för full, jag brukade kallas "mamman" i gänget då jag tog hand om mina vänner när de drack sig redlösa. Men under det senaste året har det hänt väldigt mycket som haft en negativ påverkan i mitt liv. Jag har tidigare lidit utav depression men hade det inte återkommande när jag träffade mitt ex, som hade ett enormt problem med alkohol när vi var tillsammans. Men när jag gjorde ett abort hamnade jag i en djup depression och vi gjorde också slut. När jag mår dåligt löser jag problemet med alkohol, det har alltid fungerat för mig och jag brukade aldrig bli dyngrak eller få minnesluckor. Men efter de senaste årets fylle bravader insåg jag att jag minns knappt någonting. Jag vet dock att alkoholen påverkat mig på ett nytt sätt, något jag inte upplevt tidigare och därför inte heller varit uppmärksam på. Förr kunde jag dricka hur mycket som helst utan att det påverkade så jag dricker lika mycket (om inte mer) bara det att det inte längre skapar samma effekt. Jag skäms över så mycket jag gjort de senaste året, trots att jag troligtvis inte ens vet om hälften. Jag vill inte göra bort mig, jag vill inte vara full hela tiden. Jag vill vara "nyktrajag" som är smart och vettig. Men då det blivit en vana bland vännerna, då vi ses 4-6 ggr/vecka på en bar och vanorna sitter så hårt efter så lång tid letar jag nu efter tips. Tips på hur man bryter sina vanor och skapar nya, bättre, nyktrare vanor.

Arlahare

Att dricka i självmedicinerande syfte som deprimerad är dåligt. Tror du skulle må bra av att pröva på nykterhet. Se hur det känns till att börja med och vad som händer med dig om du avstår alkohol. Det är det som är den plågsamma detalken med alkohol. Ett nyktert liv finner man nog bara som nykter. Sen är det nog jävligt svårt men inte omöjligt om ens vänner allihop tycker krogen är den mest narurliga sociala miljön, där får du tänka på dig själv och var ärlug mot dina vänner med dina tankar om att bli nykter.

Tror det kommer komma till dig om du är nykter en tid, kanske nån av dina vänner funderat på samma sak, inte otroligt alls. Sök nya bekantskaper att göra nyktra saker med, som bio, cafébesök, träna osv. Jag lovar, de är värt varje sekund. Och passa på nu, livet väntar. Kram