Har druckit allt för mycket i flera år, och sen i somras har det kulminerat och jag har druckit många glas vin nästan varje dag. Har fått hjälp på olika sätt men faller dit igen. Efter julhelgen och nyår med konstant intag av alkhol har jag nu varit nykter i fem dagar. Är både stolt och rädd. Nätterna är maror med mardrömmar och hjärtklappning och på dagarna är jag yr och väldigt trött. Men jag har inte druckit en droppen. Men i morgon börjar jobbet igen, med press och möten och medarbetare och jag är så rädd att jag då ska falla dit igen för att få lite vila på kvällen. Jag vill verkligen känna att jag har en framtid med hopp och glädje istället för denna press och ångest och uppgivenhet. Jag vill hitta mig själv igen, men är rädd att jag inte kan längre.

anonym11208

Har nu varit nykter i tre dagar och visst känner man trötthet, men knoppen är piggare och mer alert. Ta en dag i taget och innan du tänker dricka, stanna upp, tänk till, tänk på konsekvenserna. Läs och skriv här. Jag är också en sån gillar att slappna av med ett glas vin efter arbetet, fast i ärlighetens namn är blir det aldrig ett glas, utan tre, fyra stycken, alldeles för många.

Mags

Jag känner precis igen mig. Och tänk om alla på jobbet visste att tjejen med kollen hinkade vin varje kväll efter arbetstid. Vilket vansinne! Drömmer knasigt om nätterna å tar slut snabbt om dagarna.

Ester

Börjar inse att vi är många som gör samma sak, jobbar och stressar och slutar dagen i soffan med ett antal glas vin och ändå är på jobbet och högpresterar. Skönt att känna att jag inte är ensam i hemligheterna. Jag har gjort det i över ett och halvt år och är fortfarande förvånad över att ingen sagt något eller kommenterar. I dag var första dagen på jobbet efter ledigheten och nykter sen flera dagar. Känns jätteskönt även om jag är supertrött.

Börjaom

Känner så väl igen mig. Högpresterande och en mästare på att dölja och inte låta andra få veta hur det egentligen är ställt. Två gånger försökte jag sluta innan jag förlorade det mesta. Nu är jag inne på tredje gången gillt. Den där enorma tröttheten kommer bytas mot skön energi. Oroliga nätter mot djup sömn och så småningom en enorm befrielse att slippa slaveriet under alkoholen. Hejar på dig!

Mags

att ingen förstått ännu. Men i mitt fall har det gått fort på slutet, kanske pga alkohol i kombination med utmattning. Å vilken pissig livskvalitet att högprestera på jobbet å sedan spendera övrig tid med att dricka vin och sova på soffan.

Skönt att det känns jätteskönt för dig. Hoppas den känslan även får följa med dig hem från jobbet också!

Ester

Har nu klarat tre dagar på jobbet utan att somna i soffan i vindvala. Och även om jag fortfarande är väldigt trött så är det sååå skönt att gå till jobbet och inte känna att jag behöver dölja något, skämmas över att jag skakar eller fundera på om jag luktar gammalt vin. Vilken i sin tur gör att jag är tryggare och gör ett bättre jobb. Visst finns suget där nu ikväll när jag kommer hem men än så länge är vinsten på jobbet starkare än suget. Väntar på att den sköna mentala energin ska komma till kroppen också.

Ester

Ja, Vinärgott, det är nu fjärde dagen och det känns så skönt i hjärtat.