Hej alla! Jag är ny här på forumet. Jag har under flera år druckit stora mängder alkohol med. Är 32 år idag. Ju mer jag läser om alkoholberoende och alkoholism så är jag nu fullt övertygad att jag är alkoholist och en slav under alkoholen. Igår hände något som jag idag har svår ångest för. Dett som hände igår är dock något som händer mer eller mindre hela tiden när jag dricker. Spelade bort flera tusen och gjorde slut med min flickvän på fyllan. Jag vill sluta dricka nu ochar aldrig mer dricka alkohol. Tack vare mitt drickande har jag fått sömnbesvär, ångest, tillitsproblem, depression. Har skaffat mig ett flyktbeteende. Skyller på andra saker att jag mår dåligt som jobb etc. Kan inte släppa ett problem. Typ när jag blir sårad av flickvännen så förstorar jag upp allting. Känner ni igen er i det? Idag påbörjar min resa mot ett bättre liv. Kommer skriva av mig här och kommer uppdatera er dag för dag.

Hej DanneWE.
Visst känner jag igen mig. Inte som det är nu men som det var för mig när jag var ung. Önskar att jag då hade haft den insikten du har nu. Det finns tid för dig att reda ut all. Att du är här på nätet är mycket bra men varför inte prova ett AA.möte. Känner du dig osäker finns det öppna sådana dvs möten dit även icke-alkoholister är välkomna.
Det glädjer mig att du hittat hit.
vänligen
Ikaros

DanneWE

Jag ska börja med att ringa vårdcentralen imorgon och boka in ett möte med en läkare. Jag är dessutom beroende av typ allt. Sex, alkohol, kickar, spel. All-in eller ingenting. Jag har inget mellanläge alls. Kommer börja prata med en KBT-terapeut. Vill förändra mitt mönster. Kan vara nykter i flera dagar utan problem men när suget blir för starkt så faller jag dit igen. Och sen har det blivit oerhörda konsekvenser av mitt drickande. Jag tappar kontrollen fullständigt och framförallt så påverkar det mina relationer och min ekonomi oerhört illa.

DanneWE

Jag blir fan rädd för mig själv. Jag litar inte ens på mig själv längre. Jag mår sämre och sämre för varje dag som går. Allt känns helt meningslöst. Tom haft tankar på att gå under jorden. Jag vet. Helt sjukt men övertygad att alkoholen brutit ner mig. I nyktert tillstånd är jag skötsam, trevlig. Alkoholen har förändrat mig och brutit ner mig. Jag har gått från att vara extremt självsäker till en ganska svag och bräcklig människa.

Björkek

Välkommen hit DanneW! I stort sett alla av oss som skriver här på forumet tror jag känner igen sig i det där med att göra dumma grejor på fyllan, som man sedan har ångest, skuld och skam över.
Jag känner igen mig i det där med allt eller inget grejen också. Låter jättebra att du bokat in en tid med läkare. Fint att du hittat hit, det här forumet är jättebra, fina människor, och hög igenkänningsfaktor på mycket, och ingen dömer.

Famiglia

Först vill jag säga grattis. Att inse att man har ett problem är ett steg i rätt riktning. Alkoholen har kostat många här inne både oehörda summor, materiella ting, tillit, you name it. På detta forum finns en hög igenkänningsfaktor, skriv av dig och du kommer få ett enormt stöd. Det har hjälpt mig och många därtill!

Elias

Välkommen hit!
Det bådar gott att du helt klart har kommit till insikt om ditt destruktiva drickande, det är första steget. Kontakt med vårdcentralen och skriva här kommer att hjälpa dig mycket. Blir spännande att följa din resa. Och du, fördelarna med att inte dricka blir bara fler ju längre uppehåll man har.
Kämpa på!