Jag har nu flyttat och kommit iordning och kan landa i allt som hänt. Jag är faktiskt stolt över mig själv fast jag vet är nu det jobbiga kommer, att bearbeta allt som hänt och klara av ensamheten och möta mina egna känslor att jag har vågat släppa taget om min livs kärlek men jag och barnen hade inte huvudrollen i hans liv längre det har bara alkoholen. Men jag är arg över att han inte respekterade min sista vilja innan jag flyttade. Jag bad honom om 2 saker. Vilket han heligt lovade !

1. Att inte ge sig in i en ny relation första månaden för att visa respekt mot mig och barnen.
2. Att försöka lappa ihop sin trasiga relation med sin son.

Det som hände : Jag flyttar på Torsdag på Fredag kväll tar han kontakt med en ny kvinna och visar henne sitt intresse, det hann inte gå en dag ens, så jäkla respektlöst. Så lite respekt efter 27 års förhållande ? - det svider och gör ont.
På Lördagen får sonen höra hur han erbjuder sina brors barn en fisketur och pengar samtidigt som hans son som skriker i hjärtat efter egentid med sin pappa. Men som istället bry sig i honom erbjuder andras barn det han vill längtar efter - en fiskedag och egentid med sin pappa ? varför ska han hjälpa andras barn men bryr sig inte om att hans egen son mår dåligt.

Jag undrar varför han undviker sin son som längtar efter honom så mycket, att han söker efter tröst hos någon annan kvinna det fattar jag - han kan inte vara ensam med sig själv och han är rädd och vilsen och respektlös mot mig har ju varit tidigare. Men jag kan aldrig förlåta honom att han inte bryr sig om sitt eget barn. Det hann inte gå 2 dagar föränn han bröt sitt löfte - så respektlöst och elakt !

Ja, det låter onekligen respektlöst och elakt, men kan det ligga något annat bakom? Förstår att du är arg, besviken och ledsen och jag har inte läst bakgrunden till er separation, men när man bara läser det du skriver nu så känns det som att mannen har svårt att leva och umgås med sig själv.
Att han väljer syskonbarn framför sonen skulle ju kunna tyda på att han egentligen har en längtan efter er son, men inte riktigt vet hur han ska hantera den. Han väljer en lättare väg, umgås med barn men ofarligt. Ni har kanske levt tillsammans i ett förhållande som blivit mer och mer trasigt och om han nu inte verkar klara av att leva med sig själv och kanske då inte heller hittar vägar till sonen. Vill bara ge lite perspektiv på detta, inte för att du ska tycka synd om honom eller nåt för det är det inte, däremot för att det kanske kan ge dig en möjlighet att få in sonen också i umgänget? Skulle han och syskonbarnen kunnat göra sällskap? Det är inte alltid som ensamtid med föräldern är det som är att föredra. Men föräldern i ett trevligt sammanhang är kul.
Alternativt kan det ju givetvis vara så att han gör det här för att hämnas på dig och att sonen får en stor släng av sleven, men jag vill ju ogärna tro att människor är så elaka. Men här på anhörigforum förvånas jag ibland.
Hoppas det ordnar sig! Det gör ont när barnen lider.

Ursula

Jill,
det är respektlöst och elakt det ditt ex gör. När det gäller vuxna får man väl bara ta det. Jag har nästan slutat förvåna mig över allt vad människor är kapabla till. Det hör sjukdomen till. MEN, när barn kommer emellan är det svårt att acceptera elakheter (eller hur man nu ska kalla sjukdomsyttringarna).
Är hans bror resonabel? Skulle du kunna ta kontakt med brodern och få honom att förstå att du inte går med på planerna? Han är förmodligen av samma åsikt som du. Man bjuder inte brorsbarn men struntar i sitt eget barn. Det kanske är så också som Sisofys säger, att han inte riktigt vet hur han ska bära sig åt och så blir allt fel. Och ert barn är den som får ta emot eländet.
/Ursula

DrömmaBort

Verkar också i mina ögon som om han vill bevisa omvärlden att han visst kan vara vettig och social och ta hand om andra. Det är bara det att han inte verkar våga börja med sina närmaste, det kan vara lättare att hjälpa andra.

Men jag skulle nog också själv tagit väldigt illa upp, så gör man bara inte.