Har under över ett års tid funderat och läst på den här sidan och har äntligen kommit till insikt att nuvarande relation till alkohol, som den sett ut sen min debut i 14 års ålder inte är hållbar.
Jag är så jävla trött på att ha en ständig ångest efter lördagarnas händelser, vad som har hänt och vad som min fantasi fyller i där minnesluckorna är ett faktum.
Jag är trött på den människa jag kan bli då jag super, våldsam, romantisk, fjantig och härjig.
Jag är trött på att vakna upp hos tjejer med vetskapen att jag har haft oskyddat sex, och ångesten med allt vad det innebär.
Jag får alltid ångest då jag druckit, även om jag mot förmodan inte skulle blivit kraftigt berusad.
Jag skriver det här mest för min egen del, för att bekräfta för mig själv att det är dags nu. Ska börja med mindre steg för att förhoppningsvis sen kunna sluta helt, för känner att jag psykiskt inte klarar av det här mer.

hej
Du har tagit det viktigaste steget mot nykterhet genom din insikt. Jag önskar att jag också hade sett detta tidigare innan alltför mycket spårade ur. För en sak är säker, nämligen att när man dricker som du blir det bara värre om man inte stoppar.
Lycka till från en gammal "fyllhund"
Ikaros

Tmf

Har sen jag skrev sist försökt reflektera mer över mitt drickande. Var ute förra helgen med en bestämd mängd öl som jag höll mig till - det gick bra, jag hade lyckats dricka med måtta.
Men nu igår fick jag ett rejält snedsteg tillbaka till gamla mönster. Jag blev svinfull och följde med en dam hem. Idag mår jag ändå bättre än sist detta hände för jag har intalat mig att snedsteg kan hända den bästa. Finns det någon chans att någonsin lära sig dricka med måtta eller ska jag försöka lägga av helt?

Ellan

Jag har valt den nyktra vägen men det är efter att ha provat alla möjliga alternativ. Jag var fast helt enkelt. Personligen tror jag att det är svårt och energikrävande att lära sig dricka med måtta MEN det beror nog på hur långt det har gått. Varför inte testa en period utan alkohol för att sedan se hur du mår? Du har bara allt att vinna.?

och kolla noga vad som händer inom och omkring dig. Det blir en resa värd besväret för nu kan du ju det där med att göra bort sig, ha ångest, etc.

Tmf

Kloka ord från er båda.. Ska försöka mig på en vitmånad till att börja med nu.. Känns som att jag kan det här med att må som en idiot