sitter här nu i väntan på att få min plats på behandlingshem, har själv sökt hjälp via soc och har nu ett inbokat studiebesök på ett behandlingshem.ser fram emot att bli nyckter men även rädd och nervös inför allt. Gör detta för mig och för mina döttrar, det är ett beslut som växt fram innom mig och nu kände jag att jag var redo för det , ska på ett kombinerat hem för alkolism och för psykiskohälsa. min handläggare brast ut i att hjärtligt skatt när jag sa jag är en ica alkholist , Då jag bara dricker 3,5 % öl men gjort detta nu i så många år jag e helt hocked på dom går ca 12 öl om dagen .

Vet inte vad hon skrattade åt. En folköl = 4.5 cl starksprit.
Inte och leka med att tro att det inte påverkar för att det är folköl.
Min lillasyster dog av sina alkoholskador.
Orsakade av 3,5or. Levern la av....
Du har tagit rätt beslut

Kram
från
MM

Hej Mickeimalmo
Min erfarenhet från behandlingshem grundar sig på en vistelse på ett hem grundat på tolvstegsprogrammet.
Det hjälpte mig en hel del och vistelsen där var på det hela taget bra. Det viktigaste var nog att jag hade tagit ett beslut att på allvar försöka bli nykter och att tillsammans med andra alkoholister försöka finna vägar mot nykterheten. Sedan var det bra att komma ifrån den invanda miljön och endast ägna sig åt mitt huvudproblem nämligen alkoholen. Bra också att arbeta strukturerat mot nykterhet.

Jag känner också många personer som inlett en varaktig nykterhet på ett behandlingshem.

Själv var jag nykter i drygt 1,5 år innan jag tog ett återfall. En orsak till återfallet var att min fru fick lungcancer. Därefter har jag druckit i perioder med årslånga uppehåll.

Jag rekommenderar alla alkoholister att pröva med ett behandlingshem. Där får man möjlighet att på allvar ta itu med sitt problem. Men det är också viktigt att man känner att behandlingshemmet passar och/eller att någon man känner rekommenderar det. Mycket bra att du kan åka på studiebesök.

Jag är övertygad om att steget du tagit är bra. Att dricka 12 burkar öl varje dag kontinuerligt skadar såväl kroppen som själen. Du har ett beroende som måste behandlas.

Att handläggaren skrattade när du kallade dig själv för Ica-alkoholist skall du nog uppfatta som en uppskattning. Dels är begreppet mycket fyndigt och dels visar det på en avväpnande självinsikt.

Jag skriver de här raderna för att visa att jag stödjer dig och önskar dig lycka till på vägen mot nykterheten.

vänligen
Ikaros

mickeimalmo

Har dock ej slutat drika än, fick det sagt till mig att innan jag e på behandlingshemmet att inte sluta drick men att försöka dra ner på det och det försöker jag nu oxå göra men fyyy fannnn vad man mår skit i hela kroppen .nu har jag kanske varit lite väl dramatisk i att halvera intaget kanske ska trappa ner lite lugnare men vet ej.