Ja precis som rubriken lyder. Jag skulle ju aldrig hamna här! Det har jag lovat mig själv sen småbarnsåren. Nu är jag här personen utan självkontroll när väl alkoholen kickar in. Jag blir självisk tänker bara på mitt eget rus. Det gör att jag får de som står mig närmst att må dåligt. När fyllan släpper får jag ångest och tänker nästa gång ska jag dricka som man ska, men så blir det inte så ofta. Jag vet att jag aldrig helt kunnat hantera alkohol på ett sunt sätt. Var ständigt den som tonåring som blev för full något man gladeligen skämtade om. Men nu som vuxen, respektabel skämtas det inte längre. Nära vänner o familj har reagerar på att jag inte slutar i tid. Jag har egentligen inte problemet att jag måste dricka ofta. Men när jag dricker så tar det överhanden, tanken kan vara 3 glas vin men det blir mycket mer. Så är jag full, gör bort mig på olika sätt. På senare tid har jag upptäckt att jag också finner anledningar till att det ska vara legitimt att dricka alkohol, vilket i sig är en varningsklocka. När jag är full finns ingen morgondag eller moral. Jag hatar det och de val jag gjort på fyllan. Ångesten är total ett PAR dagar sen kommer rösten, det går bra
nästa gång. Så sitter jag där med vinglaset. Ibland går det bra men på senare tid oftast inte. Jag håller på att supa bort allt som är värt något!

Det passar inte in med den jag är nykter o de värderingar jag har. Det stämmer inte med den bild jag visar upp på jobb, andra sociala sammanhang som inte är fest. Jag har ständigt varit rädd för att komma hit när fasaden spricker när folk upptäcker vilken hemsk människa jag är (som full). Nu är det nära att hela fasaden spricker. Vad har jag då kvar, jag har tappat halva ansiktet vill inte tappa hela.

Jag måste göra förändringar! För mig själv och därmed mina nära, partner, barn och vänner. Inte slentrian dricka bara för att "fly bort in i dimman" som bara lättare kaoset för en stund. Måste hitta annat som ger samma omedelbara "sköna" känsla som vinet till en början ger mig.

Tampas med frågorna kan jag någonsin dricka normalt eller kommer jag aldrig kunna det?

Vi närmar oss en helg, en av de första på länge där jag ska vara helt nykter! Jag behöver ER hjälp för att hitta tillbaks till allt jag är förutom fylle-kärringen jag blir när vinet kommer fram!

Observatör

Förberedelse inför advent, glöggmys, julbak och allt sådant. Vi går mot mörka december. Den brukar "lysas" upp med mysiga stunder framför brasan med glögg och gott rödvin. Har idag handlat glögg (alkoholfri), våra traditioner ska behållas men utan alkohol. Ser fram emot en mysig december. Ha en skön kväll alla ni fina ?

Nyckelpigan

Vad mysigt det låter... och så viktigt att man upprätthåller fina traditioner men hittar alternativ till a, allt ska ju inte strykas bara för att vi inte kan dricka a. Hoppas du får en fin första advent med familjen, glögg och pepparkakor! Kram

Observatör

Detsamma önskar jag dig nyckelpigan! Som du säger allt bra får inte tas bort men det gäller att hitta alternativ.

Metafor

Åh så väl jag känner igen mig i de ni alla skriver. Det känns mindre ensamt här. Sitter just nu och tampas med suget efter vin. Biter på naglarna och försöker stålsätta mig. Jävla vin och jävla sug, jävla beroende. Kämpar varje dag med att hålla fasaden utåt. Dricker 3-4 glas vin nästan varje kväll. Fasar för sömnlösa nätter utan vin. Men jag orkar inte med den ångest jag känner varje morgon. Känner mig då så förbannat misslyckad. Det går ut över min hälsa det här drickandet. Jag medicinerar för högt blodtryck, B12 brist och har gått upp 20 kg i vikt. Jag vill inte ha det så här längre . Känner inte igen mig själv sen lång tid tillbaka. Dövar mina känslor och tillkortakommanden med alkohol. Är avundsjuk på alla som klarar av att dricka måttligt . Jag ska fan klara detta.

Metafor, bara att du läser på Forumet visar att du vill förändra ditt drickande. Ta till dig tips och råd som finns i början av mångas trådar. Hitta styrkan i dig, den finns där Kram...Till Observatör Ha mysiga A-fria kvällar framöver.

Observatör

Alla ni fina människor här på forumet!
Igår drack jag två glas vin på en middag med vänner och maken, ett medvetet val. Såhär i efterhand vet jag egentligen inte varför, väldigt onödigt. Men erkänner också att jag njöt av det och det var gott. Men jag mår ju bra nykter och det finns en anledning till att jag ska vara det. Även om jag stannade den här gången vid de där två glasen så vet jag att det lika gärna kunde ha ballat ur därav ska jag ju helt avstå. Men återigen luras jag och vill vara "normal". Försöker pränta in att jag ej ska luras in att tro att det är lugnt för då sitter jag snart där med misslyckade kvällar och ångest.

Skriver detta för att jag lovat mig att vara ärlig och ha denna tråd att se tillbaks på. Kvällens budskap blir ;Påminnelse till mig själv att ej falla dit igen. Inte tro att läget nu är lugnt bara för att det gick bra en gång. Kom ihåg varför du öppnade denna tråd, det är inte värt att ha några lyckade vintillfällen när det väl går över styr!

Idag En fredagskväll med Cola i glaset och idolmys med familjen, der känns bra.