Hittar inte min gamla tråd så det får bli en ny för omstart nr 3.
Har lovat mig själv att låta min lever vila några veckor och behöver ett ställe att skriva på. Att detta är omstart 3 borde nog få mig att förstå att det inte fungerar att sluta själv. Ser även att många av de som var här förra året är kvar och kämpar.
Det ger tecken på att detta inte är enkelt. Kanske inte ens möjligt att göra själv.
Mitt problem är vin. Dricker alltid 3-4 glas på kvällen vilket ju inte är bra för mig. Nu är vinet slut och min plan är att inte köpa hem mer. För att vara på säkra sidan ska jag bära ut övrig sprit i garaget ikväll. Jag har senaste veckorna börjat dricka av det om det inte finns vin och det känns som ett steg i helt fel riktning.
Delmål 1: Idag ska spriten ut och inget vin köpas hem. Belöning glassdrink med kidsen efter deras träning ikväll. I morgon ska jag uppdatera här hur det går.

anonym11208

Känner igen mig i att det blivit som en "hobby" att dricka vinet om kvällarna. Men försöker att hitta på annat, som tex träna eller boka in kanske en fika med en vän, och just bara fika, inte vin. Kämpa på!! Duktig är du!!

Rallan

Åter igen har jag sovit dåligt för att jag inte får ihop vardagen. Detta ständiga dåliga samvete för att jag inte hinner hjälpa till med barnens skolarbete. Det lönar sig ju inte heller att vara vaken på natten och oroa sig. Jag kan ju inte heller rycka upp dottern 02:45 och plugga historia. Oftast är oron dessutom helt obefogad och grundar sig mer i mitt kontrollbehov än i egentliga tillkortakommanden i skolan.
Den här veckan är jag på resa så det finns inget jag kan göra. Nästa vecka ska jag ta igen tappad tid och försöka vara ledig lite.
Helgen har flutit på bra, landet stängt för vintern och en massa pers för dottern i simning och helt vit.

Lena72

Igen mej så!
Kan ligga o älta hela nätterna o är helt slut på dagtid då blir inget gjort. Då blir det mer grubbleri på natten. Vad händer då??? Jo jag blir nervös o får känslan att vara en dålig mamma o då kommer jag på! Lite vin hjälper nog....
Fy fan vad dumt! Står faktiskt o små skrattar åt mej själv.
Kämpa på! ?

Rallan

Skönt att inte vara unik i mitt nattgrublande även om det är tråkigt att fler har det så.
Vi kom fram till resmålet i kväll och det bestämdes att vi skulle gå ut och ta en öl. Jag övervägde att inte hänga på. Det kändes lite jobbigt att gå ut och inte ta en öl men det kändes ännu tråkigare att låta bli att följa med. Så jag hängde på och tog en alkoholfri öl. Känns som en liten vinst. Jag har aldrig gjort så förut. Jag följer normalt alltid med och tar lika mycket som den som dricker mest tar. Idag bestämde jag själv att jag inte ville dricka och gjorde inte det trots att alla andra tog en öl eller 2. Känner mig nästan barnsligt nöjd.
Nu sovdax i morgon blir en tuff dag rent jobbmässigt men känns inte som någon risk för alkohol. Jag är ju så nöjd med dagens framsteg att jag knappt kan vänta på att få göra likadant igen :)

Rallan

Ännu en utekväll utan a. Känns bra att få den här typen av övningstillfällen så här i början när motivationen är på topp.
Det har gått bra. Sov bättre än jag trodde och jobb dagen gick bra. Är på resa med en kollega jag tycker väldigt illa om. Han är av den typ som pratar högre när man inte förstår vad han säger. Jag blir så arg. Skönt att inte vara tung i huvudet när man är arg. I övermorgon får jag åka hem, ny utekväll i morgon med personalen på stället vi besöker. Nu vet jag att jag kan säga nej till alkohol vilket känns otroligt bra.

Rallan

Kan ju inte gå bra varje kväll...2 öl kväll tung dag på jobbet. Jag hatar verkligen den militära stilen jag tvingas jobba med. Motiverar inte 2öl men jag orkade verkligen inte med gubbarna och deras jargong mer.
Tänker inte slå på mig själv för det här och tänker inte ge upp och gå tillbaka till gamla vanor igen. Ska verkligen försöka uppmuntra min dotter att välja ett typiskt kvinnligt och helt civilt yrke.

Hur går det? Jag hoppas det går bra. Jag samlar mina egna tankar just nu och på något vis skall det gå. Jag måste sluta med hattandet att jag kan dricka lite, det blir aldrig lite och alltid oftare. Nu har jag iallafall varit nykter några dagar, det skall bli många fler. Det måste bli många fler.

Rallan

Slutade tänka dagar men det rullar på inget vin den här veckan. Har varit på en resa inom Sverige den här gången och utan kollegor så det har inte varit svårt.
Stressnivån är fortfarande för hög både på jobbet och hemma.
Blev kallad till företagshälsovården nu på måndag. Någon hade tydligen uppfattat att jag inte mår bra och bett dem kalla mig. Undrar om de kommer att fråga om a och om jag kommer att ljuga då eller om jag kommer vara ärlig. Vet inte om jag vill ha någon hjälp just nu. I vilket fall som helst kommer det få mig till att avstå från att dricka något i helgen och det är ju bra.

Rallan

Idag var jag kallad till företagshälsovården för att jag har en för hög sjukfrånvaro.
Jag hade funderat en del på att lägga korten på bordet och kanske be om hjälp men jag bedyrade bara att allt var ok. Eftersom jag inte har någon frånvaro sedan maj så blev det inga frågor bara att gå tillbaka till jobbet.
Lite besviken på att det är så enkelt. Hade lönesamtal också idag, och fick bekräftat att jag fortfarande är höpresterande undrar hurblänge till jag är det med det här beteendet.
Går inte bra just nu, för stressigt för mansdominerat, helt fel just nu.
Ser fram emot fredag när jag ska ut och ta en öl med bästa kompisen. Just nu går det verkligen inte på rätt håll med drickandet...
Måste man nå botten för att vända?

Li-Lo

När jag läser ditt inlägg låter det som att du funderar på fler förändringar i ditt liv utöver alkoholen. Att ta tag i alkoholvanorna och få dem under kontroll är sannolikt en bra prioritering. Lite så där på med syrgasmasken för att orka ta tag i resten. Bra att du är här!

Du ställer en fråga, kanske retorisk, som jag gärna vill svara på. Det finns faktisk igen forskning på att någon behöver nå "botten" för att göra en förändring. Tvärt om kan det bli en självuppfyllande profetia. Ska du till GBG från Stockholm så kan du vända redan i Uppsala då du märker att du är på väg åt fel håll. Du behöver inte åka och vända vid Treriksröset. Nu låter det kanske lite käckt samtidigt kan det vara något att stanna upp och fundera på ibland.

Du har redan samlat på dig ett flertal tillfällen där du klarat av att förhålla dig till alkohol så som du önskar. precis som du skriver så klokt. Förändring kräver övning. Du är på G även om vägen är lite kuperad!

Berätta gärna hur det går för dig.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen