Har inte varit inne här på flera månader, men känner att det är dags nu, dags att bli stark, dags att ta tag i livet och få mitt liv tillbaka.
Det brakade ihop totalt på nyårsnatten efter att vi kommit hem från ett par vänners middag. Med såklart alldeles för mycket alkohol till maten och som sällskap...både innan och undertiden vi var där. Jag tog min son och flydde, som jag så många ggr gjort förut...denna gången stannade jag en vecka där, lämnade honom i sin alkoholstinna värld för en stund.
Men som alltid går jag tillbaka när jag får höra de orden som jag vill ska hålla...jag ska försöka sluta dricka, denna gången menar jag det för jag vill inte förlora er, jag har bara er....jag blir så arg på mig själv för det.
Han hade inte druckit på 2 veckor innan han föll igår, dock inte mycket men tillräckligt för att jag ska vackla och vända taggarna utåt och min själ inåt.
Denna gång har jag som jag också sagt till honom ringt för att få hjälp och få börja prata, han ska följa med har han sagt. Sen om han gör det är en annan femma, men då vet han att jag lämnar och kommer att ta till alla medel för att göra det. För denna gång kommer jag ha stöd utifrån....

Jag vet inte vad jag vill med denna tråd egentligen mer än att skriva av mig och kanske få en peppning av mig själv genom att skriva. Att prata med min nära och kära runtomkring är som vanligt hopplöst. Jag har bett dem om att stötta mig men inte komma med några pekpinnar för det orkar jag inte och jag är så väl medveten om dom men ändå så kommer de så fort jag pratar med nån.
Fick även höra idag av en nära vän att det märks att min son håller på att påverkas negativt av detta (han är precis 2 år)...ja, vad ska jag säga? jag vet det, jag är medveten om det...jag håller på att försöka kämpa till att våga ta steget fullt ut, men just nu, just i detta nu är jag för svag....jag är en svag människa som behöver höra att vi fixar det, jag hjälper dig med vad DU än vill oavsett. Men jag får aldrig höra den frågan, vad vill DU? endast såhär vill JAG att du gör, såhär tycker JAG att du ska göra för jag hade aldrig accepterat det här beteendet. Men jag har bara lust att skrika till dom att nä, men DU är inte i detta, DU har aldrig varit mitt i en sån här situation. DU står utifrån och berättar vad JAG sa göra.....

Jag var på en föreläsning hos den gruppen som har hand om anhöriga igårkväll, det va så bra och så skönt att få mina bedömningar bekräftade. Den handlade om symtom och beteenden hos alkoholister...han stämmer överens på varenda punkt. Skillnaden var att jag inte blev bedömd utan mer en bekräftelse på att mina reaktioner är helt naturliga i en sån här situation och att man behöver hjälp för att reda ut det. Jag ska dit på måndag em, då har jag bestämt att göra detta fullt ut. Jag ska prata ut om ALLT som jag aldrig pratat med någon om, aldrig vågat eller erkänt ens för mig själv.

Jag bara undrar som jag alltid gjort, vågar jag verkligen? jag är så rädd för mitt egna liv, för jag har levt med detta i 10 år....det är ju såhär min värld och mitt liv ser ut. Kommer det nånsin se annorlunda ut? Kan det se annorlunda ut? För mig är detta så vanligt att jag t.om trott ibland att det ska se ut såhär och att det ser ut så hos alla....finns inga män som inte gör såhär (för jag har sett det så nära hela livet)!

Samtidigt som jag vet att jag ska att jag måste för mig men framförallt för min son.

Jag ska kanske inte säga så, men tycker nog att det skulle vara bra om polisen ertappade honom rattfull. Det skulle kunna bli ett rejält uppvaknande. Hoppas nu att han inte skadar sig själv eller någon annan mer än vad som redan skett.

Nykteristen

Han åkte dit, för rattfylla! IDIOT! Orkar inte skriva mer just nu, är helt tom och förtvivlad....dom kom o tog honom här hemma efter ett anonymt samtal som sett honom i en butik

Muminmamma

Vilken jäkla kväll du har. Har haft mkt på jobbet och läste nu vad som hänt.
Nu får han stå sitt kast. Tycker det är bra att han åkte fast!
Ta nu hand om dig i allt detta kära du. Kram.

Men det kanske är det bästa som har hänt på länge?
För er och dom som befinner sig på gatorna omkring er.

(((WAKE UP CALL)))

Nu händer det grejer ska du se.
Hoppas bara du och din son får en lugn natt...

Nykteristen

Fy fan vilken kväll o natt detta blev, det hade jag verkligen inte förväntat mig.

De håller kvar honom tills tidigt imornbitti...han gjorde nämligen motstånd här hemma o va bra uppkäftig! Varför, varför, varför?
Att han inte bara kunnat blåsa o så va d bra, nä då nu blev d station o blodprov m.m m.m

Ringde en vän som kunde komma hit o va här...är så tacksam så ord finns inte! Man känner sig så utelämnad o tom inombords....

Imorn kommer han hem med en ny förnekelse, för egentligen va d ju bra onödigt av dom. Han som inte gjort nåt, för d hände ju inget...jag kan höra honom redan!

Gå o lägg dig o sov nu lite sa polisen när de skulle gå...jo då tjena, jag ska sussa så sött nu så!:-( känner hur huvudvärken börjar komma, den inre stressen o ångesten över mitt liv är på topp. Sova är d sista som finns i mitt huvud just nu!

Åhh vad jag hatar mitt liv just nu!!!

InteMera

Nu blir det verkligt också för honom! Tur om inget hände, att han inte krockat eller så men nu får han se konsekvenserna. Min man har gjort samma sak, åkt dit och blev av med körkortet för ett år, stora böter och till och med villorligt fängelse då han blåste 1,8. Kanske det blir nu det vänder för din man, att han fattar? Eller så är han som min som tyckte polisen är ute efter folk för nöjes skull...Första tiden efter drack han massor men tog sen helt paus några månader. Sen återgick det till det vanliga. Och under tiden förväntades jag vara chaufför till och från jobb och gud vet alla ställen. Gissa om jag var glad?

Men ny kanske du ser din situation sorgligt klart, du ser du inte inbillar dig hans problem. Hoppas nåt gott kommer ir nattens elände! Stor kram till dig, ta hand om dig!

Ps. Min man anlände hem inatt, märkligt nog nykter. Men i morse kom den väntade repliken: Jag stannar hemma idag, känns som jag har feber eller nåt... Så kan gissa mig till vad som väntar därhemma når jag kommer hem från jobbet.

Nykteristen

Hej o tack alla för era fina o kloka ord!

Han ringde 03.30 o ville att jag skulle hämta honom, sagt o gjort så gjorde jag det o han va så arg! De var dumma i huvudet och fattade ingenting. Menade på att d va helt sjukt att de bara kunde klampa in hemma när han stod o gjorde en kvällsmackan medan hans älskade son låg o sov på övervåningen.

Det framkom aldrig att han va otrevlig mot polisen o inte ville samarbeta, eller att han va drumdryg även uppe på stationen. Nej nej, d är han som är offret i d hela stackarn!

AliceAlice

Förstår att du mår dåligt men du ska veta hur många gånger jag önskade att det skulle bli så! För då fanns det ett konkret bevis. Lätt att säga men se till att få allt klart så fort som möjligt och se till att ansöka om ensam vårdnad om sonen. Förhoppningsvi är detta ett uppvaknande för din man, men det låter inte riktigt så! En stor eloge till den som anmälde!!!

Med tanke på hans otrevliga sätt, kan du be att han bor någon annan stans eller kan du ta sonen och bo på annat ställe, med tanke på hur du känt under natten så är du/ni inte säkra hemma.

Bamsekram

Nykteristen

Nej nej o åter nej, jag life rörd dig o hoppas att han inte är alltför dum när du kommer hem isånafall!
Men som du skrev så väntade du ju lite på d här också....arg man blir!

Det tar för mycket av ens kraft det här livet, det är tur att vi har varandra. Trodde inte d va möjligt att känna sånt stöd ifrån ett forum, men d hör jag verkligen!

Nu på morgonen lämnade jag sonen på dagis o drog hem till min vän som va med mig inatt, ska ta igen mig lite o vara samla tankarna o krafterna på vad som ska komma nu. Åker hem innan jag hämtar sonen....denna gång ska jag inte ge mig! Snälla, ge mig all styrka jag kan få för o klara d här!

InteMera

Såklart det är polisen som är dum, han har ju inte gjort nåt...Jag förstår liksom inte graden av brist på självinsikt dessa mänskor har? Förstår dom ens i sitt innersta att skämmas även om dom utåt håller fasaden och skyller ifrån sig, eller har dom bara en sån övertro till att de ska få göra vad som helst utan konsekvens från lagen ens?

För min del: Börjat få sms från mannen redan som tyder på han börjat dricka redan i stort sett sen jag åkte hemifrån i morse. Till råge på allt har mitt eländiga ex också skickat mail som kommer leda till bråk så nu blir det krig på två fronter igen hela helgen. Ge mig styrka, hur mycket skit och tjafs och elände ska man påföras?

Nykteristen

Åhh nej, fasen....du får försöka hitta på så mkt som möjligt i helgen. Du kan inte åka bort o hälsa på nån med barnen?

Frågan är hur mkt skit o tjafs du orkar, hur länge till kommer du orka tror du?

Nä jag undrar verkligen om d finns nåt i d där huvudet överhuvudtaget längre. Som sagt när inte ens lagen är med dom så de har nåt o luta sig mot.

Men i d stora hela så va d bra, även att d inte är ett uppvaknande för honom så är det d för mig....jag har så ont i magen över vad jag ska säga o hur han reagerar men jag måste göra d här nu! Skit också!

Tänker på dig i allt elände du får stå ut med, inte nog med din fulla man men ett dumt ex också.....blir lite väl mkt kaka på kaka! <3

Om det någon gång, säg att du lämnar din man och det blir en tvist
så är ju detta det absolut bästa du kan använda mot honom...
Du har nu ett ess i din skjortärm fina du.

(Förstår absolut att du inte ser det så nu mitt i kaoset)

Blir det inte automatiskt en anmälan till soc om man kör rattfull
(låter som grov rattfylla) om man har barn i hemmet?

Ha en fin fredag trots all.
Det kommer något gott ur det mesta

<3

Nykteristen

Ja, d är väl lite d jag känner också.....att d finns nåt o ta på för att kunna få d som jag vill ha det nu med sonen. För ärligt tror inte han kommer han inte vilja göra något åt sin situation, för den är överdriven o existerar inte i den utsträckningen som jag vill få d till!

Jag vet faktiskt inte hur d blir med soc o orosanmälan eftersom jag va i huset med sonen hela tiden och hade huvudansvaret....

Nykteristen

Ska åka hem om nån timme tänkte jag o fy denna känslan i kroppen är inte nådig....bläää ångesten o rädslan är ganska hög nu

InteMera

Sänder dig en stor kram inför kommande kväll och helg, förstår det kryper i kroppen av bara tanken. Stålsätt dig ifall han får för sig att ta en tycka-synd-om-sig själv fylla för att elaka polisen täcktes bråka med honom som inte gjort nåt. Och se till du slipper iväg hemifrån med sonen om han går överstyr! Se till er säkerhet i första hand!

Nykteristen

Hemma o kom hem till en man som sover. Inte väcka den Björn som sover heter d Juh, så ska själv ta en snabbvil o hämta sonen efter d. Vet att man inte ska dra ut på d men imorn kanske är en bättre dag, idag är han trött, tycker synd om sig själv o bakis....dålig kombination för samtal

Nykteristen

Så då kom han ner, vägrar prata med mig om d. Men säger att han inte tänker tolerera att han blir dömd, vilket han mest troligt kommer bli ändå. Han sa att vi kan prata när vi ska till terapeuten innan dess kändes meningslöst enligt honom.....sen gick han upp o stängde dörren om dig igen!