Nu är de på tiden att jag börjar på en egen tråd. Har varit här inne och läst och ibland kommenterat andras trådar i snart ett år.
Det är verkligen även på tiden att jag gör allvar i mitt försök att dricka mindre och måttligt. Jag har haft ett riskmissbruk ända sen tonåren och det är decennier sen nu (är 50 +). Det har varit perioder med måttligt drickande under mitt liv. Men de senaste tio åren har det eskalerat och blivit alltfler minnesluckor, ångest och känslor av kaos. Jag har i flera år varit medveten över mitt beroende men för ca 1 år sen berättade jag, på en vårdcentral och var sen hos en kurator. Det hjälpte mej lite 'på traven'. Jag gjorde sen halvhjärtade försök att hålla upp med alkoholen, men klarade högst 5-6 dagar. Sen början av detta året har det faktiskt gått mycket bättre, har t o m lyckats vara helt nykter i 3 veckor en gång. Nu är jag på den tredje veckan igen och kanske blir det en hel månad denna gången! Förr var jag ute och festade eller satt hemma hos vänner och drack. Men de senaste åren har det blivit mycket 'tröstdrickande' ensam hemma om kvällarna. Med samma Ågren och bakfylla dagen efter.. Jag är så trött på att sitta och "älta gamla sorger", dricka och må dåligt. Känner att det är på tiden att förändra mitt liv till ett sundare och förhoppningsvis mer socialt aktivt liv. Jag vet inte om jag någon gång kommer att kunna dricka "måttligt" eller kanske borde sluta helt men just idag mår jag så bra av att inte dricka alls. Jag tar en dag i taget... Blev nog lite rörigt första inlägg, det är många tankar som kommer i huvudet, när man börjar skriva. Jag återkommer . Kram och kämpa på alla därute!

Tack Emma73 och Tombor för uppmuntran och stöd. Detta forum ger så otroligt mycke. Det känns mycket bättre idag. Jag ser hoppfullt på framtiden, men tar en dag i taget..

Är dunderförkyld så det blev ingen joggingrunda idag, bara en kort promenad. Förr kunde jag ta en whisky (som en del påstår kan hjälpa ) men jag vet av erfarenhet att det är tvärtom. Förkylning blir än mer utdragen av alkohol och kroppen behöver vila istället. Ikväll blir det vila i soffan med en stor kopp te med ingefära och honung. Är faktiskt inte ens sugen på nån whisky... ? Jag vill bli frisk och pigg igen snart!

Sinnituss

Ingefära och honung är bästa kuren! Hoppas attförkylningen ger med sig snart.

Emma73

Jag brukar också dricka whisky vid halsont, förlylning. Dricker annars bara vin men "passar på" att ts till starkare när det är ok för mig. Skönt att du inte e sugen. Krya på dig och vila! Kram

Jag är fortfarande förkyld men mår lite bättre. Blir ingen whisky eller annat ikväll heller.. nu har Systembolaget stängt och det känns bra. Fick ett anfall av sug på öl och whisky i eftermiddag men det gick över efter ett tag. Orkar inte åka iväg och handla folköl heller, de kan jag vara utan (ej gångavstånd till affären). Jag fortsätter med mitt te-drickande.. Ha en trevlig helg alla, nu kämpar vi vidare! ?

Känner mej sliten och lite seg men det beror nog mest på förkylning, jobb och vårtrötthet. Förut brukade jag ofta ha alkohol som belöning när jag varit duktig och t ex städat eller fixat rabatterna ute. Nu tar jag det lugnt, hinner tids nog med allt som måste göras ändå. Jag skippar belöningen också, känns faktiskt som en befrielse..

Ellan

Att du tillåter dig att ta det lite lugnt. Jag tycker vi bör skippa många "måsten" i våra liv. De är så kravfyllda och för många av oss behöver vi spara energin till annat. Att tillåta sig att skala bort kraven som vi ofta lägger på oss själva hjälper oss i tillfrisknandet. Jag känner oxå av vårtrötthet men det lär väl vända någon dag. Lite damm i hörnen, ogräs i rabatter, halvfabrikat till middag, sådant dör vi inte av. Alkoholen och sjukdomen i sig vet vi ju vart det kan leda. Så krya på förkylningen och unna dig lite vila.
Vårkram!☀️

Precis så Ellan, för många krav och måsten tar mycket energi som man behöver till annat.
I dag har jag haft som belöning att halvligga i soffan med en bra bok och en stor påse godis hela eftermiddagen, efter att ha gjort de viktigaste hushållssysslorna och promenad. Allt dividerande med alkohol-djävulen i hjärnan tar också mycket mental energi. Särskilt var det så för mej igårkväll, inför en ledig dag. Men nu känner jag mej utvilad och ganska nöjd. Helgen som kommer är planerad för jobb och andra aktiviteter, så resten av denna veckan kommer nog också att gå bra. ?

Emma73

Att dividera hela tiden med den tar musten av mig. Man kan ju inte njuta av något! Skönt när den avtar! Men jag måste hålla mig borta en längre tid med A tror jag då. Eller som sagt skaffa andra vanor på veckorna. Nu är allt kopplat till vin bara jag närmar mig hemmets ytterdörr..,

Drack 2 glas vin och en liten öl på en mindre fest igår, tyckte att jag kunde 'tillåta' mej några glas efter 3 veckor utan någon alkohol alls. Jag hade tänkt att dricka måttligt men bevisade än en gång att jag inte klarar av det. Hällde i mej 1 flaska vin när jag kommit hem (tidigt, ca kl 22.30). Drack nästan på ett tvångsmässigt sätt. Vet inte om det kanske var planerat, omedvetet. Antagligen var det så. Jag förstår egentligen inte varför jag drack hemma, mådde ju så bra och var nöjd med kvällen och med mej själv. Är bakfull och så trött och besviken på mej själv idag. Nu blir det en helt nykter tidsperiod, jag tar en vecka i taget. Ska inte bestämma en viss tid t ex en vit månad, det känns för övermäktigt för min del. En dag, en vecka i taget räcker just nu...

anonym11208

ja du, jag har också trott att det ska gå men sen druckit på som du beskriver det, tvångsmässigt sätt. Ha en inte vin hemma!! Och det bästa är att det är en n dag igår och ännu en ny dag i morgon. Upp och hoppa och nu kööööör vi!!

Sinnituss

vi är lika,jag har också gjort så trots att jag tänkt att det är lugnt och att jag ska vara måttlig.
Tidsgränser är svåra tycker jag. Om jag har bestämt mig för 2 veckor så har jag problem att hantera tiden precis när veckorna är slut och så är det svårt om tiden blir helt för lång och man liksom ger upp på förhand för att man inte tror sig kunna klara av det.
Nu fortsätter vi framåt.

Nu är snart helgen över, faktiskt skönt tycker jag. Nu är det en ny vecka, och nya tag i kampen för förändring alkohol-ovanor. Jag ska inte ha nåt vin eller annat hemma, har ju insett att det inte går så bra då. Nu kör vi vidare! ??

Har hittat Systembolagets app: 'promillekoll', den kan nog vara till hjälp om man vill dricka måttligt. Jag har druckit 2 folköl ikväll, kunde inte låta bli att handla hem.. Men är ändå nöjd att det inte blev fler... Det låter inte så mycket men enligt appen kom jag upp i 0,4 promille! Har även roat mej med att se antal kalorier som den räknar ut - egentligen inte så roligt resultat - ca 370 kalorier. Får bli en extra joggingtur imorn. ?

Jag är nu inne på andra vecka av nykterhet (förutom de 2 folkölen i helgen). Njuter av våren och den spröda grönskan med alla mina sinnen, utan ett uns av alkoholrelaterad ångest i någon endaste cell. Vill fortsätta kunna känna så, för alltid...

Soliga vårhälsningar till dej, vad skönt det låter. Fortsätt så, ha en vilsam och nykter helg!
Själv ska jag på spelning ikväll. Jag har inte planerat strategierna än eftersom jag inte är så festsugen men det är ju inget att lita på.
Trevlig valborg!

Tack Allva, hoppas din helg också varit bra. Jag har snart klarat denna också. Hade ett rejält sug igårkväll men jag hade ingen alkohol hemma så det gick bra och suget gick ju över. Såg en bra film istället, efter att ha varit ute och sett valborgsfirande med körsång och bål. Denna helg har känts lite jobbig, En nära anhörig dog för flera år sen natten mellan Valborg och 1 maj. Sen dess har jag försökt "dränka sorgen" varje Valborg, åren efter (helt sjukt). Men nu ska jag tänka om - och tänka rätt. Istället ska jag hedra min anhörig - genom att INTE dricka. Det känns mycket bättre redan.
Nu kämpar vi vidare! ?

Så snabbt hjärnan glömmer hur det är att vara bakfull och trött! I går drack jag en flaska vin och sen tömde jag kylen på all öl som fanns där. Skakig och ångest idag. Vet inte säkert vad som triggar igång mej. Var nästan 3 veckor sen jag drack för mycket. Kanske det och att jag är långledig men antagligen är det själva beroendet framförallt. Får se om jag klarar en längre nykter period igen.
Jo, det SKA gå! Vill inte må då här igen. Hjälper att läsa och skriva här (det skulle jag tänkt på igår ?).

Malta

Fint att få följa din resa Manda. Jag tycker du kämpar på bra :) Jag hoppas själv komma till den punkten att ett nyktert liv är en självklar del av mig. Kampen är ju så förbenat jobbig.

Xavier

Relaterar till mycket av det du skriver. Hjärnan glömmer fort. Är så glad att jag hittade denna sida/forum. Kämpa kämpa kämpa! ?? kram