Har haft problem med att dricka för mycket alldeles för fort tidigare. Nu är jag på väg in i samma sväng igen. Dricker alltid en flaska vin och några öl på fredagar. Har även druckit mitt i veckan vilket inneburit att jag varit trött som tusan på jobbet. Grundorsaken tror jag är ensamheten som ger mig ångest. Har en underbar dotter som bor hos sin mamma men som jag har en bra relation till. Dricker aldrig när hon är hos mig. Skulle vilja vakna en lördagsmorgon och vara utvilad!

Bra att du tagit ett första steg för att försöka komma tillrätta med ditt drickande.
Här på forumet finns många bra tips och råd i trådarna. Det kan också vara bra att kunna skriva av sig, så som du börjat göra.
Här finns också en stöttande och varm gemenskap.

Tack också för hälsningen i min tråd. Välkommen!

Hej och välkommen till detta forum
Jag har varit med här i två månader nu efter mitt förhoppningsvis sista återfall. Här har jag funnit en gemenskap som stödjer min nykterhet. Öppna och ärliga tankeutbyten. Nakna och uppriktiga skildringar av framsteg och bakslag.
Ensamheten är ofta både orsak och verkan av alkoholmissbruk. Jag hoppas att du kan finna en väg här som hjälper dig att börja bearbeta detta.

vänligen
Ikaos

Hej och tack för respons! Lätt att hålla sig från alkohol i början på veckan men betydligt svårare när fredagen kommer. Men då kan detta vara ett bra sätt att söka stöd och uppmuntran från.

Tack för responsen! Jag hoppas också att jag kan hitta ett annat sätt att bemästra ensamheten än alkohol! Detta kan säkert vara ett sätt!