Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick

Förstår hur du menar Sisyfos, jag försöker tänka så nu att när jag vaknar på morgonen så bestämmer jag mig " att vad som än händer idag så ska jag inte dricka "
Sen får man med all sin kraft stålsätta sig och göra allt så bra man kan.

Sen har vi det där malandet som kommer i hjärnan, suget, tomrummet och nedstämdheten om hjärnan inte får alkohol, så fruktansvärt jobbigt.
Vi vet att man kan bli frisk igen, men det tar tid, vill minnas att man bör räkna med nästan ett år i nykterhet innan man känner en markant skillnad i kroppen och hjärnan och suget börjat klinga av.

Mick

Dag fyra och den värsta ångesten har lagt sig.
Går och funderar mycket på hur jag ska tackla suget och tankarna nästa gång dom kommer, det blir ett stort tomrum som måste fyllas med någonting annat, jag förespråkar ju själv att det fungerar bäst att ta dag för dag men har ändå svårt att låta bli att tänka på hur det kommer att bli längre fram.

Det känns mycket jobbigt ibland att så mycket tankeverksamhet ska gå till problemet kring alkohol.
Får passa på att ta vara på dom få lediga dagar som är kvar på semestern.

Trevlig lördag alla ?

Mick

Det är verkligen ingen lätt uppgift att helt sluta med alkoholen, vi har misslyckats mer än en gång och risken finns alltid att vi misslyckas igen, men det är bevisat att det går och att man kan bli frisk.

Jag skulle vilja vända på det lite och säga att det är inte så svårt att sluta dricka, vi kommer till en punkt där kroppen säger ifrån eller att vi känner att det håller inte längre att hålla på så här, och då slutar vi, det riktigt svåra är att inte börja igen, eller hur?

Med nystart kan jag nog tänka att nu tar jag nya friska tag, jag vet varför jag fallit tidigare.
Tiden går och man är nykter, suget kan komma smygandes ibland, men det går över efter ett tag. Efter några veckor så börjar man lätt glömma det som varit och hur man egentligen mådde.

Det blir ett tomrum utan alkohol på helgerna då jag normalt drack, jag försöker fylla detta tomrummet med saker jag tycker om att göra, intressen m.m
Men rätt var det är så klaffar alla förhållanden som alkohol djävulen gillar, tex fredag kväll, fint väder, grillning och att det varit en stressig jobbvecka eller liknande, då kan suget bli enormt och det är väldigt lätt att falla igen, här gäller det att ha rätt verktyg för situationen.

Jag har märkt att det blir lite lättare att hänga här på alkoholhjälpen och prata med andra, men det gäller nog att hänga kvar här även om man varit nykter en tid, det gäller ju som sagt att inte glömma.

Det är en svår och krokig väg men det gäller att inte ge upp och att hålla ihop här, vi klarar det lättare om vi är flera tillsammans ?

Trevlig kväll...

Mick

När fredagen kommer kan jag inte stå emot suget, jag prioriterar bort aktiviteter på fredagar för att dricka trots att mitt verkliga jag inte vill dricka alkohol.
På lördagen är jag bakis och ångrar mig enormt då jag vet att jag inte ska dricka alls längre, för jag har ju ändå lyckats förändra mitt drickande sen jag gick med på alkoholhjälpen, men denna förbannade fredagen klarar jag inte själv att tämja.
Kan tänka mig att jag behöver ha någon att ha kontakt med just dessa dagar då det blir jobbigt, jag är orolig för att jag tillslut hamnar på ruta 1 igen om jag inte får ordning på fredagarna.

Nyckelpigan

Hej Mick! Förstår att det kan vara svårt att bryta en vana. Dricker du hemma eller med kompisar på fredagar? Kan du inte planera in någon aktivitet som inte innefattar a, hänga här eller något annat som skulle hjälpa dig? Jag vet att a-djävulen samtidigt sitter och viskar i örat och INTE vill hitta en strategi... men försök överlista honom! Kram

Svårt det där när man är som programmerad. Kan du satsa på a-fritt? Du skriver att du prioriterar bort saker för att kunna dricka. Kan du inte bestämma dig för att göra det som står till buds? Belöningen när man låter bli kommer egentligen så snabbt. Lördag morgon är fantastisk när fredagen varit nykter.
Vet själv att jag dricker när stressen blir för stor. Kan det vara nåt sånt för dig? Vilja att varva ner snabbt?
Jag famlar ju själv runt i detta, så det är bara lite tankar jag har kring varför det periodvis blir fel för mig. Och där tror jag önskan att stänga av snabbt en stark trigger. 0

Mick

Har svårt att förstå vad som händer i hjärnan igentligen, jag kan vara helt säker på fredagsmorgonen att i idag blir det ingen alkohol, nu har jag bestämt mig, men när kvällen närmar sig och middagen skall göras ändras allt, ni vet öl eller vin till matlagningen hör ju till säger A djävulen till mig, och suget blir verkligen starkt, och precis som du nämner Sisyfos så vill jag nog varav ner snabbt efter en stressig vecka.

Ja, nyckelpigan jag dricker i regel alltid hemma, det stannar ju tyvärr inte vid ett glas vin eller öl, jag frågar mig gång på gång varför jag är så dum att jag köper alkohol på väg hem från jobbet på fredagen, det är verkligen stora krafter och vanor som sätter igång i huvudet.

Visst är den pigga lördagsmorgonen skön utan huvudvärk och illamående och jag saknar den verkligen, jag trodde att jag var inne på rätt spår för en tid sedan då jag hade längre helnyktra perioder, men man faller så lätt tillbaka i gamla spår, det är så fruktansvärt knepigt detta.
På fredag ska jag hänga här och verkligen försöka se till att det inte finns alkohol hemma.

Nyckelpigan och Sisyfos, tack för eran stöttning och tips, jag behöver verkligen allt stöd jag få har jag insett efter så lång tid som jag bråkat med alkoholen.
Jag läser era trådar och ni kämpar verkligen bra.

Kram ??
Mick //

Mick

Igår kväll blev det 1-0 till mig mot A djävulen.
Känns riktigt skönt idag att vakna pigg och utvilad och dessutom kunna köra bil.
Märkte igår att suget var absolut starkast mellan kl 16:00 - 21:00, men det är väl för att jag normalt brukar dricka då, jag drack ganska mycket Ramlösa igår och det dämpade drickreflexen en aning, det känns lite lättare om man inte är törstig och äter ordentligt, det är ju helt klart.
Efter 21:00 såg avtog suget ganska fort, det är ju väldigt konstigt hur hjärnan kan vara programmerad.

Funkar på lite samma sätt för mig. Och kl 21 tycker jag att det är så skönt när jag hittar mig själv nykter och har varvat ner utan hjälp av a. Tror jag söker avkopplingen.

Mick

Visst är det konstigt Sisyfos, allt detta med suget som kommer på samma tider på samma veckodag om och om igen, och avkopplingen vi söker.
Kunde jag bara dricka 2 öl eller 2 glas vin på fredagen och sen sluta så skulle det ju inte vara något problem, men det slutar ju inte där.
Har jag väl börjat så är det mycket svårt att sluta..
Vad som händer i hjärnan kring 16 tiden på helgerna är en gåta, tankarna börjar snurra och det liksom kryper i kroppen, jag vill ju inte dricka men hjärnan lurar mig, köp bara några öl sen får det vara bra är en vanlig tanke som kommer trots att jag vet att detta inte fungerar och att jag inte ska dricka alls.
När dom få ölen som köpts har druckits upp så försämras omdömet och suget blir ännu starkare och det blir raka vägen till krogen för att dricka mer, TROTS att jag vet att jag inte ska, ångesten på morgonen kommer som ett brev på posten.

Igår var det nära att det blev fel igen...
Suget kom precis som jag visste att det skulle göra, 6 folköl köptes alltmedan A djävulen hejade på, en gammal vän ( som inte känner till mitt problem) ringde och undrade om jag ville följa med ut och ta en öl, givetvis följde jag med för att kunna dricka mer.
Väl på krogen efter en öl kom en ångest över mig om morgondagen och jag lyckades faktiskt stoppa där och jag gick hem, detta är mycket sällsynt i mitt fall att kunna sluta mitt i drickandet.

Nu blev jag inte bakis idag av det jag drack igår och det vara bara ren tur.
Jag måste se till att inte handla hem alkohol och inte ta den första ölen, då kan det inte heller bli den tionde, men det är så fruktansvärt svårt när krafterna trycker på....

Detta forumet är bra som ett stöd, men jag har insett att jag behöver prata med någon som är i samma situation som jag i dom stunder när det är som jobbigast, antingen i telefon eller face to face.
Vet att AA är ett alternativ, men alla känner alla på orten där jag bor, så går jag till AA så vet alla det sen, så jag vågar inte och skammen är hemsk...

Kanske kan man ringa någon på alkoholhjälpen när man känner att det är nära att gå snett igen????

Mick

Jag var så dum i fredags att jag gick på samma nit för hundrade gången, jag inbillade mig att jag skulle klara att bara dricka lite, men det gick naturligtvis inte bra, jag blev rejält onykter och fick minnesluckor och ångesten var ett faktum resten av helgen.
Jag hade varit vit i 14 dagar och så blir det så här igen.
Att det ska vara så svårt att lära sig att inte ta det första glaset.

Men jag tar nya tag för jag vill verkligen lyckas med att få tillbaka ett liv där jag mår bra och där det är jag som styr, inte alkoholen.

Trevlig kväll alla ni som kämpar..

Karin01

Även jag gick på samma nit i fredags. Ligger fortfarande och gråter av ångest.
Skickar en kram i mörkret!

Svartvit

Vet hur det är, när man varit nykter ett tag så blir det som att man glömmer bort hur jävligt det brukar bli. Men det är "bara" börja om igen och fortsätta kämpa! Gäller att försöka påminna sig själv om att det inte funkar att dricka normalt, oavsett hur många dagar det gått.

Bettyboop70

Jag oxå drack vin på fredag och lördag, som jag hade inhandlat själv för att jag belöna mig ? eller varför eg tänker jag, hade då inte druckit på 14 dagar.....känner mig så misslyckad och har ångest även idag fast jag inte gjorde ngt dumt eller sprang ut på krogen för att dricka mera (en tendens jag haft när alkoholen tagit slut hemma.) Men ny får jag ta nya tag och bryta gamla invanda vanor......fast jag bara är så jävla trött på mig själv..men det går över om ngt dagar :)

Mick

Vårat problem i detta är att vi glömmer när det gått en tid, vi inbillar oss då att vi kan dricka lite, och A djävulen manipulerar och hejar på att det går säkert bra med bara ett glas eller två, men det slutar till 99% säkerhet med katastrof.
Vi måste påminna varandra om att vi inte kan dricka alkohol och koncentrera oss på att inte ta det första glaset.

Jag vet att det går lättare om man är flera som jobbar tillsammans, att vara ensam i en kamp mot alkoholen är fruktansvärt tufft.
Vi får hänga tillsammans här så mycket vi kan.

Kram till er ?
Mick//

Mick

sen jag senast drack alkohol, att vakna upp idag utan att vara bakis med ångest och svettblöta sängkläder är underbart.
Hade inget sug igår trots att det förekom både öl och snapps där vi var på julafton, vilket var en lättnad och jag känner inget sug just nu heller, men helt plötsligt kan det komma, det gäller att vara på sin vakt.

Vi är bjudna till en fest på nyårsafton där det förekommer ganska mycket alkohol, detta är naturligtvis inte en bra plats för mig att vara på, men jag har sagt till min sambo att jag kör på nyårsafton så det ska nog gå bra.

God jul på er?

bra att du fixade gårdagen i miljö med alkohol, och bra att du nått 8 dagar.
Bra också att du skaffat en säkerhetslina för nyår med bilkörning.

Fortsätt så här, och god fortsättning (i dubbel bemärkelse)

Mick

har nu gått i nykterhet, sug har jag haft ibland men det har gått att hantera hyfsat bra.
Något som har hjälpt mig en del när suget kommer är att försöka tänka på all ångest, hur dåligt jag har mått och all skam jag har gått igenom pga alkohol, dom timmarna av välbehag när jag har druckit är absolut inte värt att betala för dom konsekvenser som kommer efteråt.

Jag bävar lite inför nyårsafton, jag och min familj är bjudna på nyårsfirande och där förekommer naturligtvis alkohol, jag kommer att köra bil så någon alkohol kommer inte att hamna i min kropp på nyårsafton, men det kommer bli jobbigt med dom andra som dricker, jag vet att jag kommer bli sugen.
Dom andra kan dricka måttligt, det kan inte jag, helst hade jag velat stanna hemma men jag vill ju även fira nyår med min familj.
Bilen är en bra livlina och det gäller att stålsätta sig under dessa timmar, belöningen kommer på morgonen efter.
Då ska jag må bra.

God fortsättning till alla som kämpar ?

Sundare

för att säga hej och tack för din hälsning på min tråd. Ja visst ska det bli skönt när dessa helger är över. Jag har förberett mig inför nyår med att noga berätta att jag måste dricka alkoholfritt för min hälsa och jag vill inte bli trugad. Du har ju bilen som skydd, det är bra! Och oj så bra vi kommer må på nya årets första dag. Nu kämpar vi vidare!

Mick

Att du har förberett dig, det gäller att ha rätt verktyg och vara envis, detta kommer vi att fixa.
Trevlig kväll ?