... från "förändra drickande" till "det vidare livet"!

Idag firar jag 2 veckor som nykter!!!!!!

Att livet kan kännas så skönt! Så mycket tid till att må bra i stället för att planera, dölja, gömma, handla, dricka, ha ångest, må dåligt, vara bakistrött och allt om och om igen.

Ta hand om er allihopa!

Hönapöna

Tack för svaren. Ja jag tycker att det känns som att jag inte har någon personlighet när jag är nykter. Att vara hönapöna med alkohol i livet är som en enda stor fest. Svårt att förklara.... Men jag byter tråd då jag är i större behov av stöd än jag först trodde:/

AlkoDHyperD

Är inte det vår gemensamma nämnare, många av oss faller när sorgen i ensamheten blir för smärtsam.
Byt gärna tråd, hönapöna, men häng inte upp din nykterhet på responsen härifrån! Den ligger utanför din kontroll. Det är så lätt att få föreställningen om att det är något "fel"på mig eller mitt sätt att skriva, eller få tanken "jag är inte lika populär eller omtyckt som andra" när svaren uteblir. Så fort hjärnan uppfattar någonting som liknar smärtsamma erfarenheter finns ett öppet spår in till tolkningar som bekräftar detta. Verkligheten kan ju se helt annorlunda ut, men det perspektivet kommer i skymundan när känslorna är starka.
Det är inte din personlighet som ändras till det bättre när du dricker, det är upplevelsen av att inte duga som dövas.
Försök påverka det som ligger inom din kontroll istället för det som ligger utanför. Kanske genom att stanna upp när du får en tanke du känner igen som trigger och känna efter vad känslan i kroppen vill förmedla till dig. Fråga dig själv vad du kan göra som ligger inom din kontroll för att trösta dig själv. Typ: "jag känner mig ledsen för jag får inte kontakt, vad behöver jag nu?" "Jag behöver tröst och stöttning, jag önskar jag hade det, försöker få det på något sätt, nähä, vad tungt det känns att inte få stöd i den här svåra stunden..hur kan jag nu göra för att fylla det här behovet, finns det bågot annat sätt än det jag redan prövat (t ex vin)"
Kram ❤️

Pärlan

Håller med ovanstående.. Det inlägget hjälpte mig! Har varit nykter snart 3 veckor och har känt mig "tråkig".. Inte lika sprudlande och social som jag brukar vara i nyktert tillstånd.. Hade t.o.m börjat få tankar om att ha någon regel om att "få" dricka en lördag i månaden för att få uppleva den där glädjen ibland iaf. Blir också väldigt bekräftelsesökande när jag dricker och vill ha kontakt med människor och jag håller igång relationer med andra mycket tätare nr jag druckit.. Nu orkar jag knappt höra av mig till någon, känner ingen inspiration eller motivation. Men jag förstår nu att jag måste söka bekräftelsen inom mig själv på något sätt.. Också förstått av andras erfarenheter att det faktiskt känns ganska grått och trist i början när man blivit nykter men att det går över, så det är väl bara att hänga i antar jag..:)