Hejsan!
Skrev ett inlägg nyligen här om alkoholens kraft.
Sitter själv vid datorn just nu och skulle gärna vilja prata med någon här. Hör gärna av er.
Kram
Thomas

InteMera

Hoppas du får en bra lördag! Ät nåt gott och ta hand om dig! Du fixar dethär ?

Thomas67

Jag har sovit som en stock faktiskt. Tog lite tid innan jag somnade men när jag väl somnade så.
Skall över till min syster och käka lite lunch idag. Kanske pysslar jag lite här hemma idag också så här är fint när hustrun och dottern kommer hem imorgon.
Längtar efter det. Skall äta lite gott ikväll också. Ja jag fixar detta IM. Det skall jag. Det skall bli så skönt och få lite distans till detta och komma in i de vanliga rutinerna igen. Jag längtar. Vet att jag inte skall skynda fram något men jag längtar tills dess.

uppe i sadeln igen. Gott att höra :D

Du har så lång nykterhet bakom dig så
du vet hur exakt du ska göra. Vet vad du ska undvika.
Du kan detta egentligen. Och du vet.

Finns inga alternativ för oss som är över på andra
sidan av sjukdomen. Det finns bara Nej tack, jag dricker inte.
Vad som än händer är det "Nej tack jag dricker inte alkohol"

Sitt liten stund i solen om du hinner och reflektera.
Det är bra för själen nu efter den mörka tiden som varit.
Vi behöver ljuset.

Så glad att höra att du har klarat dessa jobbiga dagar.
Så himla glad för det!

God och bra mat är också bra, gärna tillsammans med en vän. Det jobbar i en utan att man knappt tänker på det.

Du skrev förut att du har svårt att sova flera timmar i sträck nattetid.
Det är guld att ha propavan vi dessa tillfällen. Dels för att man har en
helt annan förutsättning att ta sina problem om man får sova.

När mitt sug blev oerhört tungt för ett par veckor sedan tog
jag propavan så jag somnade istället. När jag vaknade så
var suget på A borta.

Bättre att sova än att dricka när det blir tungt :)

Thomas67

Ja det är skönt att jag kommit ur drickandet och kan börja blicka framåt. Gårdagen var rätt så bra. Lite svajigt på förmiddagen med under kvällen så började lugnet komma. Min hustru och dotter var på besök och var lite nervös innan men det blev ett väldigt bra möte. Vi tog en fika ihop och satt och snackade lite. Nu börjar livet. Jag skall ha ett möte med min mentor i morgon förmiddag tillsammans med min hustru. Och sedan så skall jag tillbaka till jobbet. Det skall bli så skönt. Vet att det kommer bli många jobbiga tillfällen nu med skilsmässan och jag har kommit tillfreds med det. Det är nog faktiskt bäst det som händer. Jag skall göra allt för att behålla huset. För här trivs jag så mycket. Vill inte lämna det. Och det finns bra möjligheter till det. Jag klarar av allt. Bara jag är nykter. Det är det som gäller. Så imorgon skall jag börja ta antabus. Skall ta det en tid så att min nykterhet stabiliserar lite och få lite distans till vad som hänt.

AlkoDHyperD

Ta det länge. Nu föregår jag händelser som kanske inte kommer att inträffa, men det är när motivationen är stark man behöver förebygga för svårare tider.
Man tror ofta att det är "över" alldeles för tidigt. Det är beroendehjärnan som gör ett sista desperat försök att komma till tals igen, med tankar som "nu behöver jag inte antabus längre, eller nu kan jag åka hem igen för nu känner jag mig stark, eller nu har det gått en tid nu är det nog ingen fara" om tankarna kommer om att skippa antabusen är det läge att bli misstänksam. Varför vill jag sluta med dem? Vad är det jag egentligen vill kunna göra om jag inte tar dem osv
Du är beslutsam och vill vidare. Du har gjort resan förr. Håll ut och ta all hjälp du kan få.
Kram

Antabus kan säkert vara en bra krycka ibland. Själv har jag inte provat ens... Men om du Thomas tror att du behöver den och vill ha det stödet just nu så är det nog bra. Du behöver antagligen frigöra en del tid och energi till annat än a just nu.

InteMera

Har du orkat börja jobba lite igen, för att få igång vardagen? Säkert bra med lite struktur och rutiner att fästa dagarna på. Önskar dig kraft och mod att fortsätta på den nyktra vägen!