Jag vet egentligen inte om min man är alkoholist, men det är ett problem. Han dricker endast 3.5% folköl....kanske 3 ggr i veckan....6 varje gång.
Han gömmer ölburkar överallt....men enligt honom har han inga problem.

Jag har nu tagit ut skilsmässa, för jag orkar inte längre. Vi har haft det såhär i 15 års tid.
Jag tvivlar väldigt mycket på hur jag känner, antar att han manipulerat mig och tar jag upp en diskussion angående ölen så vänds allt emot mig och det manipuleras.....och jag överdriver osv osv. Detta har gjort mig väldigt osäker, men jag har även mått väldigt dåligt pga detta och varit sjukskriven med ångest i flera år.

Nu har jag flyttat ifrån honom, men då dök nästa problem upp. Min 14 åriga dotter tjallar till mig om hur mycket han dricker. Hon har aldrig sett detta tidigare eftersom han va bra på att smyga eller dricka när barnen sov.
Nu är hon mina ögon och jag får info om hans drickande.
Iof får han ju göra som han vill, men varannan vecka har han mina 3 barn där och jag är orolig.

Hon berättade att hon och pappa varit i affären och köpt öl och mat. Han hade då köpt 7 folköl 3,5% och 4 guinness 3,5%. Sedan har han sagt till dottern att guinness innehåller mycket bra grejer och att man till o med använder det på sjukhus.

Detta va väl nått han sa för att hon inte skulle tycka att han köpte väldigt mycket......
Sedan jag flyttade så verkar hans drickande ha ökat. Bara denna veckan så har han druckit 6 öl i måndags och 3 öl igår.....

Jag behöver råd. Är detta alkoholism?
Jag har försökt påverka hans drickande i 15 år, sagt att det är okej om han dricker ett 6-pack i veckan....men det har han aldrig lyckats hålla.
Det är ingen annan som ser eller förstår mitt problem, för han har ett hög betalt jobb på en statlig myndighet och han har aldrig visat utåt att dessa problem finns.

Nästa fråga är....om han dricker 6 st 3,5 % mellan 20.30-24 och sedan kör bil klockan 07...är han påverkad då?
Han är lång och smal...
Han kör nämligen med min 3 åriga dotter och jag tror inte att han är helt "ren" i blodet vid den tiden.

Hjälp!

InteMera

Det låter nog som att han dricker mer än vad som är ett sunt bruk, att alltid dricka en sixpack är nog ett riskbruk i mitt tycke. Blir han märkbart påverkad?

Det du undrar över är också om han kör onykter. Jag tippar på att en blåskontroll skulle ge utslag med de mängder och klockslag du nämner. Hemsk känsla att tvingas låta sitt barn åka med honom tidigt på morgon! Kunde du försöka ordna honom en liten ögonöppnare genom att tipsa polisen om en sannolik rattfylla, ge dem adressen och vilken tid han brukar åka och registernummer och bilmodell samt färg och förklara din oro och be de ser till att få fatt i honom bakom ratten någon morgon för ett blåsprov. Kanske det skulle vara en ögonöppnare för honom också om han får böter eller till och med blir av med körkortet?

DorisSthm

Han blir påverkad, inte full...men onykter.

Min dotter har fört statistik denna veckan. Måndag 6 öl, onsdag 3 öl, torsdag 4 öl....och då är inte ens fredagen och lördagen gjord ännu.

Jag har försökt prata med honom i 15 år, men det går inte.....han valde ölen istället för familjen. Vi hade inga problem, mer än att han drack mer än jag tyckte va okej.
Jag blir så himla osäker på om jag överdriver, men jag är inte okej med den mängd han dricker. Är uppvuxen med en pappa som drack, iof starksprit....men alkohol ger mig oro i kroppen.

Jag har en kompis som är polis. Vi ska styra upp en blåskoll på hans barnvecka....men det gäller ju bara att pricka rätt dag då han druckit kvällen innan.

AliceAlice

Om barnen tycker det är oroligt att vara hos sin pappa, varför är de då där? Det låter hårt men ett barn ska inte behöva räkna sin pappas burkar/flaskor och rapportera till dig.

Är han påverkad ska han inte ha hand om barnen. Du kan göra en orosanmälan och du kan ringa socialjouren om det är akut.

Osäkert om han är påverkad då han kör, det finns en sida som heter kalkylera mera där kan man mata in olika uppgifter och få en beräkning, sen förbränner alla olika MEN bara tanken på att det kan vara så räcker! Se till att han skaffar ett alkolås, då kan du vara tryggare med att han inte kör påverkad, svårare är det ju att man inte är en bra bilförare bara för att man just blivit nykter... svårt att komma åt. Kan du söka enskild vårdnad om barnen, därmed inte sagt att han inte ska träffa dem, det är två olika saker men om du har ensam vårdnad så är det du som har makten.

Enligt socialtjänstlagen är du skyldig att se till att dina barn är trygga och har det bra när de är hos dig men också garanterat har det bra hos pappan (hur de nu vill att det ska gå till). Om du misstänker att de på något vis far illa ska du inte låta dem vara där och göra en orosanmälan.

Man befinner sig inte bara i en svår situation utan även i en omöjlig sådan!!

Mycket styrka!!!

DorisSthm

Det låter självklart jättebra det du skriver, MEN....

Jag och ex mannen bor 20 mil ifrån varandra. Mina stora barn ville inte flytta med mig eftersom dom har sin skola och sina vänner i staden dom bor.
Detta var jag okej med, dom tar tåget till mig varannan helg och lov.

Jag är skild på pappret om 1,5 månader. Jag vågar inte göra nått innan dess....alltså koppla in socialen. För varje gång jag tar upp problemet så hotar han mig och säger att han ska gå till domstol för att få min minsta dotter skriven hos sig. Och låter jag bara skiljsmässan gå igenom så har jag ensam vårdnad om henne och hon är folkbokförd här. Det är liksom mycket på spel just nu.
I mars då jag är skild...då kommer jag självklart koppla in socialen.

Men han sköter ju barnen bra, är en bra pappa osv osv....det är ölen som är problemet. Jag vill ju helst kunna lösa detta utan orosanmälan. Dessutom sköter han ju barnen? Vad gör soc då?
Ord står ju mot ord, han kommer aldrig erkänna sina "problem". Tanken har slagit mig att boka en tid med soc, plocka upp äldsta dottern från skolan....åka dit och låta henne berätta.....utan att varken han eller hon vet om det innan. För annars kommer han försöka påverka henne till tystnad.

Det är så jävla tragiskt att be sin dotter rapportera till mamma.....hon ska inte ens behöva tänka på sånt här.
Men jag gör det ju för deras skull.

AliceAlice

Det är så himla svårt när barn är inblandade. Har du sökt enskild vårdnad om yngsta dottern, för bara för att hon är skriven hos dig så påverkar det inte. 20 mil ifrån barnen måste vara extra svårt!

En bra pappa? Vad innebär det? Är man påverkad är man inte en bra pappa? Socialtjänsten kan vara jätte bra men det är svårt, många där har inte kunskapen och kan inte bemöta våra familjer, missbrukaren, ofta charmerande nykter... tar gärna hem spelet. Om det skulle bli en vårdnadstvist går man ofta på vad barnen vill om de är över 12 år, så vill de bo hos honom så...

Måste du bo så långt ifrån barnen? Sen skriver du "mina barn" är det inte hans barn också eller?

Massor av styrka!

DorisSthm

Tack för dina svar.
"Mina barn" tänkte jag inte på att jag skrev.......så självklart, det är ju hans barn lika mycket;)

Jag vill ju liksom inte prata ner honom som förälder, han är en jättebra pappa på alla sett....förutom drickandet då.
Mina stora har valt att bo hos honom just nu. Men dom har heller aldrig sett dessa problem förr....för han smög då.
Detta kommer ju lite som en chock för barnen oxå....för nu är han enda rätt öppen med det sedan jag flyttade ut. Han försöker gömma ibland säger min dotter.
Och antar då att det är henne han inte vill visa.

Jag kan inte flytta därifrån jag bor nu. Har ny familj här.

Ringde faktiskt och rådfrågade socialen. Dom tyckte det va bra att jag försökte få till en nykterhets kontroll och förstod även min oro att inte göra nått förrän skilsmässan är klar.

Dom tyckte absolut det var belägg för en anmälan, men vi ska avvakta. Och kanske räcker det med att han får en anmälan så kanske han vaknar?
Dock får ju jag ett helvete då....eftersom han tror att jag bara försöker förstöra....och inte hjälpa.

Levande

Har jag fattat det rätt att det är folköl han dricker?
Är det i den mängd du säger så kommer han att klara en kontroll.

Levande

Har jag fattat det rätt att det är folköl han dricker?
Är det i den mängd du säger så kommer han att klara en kontroll.

DorisSthm

Ja endast folköl....3,5%. Dricker oftast mellan 20-24 och oftast 6 varje gång.
Sedan kör han till dagis strax innan 7....