Hej
Jag skulle behöva antabus och har haft kontakt med beroendemottagning men de krånglar med remiss så mycket så jag inte orkar hålla på. Vill inte gå till vårdcentralen eftersom det är min husläkare. Funderar på om det är möjligt att beställa antabus över nätet. Någon som vet? Det är inte något som är farligt med antabus så jag förstår inte varför det ska vara receptbelagt. Jag har kollat mina levervärden och de är ok så jag har ingen medicinsk svårighet att ta antabus.

Hej
Jag har tagit antabus under många år. Antabus är inte ofarligt man måste regelbundet kontrollera eventuella leverskador. Dessutom måste man ordentligt informeras om de risker som följer om man dricker alkohol medan man har antabus i kroppen. Det kan i vissa fall vara direkt livsfarligt. Halveringstiden för antabus är 10 tim. men har man tagit antabus under längre tid kan effekten sitta i under betydligt längre tid.
Jag tror att det är av sådana skäl som medicinen är receptbelagd.
Jag avråder dig därför att på egen hand medicinera med antabus. Där bör finnas en läkare som följer upp hur du påverkas av medicinen.
Även om jag förstår att du inte vill gå till husläkaren menar jag att det är det bästa du kan göra. Han kan följa upp din antabusmedicinering och alkoholberoende är ju en sjukdom bland andra. Dessutom kan han vara observant på andra medicinska följder man kan få av hög alkoholkonsumtion. Han kan ju också remittera dig till beroendemottagningen om han inte anser sig kompetent att bedöma ditt behov av sådan läkarhjälp.
Ett annat alternativ är att du uppsöker en privatpraktiserande läkare för motsvarande tjänst.

Ytterligare ett skäl att avråda dig från att köpa Antabus över nätet är att du faktiskt inte vet vad du får.

Men jag har själv stor nytta av Antabus. Utan den vore jag nog inte nykter i dag. Om jag över huvud taget varit vid liv.

vänligen
Ikaros