Hej, skriver ett första inlägg och ska för en gångs skull försöka vara ärlig med min relation till alkoholen. Har läst runt på forumet och det är slående hur lika berättelser vi alla har. Lika och unika. Min berättelse börjar i tonåren då jag tog första klunken alkohol. Det var som om himlen öppnade sig och jag ville uppleva känslan igen och igen och igen och... Ja. Det var väl precis vad jag också gjort sedan dess. Skillnaden är att jag aldrig kommer i närheten av den där härliga känslan, nu är det andra känslor som dominerar. Mörka. Bittra. Skamfyllda. Ångestfyllda. Dimmiga. Trötta. Ångerkänslor. I kvadrat!

Jag är utåt sett en lyckad person. Ser ut som hälsan själv. Tränar. Välutbildad. Har en chefsposition. Tre fina barn. Skild förvisso men ändå ett fullgott liv. Om det inte vore för min trogne vän alkoholen. Som förstör varenda helg. Som lockar och får mig att glömma för en kort stund. Vaknar nästan varje helg och mår vidrigtnflr att jag druckit mer än en flaska vin kvällen innan. Jag dricker när jag lagar mat, börjar ofta redan kl 16 på helgerna och dricker tills kvällen. Maten är inte det centrala för mig, det är alkoholen jag vill åt. Får panik om jag måste skjutsa äldste någonstans efter kl 16, hur ska jag då hinna dricka??

Blir rejält full ibland och faller igenom helt. Har då ingen kontroll utan blir en stor bebis som får skämmas i evigheter efteråt. Har konstigt nog lyckats hålla mig på rätt sida på jobbfester etc men det är väl bara en tidsfråga innan det händer.

Jag är så trött! Trött på mig själv. Trött på min oförmåga att låta bli och trött på att jag slösar bort mitt liv. Tack för ordet!

Heja Sally! Hoppas det gick bra! För mig är det exakt samma, vid matlagning är jag grymt sugen på vin. Sen avtar det oftast. Ibland undrar jag om det har med snabba kolhydrater att göra på något konstigt sätt? Är oftast väldigt hungrig när jag lagar mat då jag i regel missköter mig på dagen (stressad).. Hm...

Håller tummarna för dig iaf!' (Och er andra såklart!) kram

Tillbaka i tråden efter lång tid. Blev utloggad och kom inte in med har läst nästan varje kväll i andras trådar. Funnit tröst och styrka. Det har gått ganska bra för mig gällande A det senaste året. Jag avskyr verkligen effekterna av berusningen och tycker inte ens det är skönt att bli lite lullig. Det väcker ångest fortare än kvickt. Hjärtat slår och jag blir orolig. Därför har jag haft lite lättare att inte dricka. Det har helt enkelt blivit en negativ betingning. Alkohol = obehag. Som pavlovs hundar fast tvärtom ;)

Såklart önskar jag att jag någon gång skulle kunna hantera A som vanliga människor. Men det kommer aldrig gå jag vet ju det egentligen. Efter tre glas är sinnet kidnappat och reptilhjärnan sitter vid rodret. Så mycket dumt jag hittat på. Så dåligt jag mått. Så små marginaler till att kunnat ha hamnat riktigt illa ut många, många gånger. Nu kanske det vänt? Tänk om jag äntligen insett faktum? Inte en dag för tidigt.

Kram till er alla. Jag har tänkt på er ni som skrivit till mig härinne. Hoppas det gått bra för er med.

Startanew

Har läst igenom din tråd nu och ser fler likheter. Hur mycket man verkligen vill vara en "normal" drickare tex.
Jag vet att jag aldrig kommer kunna. Och även om jag skulle kunna hur skulle jag veta att jag kan? Säg att det går bra 100 ggr i rad men den 101a spårar det ur och blir galna minnesluckor.
Jag är väldigt tveksam till att man kan lära sig dricka måttligt om man är som vi är.

Du verkar ju nu ha nått långt så fortsätt och vi alla finns här för varandra!

Ja det är nog så Startanew. Jag är lite för gammal, 40 år, och har för många situationer som gått åt helsike bakom mig där A har varit inblandat för att kunna hoppas på att det ska "gå över". Det här är mitt ok att bära. Men jag mår ofta psykiskt dåligt och är en så rastlös själ.. Å får mig att glömma en stund. Den stunden är värd så mycket (givetvis inte lidandet och ångesten som kommer efteråt, men just då när jag dricker är jag så glad att slippa oron en stund). Behøver hitta något som hjälper mig att hitta det lugnet på annat håll. Tränar mycket, det ger visst lugn. Kan inte titta på tv, inte se film det ger mig Nada. Jag är helt enkelt inte intresserad av påhittade historier och söker efter autentiska möten/historier. Min terapeut tror att jag är överintelligent och att det är det som gör att jag så lätt blir uttråkad. Jag tror det är något annat. Jag famlar efter en trygghet och ett lugn som inte har att göra med A... Är så glad att ni finns här. Det hjälper mycket.