Nu har jag fått nog. Har druckit vin varje helg under flera år. Problemet är att jag vill dricka fast jag egentligen inte vill dricka. Hatar verkligen att vakna dagen efter att jag druckit med alkoholsmak i kroppen. Har jag en flaska vin hemma så dricker jag upp den, vilket jag löst genom att inte köpa vin annat än på fredag. Köper dock hem fler flaskor än jag planerat även om jag lyckats minska mitt drickande med någon flaska per helg. Ibland händer det att vi får en flaska vin och då dricker jag även om det inte är helg. Detta hände igår. Och jag vill ju inte dricka fastän jag gör det.
Är öppen gentemot min man och barn och erkänner att jag har alkoholproblem även om jag oftast inte dricker mer än en flaska åt gången. Jag klarar dock inte av att ha alkohol hemma utan att dricka.
Jag vill inte dricka så här mycket längre men tror inte att jag kan begränsa mitt drickande eftersom jag försökt. Har flera gånger hällt ut alkohol som vi fått eftersom jag vet att jag dricker upp den annars.

Jag vill inte bli sjuk och få cancer av alkoholen och det känns som om jag kommer bli sjuk om jag inte slutar nu eller på något sätt lyckas begränsa mitt drickande. Tyvärr ger det mig inget att dricka ett eller två glas vin. Märker knappt något av en flaska vin längre mer än att jag börjar må dåligt. Jag vill ur det här men har försökt och velat ur det många gånger under flera år och det har inte blivit så mycket bättre.
Förra sommaren spårade drickandet ur helt och vi drack varje dag. Fick verkligen ångest om vi inte hade vin hemma och fick ångest av att dricka.
Börjar bli rädd för att jag skall göra saker jag inte vill göra när jag druckit, har klarat mig relativt bra från det hitintills.
Till helgen gör jag ett försök att inte dricka vin för första gången på ca 10 år.

Hej
Välkommen till vårt forum. Här kan du få hjälp och stöttning. Om du skriver och läser mycket får du också respons. Vi är ganska många här som håller oss nyktra med hjälp av alkoholhjälpen. Vanligt är nog att vi kombinerar detta med andra åtgärder. Men gör det som du tycker är bra för dig.
vänligen
Ikaros