Missbrukande föräldrar, och utvecklade ett ganska omfattande blandmissbruk i 20 års åldern(alkohol till 99%)
kronofogden och inkasso på knappt en halv miljon var resultatet tio år senare.
Hade dock turen att träffa och få 3 underbara barn men min underbara sambo. (under mitt missbruk)
Sen gick det åt skogen,
blev av med jobbet, körkortet, och var 1 mm från att mista allt.
Då drack jag 140 st 50cl 7,2% öl på 10 dagar och bestämde mig för att sluta., vilket jag gjorde på dagen och det var inte så mycket med det då tyckte jag.-ÄRLIGT . lite abstinens i några dagar men ingen större fara.
Efter 2 månader började jag arbeta och 3 år senare var jag skuldfri. Ensamförsörjande och kontantbetalt närmare en halv miljon i skulder-Skuldfri, semestrar- familjefar och nöjd sambo! Trivdes på jobbet och var omtyckt.

SÅ NU: 100% Nykter i över 7 år och gick och köpte en kasse öl sista veckan på semestern?!!! och det fortsatte naturligtvis.

VARFÖR, Allt är ju bra, jobb , ekonomi, familj

Var ärlig mot min arbetsgivare som frågade vad som utlöst detta- Mitt svar var -JA hade varit enklare att svara om någon dött , MEN JAG HAR INGET SVAR.

Jag vet inte.... Varför

behöver lite stöd, skriv något kompisar // mvh

Du beskriver att du tidigare tagit dig ur svårigheter du haft med främst alkohol, för att sedan plötsligt, 7 år senare, tappa kontrollen och dricka. Det låter som du är här för att förstå dig själv och det som hände, och för att få stöd. Fortsätt skriv om du känner att det hjälper dig, många som skriver här berättar att det hjälper dem att lära sig om själva.

Du kan absolut få stöd här också! Ibland går det fort, ibland tar det lite tid innan andra hittar en ny tråd. Det som brukar hjälpa är att vara aktiv själv, både i sin egen tråd och i andras.

Karin,
Alkoholhjälpen

inte varför men runt 7 år har jag många vänner som tagit återfall. Första året är 3, 6 och 9 månader de första tillfällena, likaså de av nån knepig anledning.
Min personliga tro är att man efter lång nykterhet glömmer bort, medvetet eller omedvetet, vilken kronisk sjukdom man har. Jag har alltid varit rädd för att glömma varifrån jag kommer så jag påminner mig alltid, antigen här på forumet eller på AA.
Det viktiga är att komma upp på banan igen och ta ett beslut om att just idag ska du inte dricka igen oavsett vad som än händer.
Jag umgås med och har kontakter med andra nyktra alkoholister och vi har alltid erfarenheter om vår sjukdom att dela med varandra. Det stärker mig och gör livet bra mycket enklare.

Välkommen tillbaka !

Du har ju gjort en otrolig bedrift, det måste först och främst uppmärksammas. Du har troligtvis kämpat ordentligt med ekonomin.
Nu börjar en annan typ av jobb. Sluta dricka givetvis, men den här gången kanske också söka svaren på vad du får ut av att dricka. Nåt tänkte du den där dagen då du köpte kassen. Nåt ville du ha. Lugn, roligt, belöning, gemenskap, ansvarsfrihet? Vet inte om du bara har kört på? Man kan misstänka det när man hör vad du uppnått. Barnen är kanske större och ger mer utrymme för avkoppling, mer utrymme för tankar ., och då...
Jag bara spekulerar fritt nu. Tycker att du ska läsa heueh:s tråd i förändra sitt drickande. Tror att hans drickande har sett ut lite som ditt. Långa uppehåll och sen är det kört igen.
Tror som Adde att man måste påminna sig.
Hur som helst, välkommen hit!

Förstår att det måste kännas oerhört tungt att efter 7 år helt plötsligt falla tillbaka i gamla vanor. Men du verkar vara en stark person och tänk också på att du redan en gång har lyckats sluta dricka. Jag tror att man ska resa sig, borsta av dammet och blicka framåt. Återfallet har du redan tagit, nu kan du istället se framåt och tänka på hur bra allt är när du inte dricker.

Återfall kommer ibland av någon jäkla outgrundlig anledning. Tänk på allt bra som din nykterhet givit och på allt dåligt alkoholen fört med sig.

Fixade du sju år fixar du detta. Se bara till att inte låta A ta fäste.

Lycka till

Tänk vilken gåva du haft som kunnat vara nykter i sju hela år. Tänk vad mycket som ordnat sig och tänk på vad din kropp slupppit. Och desssutom allt du kunnat uppleva under dessa år. Allt detta finns kvar!

Jag var själv nykter i trettton år innan jag tog mitt första återfalll. Det var en sommmardag när jag hölll på att reparera några fönster på min sommarstuga. Det var vackert väder och jag satt på min vilstol när tanken kom. "Tänk om" jag skullle köpa en flaska vin och njuta av målningen. Verkligheten kunde förändras och bli annorlunda. Det enformiga och det invanda skulle kunnna brytas. Jag köpte vinet och blev lätt missnöjd. Jag ville ha mer. Sedan tog jag bilen onykter och handlade upp ettt rejält förråd som gjorde mig fulllständigt berusad. Målarburken stod där den stod och hela min värld blev kaos.
Sedan en besviken fru som hämtade mig.

Därefter har jag blivit perioddrinkare med långt mellan perioderna. Så gick det för mig. Jag är nu 72 år och kämpar regelbundet med alkoholen.

Så till din undran. VAD utlöste det hela för dig? Det är bara du själv som kan gissa men kanske mådde du väldigt bra den dagen och underskattade faran? I bland leker livet!

Jag delar ogärna ut råd men fortsätt att kämpa som du gjort hittills, ett enstaka återfall som ditt tilllhör tyvärr sjukdomsbilden. Det är som när någon med diabetes får ett återfall av slarv eller glömska. Däremot villl jag nog säga attt din, liksom min alkoholism, är mycket alllvarlig och farlig. Ta alll hjälp du kan få!

vänligen Ikaros

Ja varför är ju frågan man ställer sig. Det ligger i sakens, alkoholismens natur. Att ta ett återfall är ju så lätt, en fara som aldrig försvinner. Kanske du själv får svaret, har svaret. Dina 7 nyktra år är väl hedervärda, tänker jag och utifrån den erfarenheten är det bara att försöka uppnå nykterhet igen. Ta hjälp härinne o läs om andras erfarenheter o prövningar och hoppas att du snabbt kommer i fas igen . Rekommenderar pi 31415 tråd, där återfall och ny lång nykterhet ventileras. Lycka till o välkommen

Hej
Du ställde frågan varför du tog återfallet, kanske den är alltför svår att besvara med mer än att sjukdomen är kronisk. Men den kan hålllas under kontroll. Därför undrar jag hur det går för dig nu? Var återfallet kanske bara en parantes? Elller...
vänligen
Ikaros

Hilding

Vi är många som undrar hur du mår och hur det går?
Tänker på dig och hoppas du borstat av dig o fortsätter din nyktra resa!
Sköt om dig!
Hilding

Det låter som om du har gott om resurser. Du har en gång brutit med alkoholen och kan göra det igen! Döm dig inte själv utan konstatera att det inte var det klokaste valet att dricka igen. Det är ingen katastrof! Ta den hjälp som finns. Du fixar det!!