Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Anders 48

....att jag, nästan på dagen 3 månader senare, drack vin. Jodå! Och det passade ju bra - då jag ändå höll mitt löfte om 3 månader. Löftet till mig själv. Var på "event" med jobbet som avslutades med god middag och ymnigt med vin för den som så önskade. Jag drack 2 glas under nästan 5 timmar. Det var gott! Upprepade chanser att få glasen påfyllda - något som de flesta kollegor leende och nickande tackade ja till. Jag ville inte, och tackade nej. Det var skönt. Behövde inte "motstå" på något sätt - ville inte ha mer helt enkelt. Avec till kaffet uppskattades glatt av de flesta, men jag var verkligen inte sugen. Skönt igen! Nattade lugnt och fint vid 01-tiden, spiknykter. Några kollegor var lite slitna dagen efter. Så inte jag.

Detta var nästan en vecka sedan. Inget sug, inget dricka hemma, inget dricka alls efter det. Nu kanske det dröjer länge innan jag dricker igen? Jag misstänker det - ser inte några tillfällen i den nära framtiden när det skulle kunna bli aktuellt. Jag är nöjd med det, jag är nöjd med mig själv - och vet att detta inte var något "fall". Jag är kvar uppe på hästen på alla sätt.

I slutet av veckan så skall jag träffa min pratkontakt igen - blir tredje gången. Jag tycker att vi har "öppnat" bra och hoppas att det fortsatt skall bli bra samtal. Jag går in med total ärlighet och uppriktighet, något annat kan jag inte se skulle vara givande. Prat om känslor, eller avsaknad av känslor, adekvata känslor (alla?) osv......har fått lite hemläxa - att "notera" när, var och hur jag känner någonting. Allt från ev. asgarv till lätt irritation över att personen framför mig i kassan tar sån j-a tid på sig.....-ja ni förstår. För egen del så har jag ju lärt mig att stänga inne de flesta känslor. Funkar sådär kan man ju säga, i längden...:-)

Bara ett litet avtryck. Tack rabarber för gratulationer! Och du, stort GRATTIS själv till ditt halvår! Wow. Och vilken rivstart du hade - minns dina första inlägg och tänkte: Det där kommer att bli tufft...... Och tack Jullan! Jo, jag skall försöka "kräma ut" så mycket jag kan av "gratisterapin". Om det inte räcker så är jag villig att köra vidare, med egen plånbok. Vi får se......

Kämpa på alla ni som kämpar! Håll ut idag.........och ta morgondagen i morgon!/A

Anders 48

...nu har det i stort sätt gått 4 månader sedan jag drack alkohol - förutom 2 ytterst medvetna glas vin för några veckor sedan. Känns kalasbra! Nu är det helg igen - och antagligen rätt så jobbigt för många som kämpar för att låta bli drickat..... Styrka önskar jag alla som kämpar - och kanske lyckas låta bli, eller dricker lite mindre....- och om det inte lyckas så kommer det ju en ny dag i morgon, och en ny vecka på måndag.

Jag fortsätter att träffa min psykolog varannan vecka - och jag har förhoppningen att det skall ge resultat. Jag är såååå villig att förändra - och hoppas verkligen att jag kommer att kunna stå emot när varningsklockorna klämtar nästa gång. Trevlig helg till er alla!

Bra jobbat!
Det hjälper nog med psykolog.
Hoppas du får de verktyg du behöver framöver. Det är ju bättre utan. Gäller att komma ihåg det bara.

Kämpa på! :D

Jag har iaf fått tid till inskrivning på alkoholklinik nu och ska till läkare.
Nykter sen min lilla fruktansvärda enveckasdejt med Frk Alkohol.

Imorgon blir det en tatuering på handleden med orden " One day at a time" som ska påminna mig :)
Min enda tatuering - har inte velat tidigare men det ska bli som en påminnelse om vad jag gjorde med min kropp under 8 dagar.
5 liter ren sprit...

Kram

MissE

Anders 48

Kikar in, och lämnar ett tassavtryck. Det lunkar på i novembermörkret - utan alkohol. Så skönt så. Jag får fortfarande flashbacks från min sista period, i somras, då jag sökte hjälp och blev inlagd. Så tacksam för den hjälp jag fick - och tog emot. Har så starka minnen från situationer som jag upplevde i hallucinationer - så verkliga att jag ett par gånger fick fråga en god vän om det inträffat? Hade fått för mig bl.a. att jag hade besökt en närliggande vårdcentral för att kolla blodtryck. Min kompis sade: Du har aldrig varit där! Jag kunde inte låta bli att ändå gå dit. Jag förklarade precis som det var, att jag har haft hallucinationer - och fått för mig att jag hade besökt dem för att kolla blodtrycket. Jag hade INTE varit där! Jag försökte...."kan det tänka sig att nån har kollat mitt blodtryck utan att registrera mitt besök?" "Absolut inte" fick jag till svar. Har också andra bilder från näthinnan som jag förstått att jag bara upplevt i fantasin - inte obehagliga, endast oerhört "verkliga". Hua, dit vill jag inte igen.

Låter bli drickat tillsvidare - det känns bäst, och är inte svårt. Inget sug efter att dricka överhuvudtaget. Jag måste bara se upp för min akilleshäl (om jag dricker) att dricka ett glas för mycket - för då vet jag inte om jag slutar, eller hur det slutar?!

Jag är härinne och läser nästan varje dag - även om jag inte skriver. Jag är så full av beundran inför er andra som kämpar i motvind. Tror inte att detta forum skall underskattas - för mig så är det en välbehövlig livlina när jag behöver påminna mig själv om alla konsekvenser drickandet har många av oss.......

Kämpa vidare! Det går att vända skutan - det gör det!

Anders 48

Tiden lunkar på - och jag har druckit 2 glas vin......-för två veckor sedan. Så var det med det. Rätt gott - men kunde lika gärna ha varit utan. Var ute o käkade med några kollegor. Inget mer sedan dess. Inget drickande hemma heller. Känns så skönt att jag verkar vara på rätt väg - "rättaste" på flera år faktiskt. Jag är dock vaksam hela tiden. OM jag dricker - är det av rätt (fel) anledning. Avstår så länge......

Läser fortfarande en hel del härinne - dock inte varje dag. Kanske 3 ggr/v? Jag önskar all styrka till forumvänner som kämpar, lyckas eller misslyckas. Kämpa på - man ångrar ju faktiskt inte en nykter dag!:-)

Stort grattis till dig, har ju följt/läst din resa o måste bara buga o lyfta på hatten till dig o din nyktra tid. Akta dig för adjävulen bara. Han finns där man minst anar. Falsk, listig och stark. Kram

Anders 48

Tack Jullan....-jo jag tänker mig för hela tiden. Har varit iväg på en jobbresa med ett par övernattningar. Blev sådär vansinnigt sugen på öl. Riktigt kall öl - till middagen. Drack 2 öl till middagen, 2 dagar i rad. En kväll drack jag istället alkoholfri öl. Inte samma sak - men helt ok. En kollega frågade varför "man dricker alkofri öl"? "Varför inte" svarade jag - sen var det inget mer snack om det..... Jag känner mig stabil - och var verkligen inte sugen på mer - och det var så skönt att känna. Nu varit hemma några dagar, och det finns inte på världskartan att jag skulle dricka någon alkohol.

Jag träffar fortfarande en psykolog/terapeut - och jag har såklart varit helt ärlig med henne också. Hon föreslår att vi skall börja ses varannan månad. Jag har sagt att det känns bra - men att jag inte vill släppa ännu. Jag vet att jag brukar falla på vårkanten - värsta tiden för mig - och då vill jag ha någon kontakt som jag kan vända mig till när/om tankarna på alkohol kommer. Kanske är det så att det inte blir så nästa vår? Jag hoppas det, så innerligt. Jag vill fortsätta att vara tämligen lugn, stabil och harmonisk. Vi får väl se hur det blir med det......

God Jul till er alla - och att den blir precis så "torr" som önskas. Själv arbetar jag nästan hela julen - så det blir inga grubblerier under julen iaf - vad gäller drickat.....

Anders 48

...önskar jag alla andra "medresenärer" (snodde den av Jullan tror jag..). Här blir det en mindre och helnykter nyårsafton hemma hos några goda vänner, 4-5 personer. Jag dricker inte. En av vännerna kan inte dricka av annan anledning - och de andra "hänger på" med det alkoholfria. De andra vet hur det är ställt för mig - eller har varit?! Känns så bra - och tryggt. Dock skall jag erkänna att jag för ett par dagar sedan hade någon form av "sug". Jag tänkte att det skulle vara så skönt att ligga i soffan o vara berusad......-så tänkte jag verkligen. Oj! Blev förvånad själv - men tanken kom till mig. Sen så kom ju såklart tanken på följderna - och insikten att JAG inte kan unna mig den "lyxen". Icke. Var skulle det sluta? Ja det kan man verkligen undra. Jag vet inte - och jag vill inte testa.

Hoppas att det blir lugnt o harmoniskt för er alla denna afton - årets sista. Om du lyckas låta bli drickat - ge dig själv en klapp på axeln! Om det går åt "helvete" - krama dig själv och ta nya tag och satsa på en nykter dag i morgon - årets första.

Gott Nytt År till alla fantastiska människor härinne på forumet!!!!

Anders 48

Tack detsamma Jullan, och ni andra! Det slår mig att jag "firade" ett halvår nykter - någonstans i slutet av december. Jag har helt klart druckit några få öl, och även några få glas med vin - men: Jag har inte varit onykter. På julafton drack jag 2 öl - inget alls sedan dess. Jag är så oerhört glad att det sista halvåret har gått så fort, och så bra. Jag måste tillåta mig att vara stolt över mig själv - men inte glömma, eller tro att jag har lärt mig att hantera alkoholen som ångestdämpare. Vill ALDRIG in i den snurren igen, aldrig. Hoppas att jag slipper. Är glad att jag nu har en etablerad kontakt inom beroendevården som jag förhoppningsvis kommer att kunna höra av mig till när jag känner att risken för ett återfall är stor. Jag kan tänka mig att jag kommer att börja snurra i de banorna någon gång framåt vårkanten..... Sen vår/tidig sommar är den period av året som jag gillar minst - och mår som sämst. Jag känner igen mönstret - nu måste jag bara försöka acceptera känslan när/om den kommer.... Tyvärr är det ju nästan tabu att säga att man inte gillar våren - alla älskar väl våren?! Känns som att många tycker att man är lite "pippirull" om man antyder att man inte "lajkar" våren...:-)

Förstår att jag ju har varit ute på väldigt tunn is ett antal gånger de senaste åren. Hur blev det så? Det är det jag måste försöka förstå. Läser vidare här inne på forumet - och blir nästan rörd ibland över alla kloka människor härinne. Som har gjort okloka val - ofta upprepade gånger. Många reser sig, men går många ronder på vägen framåt och uppåt. Några försvinner, andra kommer tillbaka....-jag slås av den styrka som många visar bara genom att starta sin första tråd härinne, ofta efter att ha "kikat i nyckelhålet" ett tag.....

Kämpa vidare - alla som har det tufft och försöker. Det blir bättre - även om man ibland inte tror det. Och grattis till er som lyckades att vara nykter under årets första dagar - starkt jobbat......!!!!

Anders 48

Igår drog jag i mig 2 flaskor vin, hemma i soffan.....-fick en j-a massa jobb gjort. (Mail, sortering, printa, i pärm, 4 högar blev 1). Idag så har jag druckit 3 glas vin...... -vad fan håller jag på med? Jag är, dock, helt medveten om att detta slutar idag - och att jag går till jobbet som vanligt i morgon. Jag "unnade" mig en fylla - bara för att få saker gjorda. Hur sajjko är inte det? Jag är inte på väg till ett veckolångt återfall, jag kommer att vara nykter i em/kväll, och jag kommer att arbeta i morgon. Punkt. Men varför? Supa alltså? Jag fick verkligen något gjort. Kanske skall jag ta upp det med min terapeut/psykolog? Jag kände en stark längtan att bli lite full igår - för att starta/fullfölja ett "arbete" som jag skulle ha gjort för några månader sedan.

Hur hänger hjärnan ihop? Helt förvirrad just nu.....-jag har slutfört något som tydligen krävde alkohol för att påbörjas. Deprimerad? Lång påfartssträcka till motorvägen? Jag blir lite matt på mig själv. Jag MÅSTE ta upp detta med min pratkontakt nästa vecka. Just nu: Inget sug efter mer......konstigt. Jag gav mig själv en fylla - mot alla odds. Planerad och konstruerad från igår, kl 16.00.

Ikaros, har läst så mycket av dina kloka rader......vad är det vi gör med oss själva? Kommer antagligen att vara helnykter igen, ett par månader. Jag fattar nada........

Stor kämparkram till er alla härinne som kämpar - oavsett hur demonen ser ut och gestaltas......