Hej Alla
Jag är en kille "mitt i livet". Som så många andra har även jag läst många av era berättelser innan jag nu tar mod till mig och skriver själv. Hoppas ni orkar läsa till slutet.
Jag har förstått att jag är alkoholist. Varken mer eller mindre. Jag hoppas att jag trotts allt insett det i tid och känner väl själv att jag inte hunnit nå riktigt så långt ner i träsket. Min stora passion är vanliga folköl 3,5%. En sexpack en vardag och det dubbla en helgdag. Jag har under en längre tid insett att jag är på väg utför. Detta drickande sätter sig runt magen. Från att ha varit smal och vältränad är jag nu fet och otränad. Föraktar mig själv.
Jag har slutat många gånger. Lika många gånger har jag börjat igen. Efter jobbet går benen av sig själv till drickahörnan i butiken. Vet i f... varför det är så. det GÅR inte att låta bli. Föraktar mig ännu mer!
Sista tiden har sprit börjat snurra i skallen. Har ibland börjat byta ut 3,5 mot 7,5 på bolaget. Sprit har funnits med som ett alternativ för att uppnå effekt med mindre mängd. Korkat resonemang, jag vet. Men hjärnan fungerar inte.
Avskyr hur andra ser på en och hur man blir betraktad. "Va!!! Är du idrottsintresserad??" Jag har vuxit upp och levt med sport och idrott och upptäcker att jag blir kränkt av att folk inte fattar det. Sen ser jag mig i spegeln.......

Som så många beskrivit finns tusen anledningar att dricka EN dag till. Vikten påverkas ju inte av att jag dricker bara en gång till. Sen gick bilen sönder... stressigt på jobbet.... Ekonomin kass... och då gör jag den ännu sämre genom att lägga 2 hundringar på öl!! Man borde lobotomeras. Bråk med sambon.... dricker öl och bråkar ÄNNU mer, osv.

Man är livrädd när man sätter sig i bilen. Har all alkohol verkligen gått ur! Hur kommer jag undan när sambon vill ha Pizza och ber mig åka och handla? Kan ju inte köra.

jag VILL inte dricka. Jag VILL verkligen inte. Jag hatar och föraktar mig själv. Jag tror inte på nertrappning. Man förlänger bara plågan. Jag är alkoholist och har det i generna/släkten med en far som efter många onyktra år fick lika många nyktra. När han blev nykter drack jag inte. jag varnades för det genetiska arvet men lyssnade inte.

Idag ska jag inte dricka. Imorgon är det dag 4 utan alkohol. Jävlar vad det suger! :-)

Köpte en sexpack idag, men har inte "korkat upp". Vet inte varför jag köpte den, men är väl lite som nöd om en tillräckligt bra ursäkt skulle dyka upp.

jag har ju ingen anledning att dricka. Har en sambo som står ut med mycket. Har bra jobb och intressen. Kan fylla min tid med så mycket bra saker.

bulln

Alltså när hjärnan kämpar emot och allt är skit så finns ju fortfarande minnen av sånt man tycker/tyckte är kul som inte är alkohol. Vad som helst. Musik eller film om man är själv. Jag går igång på sånt som får mig att ta livet mindre seriöst och börja fjanta. Alltså typ tvinga sig själv att inta roliga saker tills man börjar skratta och sen går det lättare och lättare. Men springa funkar bra för mig också för att få användning för aggressiv energi. Massage har jag unnat mig i nedstämda perioder. Lycka till och skriv om du kommer på nåt bra man kan ha användning för :)

JoelJ

Hej. Mitt problem med alkohol ligger i att varje gång jag dricker så ballar jag ur fullständigt. Har försökt att ta det lugnt men det fungerar inte.

Vill ha tips och råd om hur man kan bli helt nykter. Tack på förhand.

Nyaht

Hej.
Jag är en riktigt färsking här.. Saken är den att jag har kommit till insikt att när jag festar dvs ca 2ggr i månaden vilket kanske kan tyckas vara lite men jag kan inte sluta dricka och det slutar alltid med att antingen så gör jag bort mig eller vaknar utan något minne ifrån gårdagen..

Jag är en tjej med sunt förnuft men när jag dricker blir jag helt galen och jag vill verkligen inte fortsätta såhär... Men saken är ju den att jag är singel och gillar att vara ute å festa å kanske träffa någon..Men det kommer ju aldrig att hända eftersom jag alltid dricker för mycket..

Så jag behöver tips på hur jag ska sluta dricka men kunna gå ut ändå...

Du har tagit steget att börja skriva och läsa här på forumet som en start på en livsstilsförändring när det gäller alkoholen. Du dricker inte ofta men de gånger du dricker går det överstyr. Du är långt ifrån ensam om det och här på forumet kan du säkert läsa hur andra har gjort i en liknande situation och du blir också en inspiration för andra. Om du vill starta gärna en ny egen tråd så blir det lättare om någon vill exempelvis följa just din resa.

Att gå ut och vara social är en viktig del i ditt liv just nu, du vill ha strategier för att kunna göra det utan alkohol. Klokt att ha som mål att fortsätta med dey du tycker är kul och hitta annat istället för alkohol i de situationerna. Har du någon idé om vad du skulle vara hjälpt av för att vara alkoholfri när du är ute?

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen