Nu har jag försökt sluta ett tag. Jag håller mig längre mellan gångerna men när jag trillar dit gör jag det ordentligt. Men det är dags att ta det på allvar nu, att ge allt. Jag vill inte behöva skriva ett nytt inlägg där jag börjar med "Jag har gjort det igen".

Det optimala hade varit ett inlägg om dagen, men det vet jag redan nu inte kommer hända. Men en kort uppdatering lite då och då borde jag klara av. Jag har aldrig skrivit varken dagbok eller kunnat uppehålla en blogg men det är väl lite det som är tanken här. Mestadels för mig själv men också om jag kan hjälpa någon som har det svårt att visa att det faktiskt går. Att hålla A borta, hur tufft det än blir.

Sedan jag vaknade upp bakfull i söndags har jag mestadels sovit. Jag gick till jobbet igår utan att jag ens skulle jobba. Jag blandar ihop dagar och tider hela tiden. Förra veckan missade jag min tid hos psykologen. Jag brast ut i gråt. Bara satt i sängen och lipade. Nu vill jag knappt boka en ny tid. Är rädd för att missa den också.

Nu ska jag jobba tisdag, onsdag. Lite skraj för att vara ledig torsdag, fredag. Vad ska jag hitta på för att hålla mig borta från alkohol? Gå på bio kanske? Har bokat upp mig på lunch med vänner både torsdag och fredag samt en make-up kurs fredag förmiddag. Känns skönt att göra något för mig själv.

Jag vill blicka framåt. En dag i taget. Snart vecka för vecka, månad för månad. Tills jag mår bra igen.

beccabus

Idag var en riktigt tuff dag.

Jag vet inte om jag nämnt tidigare att jag jobbar på restaurang. Och att jag har ett ex som misshandlat mig både psykiskt och fysiskt.

Mitt under service kommer han in och ska äta middag. Jag började skaka och kände hur gråten la sig precis innanför ögonlocken. Jag ropade på en av mina kollegor som lugnade mig lite och gick raka vägen till min chef och bad henne sätta honom så långt bort från mig som möjligt. Det spred sig rätt snabbt bland servisen att han var där och hur han betett sig mot mig. Hela min kropp suktade efter något att lugna nerverna med. Jag hamnade såklart helt ur balans och gick med mat till fel bord och glömde flera gånger om vad jag höll på med för stunden. Men jag gjorde mitt bästa för att fokusera på annat. Det är jag glad för. Män som han (eller killar?) förtjänar inte att få ett uns av uppmärksamhet av mig. Han vill provocera fram en reaktion och det är det sista jag borde ge honom. Så dels är jag glad för hur jag reagerade på restaurangen och dels för hur jag reagerade för mig. Det hade varit lätt att dricka sig full och försöka glömma, men icke. Jag gick raka vägen hem. Framsteg!

Under nästan ett och ett halvt år levde jag med misshandeln. Den psykiska misshandeln var nog värst för mig. Jag var fet, en slampa och ovärdig honom. Han fick mig att tro att mina vänner utnyttjade mig, att min familj hatade mig och att alla runt omkring mig missförstod mig. Han knuffade mig ur sängen, spottade på mig och fick mig till och med så rädd att jag sov i min egen dusch. Jag låste in mig på toaletten.
Jag varken ville eller vill nu se mig som ett offer men jag kunde inte ta mig ur det. Han var ju "så snäll egentligen".

Gunda

Din situation med honom var tuff, han är inte värd dig och skönt att du kommit ur det.
Skönt att du har arbetskamrater som stöttade dig och hjälpte dig i den svåra situationen.
Du är verkligen kanonduktig som kunde gå hem utan att ha druckit. Din jobb situation gör verkligen
inte det lätt för dig. Alltid ha alkohol i räckhåll, måste vara fruktansvärt tufft.
Skönt att du har din psykolog att gå till, hoppas du tar upp kontakten igen och får det stödet.
Kram och var stolt över dig, du fixade det!

Karin01

Skönt att du kom dig loss från den relationen. Det låter som allt annat än kärlek.
Snyggt också hur du hanterade gårdagen. Du växer ju för var dag i dina val nu :)

Unicorn

Vilken historia beccabus, du är verkligen stark som berättar och tog dig ur det.
Starkt att också hoppa över vinet, det är verkligen ett tillfälle att åka dit annat med alkohol.
Jag tror också att det gäller att ta en dag i taget och starkt överväga alla beslut som leder till alkoholintag. Jag ska också försöka vara utan alkohol denna helgen, kommer inte bli lätt men ja tänker ju längre man är utan desto piggare blir man och då är de lättare att säga nej?
Jag hoppas det iaf :)
Jag hade också en period när jag glömde massa, gick på fel tåg etc... detta visade sig ist vara en stor järnbrist som gjorde att ja fick för lite syre i blodet. Nu boostar jag upp det men jag trodde att höll på att bli knäpp.
Kämpa på!

beccabus

Till att börja med, tack Gunda och Karin01 för stöd och fina ord. Det var verkligen tufft igår men jag är stolt att jag klarade det man blir bara starkare av en sån sak. Och klart det blir ännu jobbigare när alkoholen är så himla nära till hands. "Tillfället gör tjuven" som man säger.. Egentligen ska vi testa av viner osv men jag hoppar alltid över den biten....

Nu till dag 5! Inget speciellt med denna dagen egentligen, en sån där dag som bara glider förbi. Jag hann inte äta innan jobbet så var lite vimsig mot slutet. Jag råkade ge en drink med alkohol till en tjej som beställde utan och jag mådde riktigt dåligt över det. Visst, hon kunde varit gravid eller som i hennes fall tagit bilen dit.. Men mina första tankar gick direkt mot alkoholism. Tänk om hon var alkoholist och kämpat i dagar/veckor/månader eller kanske till och med år.. Och jag "smyger" i henne alkohol? Blir tokig av blotta tanken..

Karin01

Fint av dig att vara så otroligt omtänksam, men det var ett ärligt misstag. Ny dag idag :)

pippis

Åh becca, du och jag har så mycket gemensamt! jag jobbar också på restaurang och har ett psykoex som kommer dit dagligen, han var dock ingen misshandlare men han ignorerar mig och det tar ganska mycket psykiskt. som att man inte finns. och det är väl det han vill att jag ska . Men huuuur hanterar man en sådan situation?

beccabus

Har ett par dagar att ta igen. Ingen ångest. Inga dumma sms. Inga slagsmål (haha) och inga minnesluckor. Men, jag släppte min nolltolerans.

TORSDAG
Middag med en kompis. Drack ett glas bubbel innan maten (tog en timme att dricka upp), drack ett glas bubbel under middagen (tog två timmar att dricka upp och jag lämnade till och med lite), och sen en gt efter maten (tog också närmare två timmar att dricka upp och drack heller inte ur hela drinken).
Jag är stolt att jag lyckades hålla mig så himla bra. På vägen hem gick med ett par vänner till nästa ställe men endast för att möta upp en gammal flamma som jag blivit väldig god vän med. Han mår riktigt dåligt efter att ha brytit upp med sin tjej. Då tog jag mig en mellanöl att sippa på, drack inte ens halva.
Visst, sista ölen kanske var sjukt onödig men jag fick känna mig lite behövd, som en bra vän (vilket jag verkligen kan behöva) och jag var riktigt jävla snygg så ville visa upp mig lite. Och i "nyktert tillstånd".

FREDAG
Stannade hemma hela kvällen, kollade på modern family och somnade vid 22. Riktigt skönt!

LÖRDAG
Var klar på jobbet vid 01 och gick med en kollega på AW. Vi delade på en flaska bubbel men jag har märkt att min gräns ligger vid två glas så jag stannade efter lite mer än ett glas. Vilket funkade bra för oss då min vän verkligen gillar bubbel så det var en win-win. På nästa ställe köpte jag en halvtaskig drink för att inte dricka så snabbt. När det köptes in nya ställde jag bort min halvuppdruckna drink och drack ännu mindre ur nästa. Helt magisk känsla att bara välja bort alkoholen och dansa istället. Attt få känna mig på topp efter lite bubbel och vara den där roliga Becca jag vet att jag kan vara. När dom köpte in shots så toppade jag deras shot med min och skålade men den knappa centilitern som fanns kvar i mitt glas. Guld. Fick säkert i mig lite mer än jag själv tror men upp emot två drinkar, en shot och så bubblet från innan. Jag hällde ut, ställde åt sidan eller gav bort mer än jag drack.
Kvällen slutade med att klubben stänger, jag dansar mig ut och en kompis skriver att han är för full och behöver hjälp. Jag sa hejdå till alla och gick för att hjälpa honom. Han var rätt rund om fötterna och verkade vilja följa med mig hem men jag sa nej. Skrev ett par roliga sms om disneyfilmer till en crush jag har (han skrev först), men absolut inget pinsamt eller något jag har ångest över. Det var mer roligt.

Så jag vaknade upp med myskläderna på, håret i en stor gosig bulle och suktandes efter en god juice. Och vad hittar jag inte i kylen? En stor, iskall juice med smak av blåbär och svarta vinbär.

Jag sa att jag skulle ha nolltolerans men det är uppenbarligen ett omöjligt jobb för mig. Summa summarum är jag nöjd. Nu blickar jag framåt och ser fram emot en nykter vecka! Målet för denna veckan är att hitta till SATS och köra ett spinningpass.

Frågan nu är bara, börjar jag räkna om som dag 1? Eller ska jag sikta mot (som Karin01) att räkna dagar utan minnesluckor, pinsamheter och känslan av att vakna upp med livsångest? Rent spontant är drickandet igår inte något jag vill säga till min syster som är benhård med att jag måste ha nolltolerans, men samtidigt tycker jag att så länge det inte är varje helg och så länge det inte spårar ur att jag hellre räknar mina dagar som Karin01.

Karin01

Jag räknar som du nämner ovan eftersom måttlighetsdrickande är mitt mål. Har du samma mål så funkar det jättebra att räkna så :)
Hur mår du idag?