Hej!
Jag har varit med här tidigare. Höll mig Nykter i nästan ett helt år den gången, med undantag för något enstaka återfall.
Nu har jag små krökat i 2 år nu. Det började med några Finlands kryssningar med konferens. Billigt och bra för firman men men inte bra för den som vill hålla sig borta från A.
Jag höll mig nog till helgerna till att börja med men sen har det växt till att bli 4-6 folköl på vardagar när jag varit på hemmaplan och jobbat. Inte så mycket kanske men inget jag vill hålla på med. Sen kommer det tragiska nä man ligger ute på jobb/ möten/ utbildningar och konferenser, då ska det supas så fort det bara ges möjlighet. Kultur i Branschen kan man säga.
Tänker mig nu att ge Alkoholen en möjlighet hålla sig borta från mitt liv. Tråtts att det bara blir ett gäng folköl på kvällen så är jag bakis på morgonen. Har givet vis räknat ut hur många 3,5or det går att häva i sig och sen vara körbar på morgonen då jag använder bilen varje dag. Dricker oftast ensam och det medför att det blir en minutiös planering för att skapa tillfällen så att det ges utrymme för att knäcka några folköl på alla möjliga konstiga platser.

Är nu jäkligt trött på detta planerande smygande och uträknande av alkoholförbränning.
Kommer att satsa på en nykter tillvaro och hänga här på forumet. Delar gärna med mig av mina framgångar och misslyckanden. Kanske med lite humor i bland.
Dag 2 och Hjärnspökena pratar med mig hela tiden efter som jag ska på konferens till helgen och spökena vill att jag skjuter upp mitt beslut till på måndag
:-(

35Patron

I kväll har det varit jobbigt!
Gränsfall till att jag smet iväg och köpte nödraketer (3,5 folköl)
Men lyckades sysselsätta mig med att pilla lite med huset.

Järnspöket lurar i garderoben hela tiden.

Ofta är det just efter en bra seger mot alkoholen man riskerar att falla igenom, jag har gjort det många ggr. Bra att du klarade dig undan ölen. Imorgon tar vi en dag till.

35Patron

Tack!
Det var skön att inte vakna med ångest:-)

35Patron

Efter en lång dag och 4 timmar övertid, känner mig sur och illa till mods. Någon form av oro. Vet inte hur jag ska tackla det.
Ska även på ett träningsläger i helgen,. Även det är en utmaning när det gäller A,
Det krökas ganska mycket i dom leden också. Svårt att kombinera kanske många tror, men det är "endorfiner" som frigörs vid prestation och när det är färdigtränat fram åt kvällen vill kroppen ha mer belöning. Då är det lätt att ta till flytande belöning i form av A, för att frigöra mer "endorfiner". Skillnaden är att det först nämnda inte är skadligt på samma sätt som A. Inget jag har hittat på själv, har fått det till mig av en idrottspsykolog.
Kommer i alla fall inte packa med mig någo A.

Sovdags nu// hörs;-)

35Patron

Det blev inget fylleslag på helgens träningsläger.
Utav 5 pers var det endast en som hade med sig en flaska rödvin, rödvinet delades broderlig.
Rena turen att det inte fanns mer för min del.
Riktigt nöjd på söndags morgonen. Första gången på säkert 30 år det varit nästan helt nyktert för min del på ett läger:-)
Nu har hjärn spökena tjatat både i går och i dag om att nu är det dags att ta sig lite A.
Det har varit så jä..a nära att spöket fått som det ville.
Till helgen är det jul traditioner på gång med glögg mm.
Snapps spel och glögg provning samt att vi brukar prova olika ölsorter
Sliter med tanken hur det ska bli. Vill inte släppa mitt problem med A till detta gäng, inte till någ i dagsläget.

5 dagar dit, kanske kommer det någon lösning.