Har länge varit orolig över mitt drickande. Enda anledningen att jag dricker är att jag tycker mina kvällar blir så mkt trevligare. Har druckit mkt i 20 år, men det är väl de senaste 15 det satte fart, de senaste 5 åren har jag nog snittat 9-10 flaskor vin i veckan, mer om det varit utgång på helgen, förstår att detta inte är några jättemängder jämfört med vissa andra. Har aldrig haft problemet med att dricka för mkt på en kväll, känner jag att om jag är för berusad så har jag bara gått hem eller korkat igen. Slutade i söndags, onsdag kväll nu. Ingen abstinens alls, visst tycker jag det skulle suttit fint med ett glas. Men känner att jag inte behöver det.

Är det så att vissa kräver längre tid än så för att bli beroende? kan jag då kanske börja med ett vanligt drickande typ någon gång på helgen och så lite senare när/om jag ser att detta inte var något fysiskt beroende tror ni?

mvh. Tor

Hej Tor!
Känner väldigt väl igen mig i ditt resonemang....
Har själv tänkt; att det känns inte som jag är en "beroende"-personlighet? Hur lång tid tar det att bli beroende? Är jag det eller inte? Kan jag börjar dricka "kontrollerat" som är en metod det pratas mycket om.
Efter flera års försök för mig att hitta olika sätt att dricka så har jag insett att det finna bara ett sätt att "bevisa" för mig själv att jag kan låta bli alkohol och det är att sluta....för ett tag...Minst en månad säger min läkare för att allt ska gå ur kroppen och då hinner man ju också märka hur man klarar av att låta bli under minst en månad....
Det jag är/varit rädd för/vet är att blir man väl fysiskt/kemiskt beroende.....så är det inte kul....
Lycka till och kämpa på
Hör av dig om du behöver för du låter "så lik" mig;) vill veta hur det går
/lusios

Liza

Hej Tor!
Det är exakt lika för mig jag har druckit lika mkt som dig vin i veckan i många år hade ett uppehåll på någon månad förra året men bestämde mig för två månader sedan att nu får det vara bra hade ingen abstinens heller jag har varit inne här och läst lite då o då och insett att det är farligt för kroppen att hinka i sig en massa alkohol plus att jag gått upp och fått en riktig vinmage:) fåfäng som jag är nu har jag gått ner 4.5 kg (har fyra kvar) är piggare somnar inte framför tv är stolt över mig själv mår mycket bättre i kroppen men jag tänkte från början att jag skulle någon gång kunna dricka några glas vin och för ca två veckor sedan drack jag tre glas sedan var det bra visst kan jag känna någon kväll att det hade varit gott men jag kan lika gärna ta en kopp gott the och veta att min lever blir glad detta är en mkt bra sida att gå in på och läsa man får sig en tankeställare alla har samma mål kämpar och är duktiga nu väntar sängen godnatt

sikkynixx

Hej och tack för svaren! Torsdag nu, känner en liten oro i kroppen idag, men det kan lika gärna vara för att jag i söndags även slutade röka. Tänkte att det var lika bra att gå all in. Bjudit hem föräldrarna på mat, känns väldigt ovant att inte valt ut något vin till maten, men så får det vara.

Det kan väl vara en spännande upplevelse att se världen utan "vinglasögon", förutom hälsoeffekten förstås! Att både sluta röka och dricka samtidigt kanske är bra, eftersom drogerna tilltalar samma receptorer? Rökat ökar lusten att dricka och vv, sägs det av dom som vet. (Själv har jag aldrig rökt.)

Saltcity

Skulle säga att om man dricker 9-10 flaskor i veckan så är man beroende. Varför skulle man annars dricka såna mängder?
Förhoppning om att kunna dricka "normalt" är det största hindret för att bli fri från A. Ju tidigare man accepterar det desto bättre. Har själv testat många gånger, gör om samma misstag om och om igen. Men ändå smyger sig den idén in igen.
Man hittar ursäkter och bortförklaringar. Förskönar och glömmer.

Jag drack inte i närheten så mycket som du, blir inte heller för full, kan stoppa i tid men det gör mig inte mindre beroende. Det bara ser annorlunda ut i det här stadiet.

Vi sitter på samma tåg, på väg åt samma ändhållplats och det enda vi kan göra för att stoppa det är att kliva av i tid. Slösa inte mer tid, låt det inte gå så långt.

Livet utan alkohol är så mycket bättre.

sikkynixx

Tror faktiskt jag druckit mest för att jag varit uttråkad. 8 dagar nu och suget finns inte där alls. Röksuget är dock en annan femma men det hör inte hit. Om jag försöker på mig att dricka lite normalt vid fest och så ska jag uppdatera om hur det går.

sikkynixx

Hej! Det går bra. Var ute för lite mer än en vecka sedan och drack normalt. Har inte haft något mer sug efter det. Inte rökt ännu heller. -4 kg på vågen.

Jens

Lena22

Vet ej om det stämmer, men läste någonstans att kaffe tydligen kan sätta fart på behovet utav alkohol.
Så kanske är något som kan fungera att sluta dricka det ett tag?
Jag vet ej om det stämmer men läst det.

Gå promenader, så du får något annat att göra.
Så kroppen liksom gör något aktivt och du tänker på något annat ett tag.
Samt bra avkoppling.
Lycka till

Mimmla

är att just mängden är det avgörande. Jag har aldrig varit i närheten av 9-10 flaskor vin i veckan. Tycker att det är enormt mycket. 3-4 flaskor och några folköl är mycket för mig.
Det handlar mycket om hur och varför man dricker men oavsett så är så mycket alkohol definitivt skadligt för kroppen och en anledning så god som någon att dra ner på sitt drickande.
Vad skönt att du lyckats dra ner utan problem Sikkynixx!