Tre dagar i rad. Nådde botten nu. Det går inte. Ångesten vrider sönder mig.
Dribblandet under de senaste åre . Utan att någonsin lyckas. Den ena vägen är att sluta helt. Måste samla all kraft nu.

Har du fått nog, så har du. Man kommer till en punkt när man känner sig så misslyckad och besviken. Jag fick mitt välbehövliga stöd från min sambo då. Alternativen är att ta hjälp utifrån tror jag. Det är så lätt att halka tillbaka. Hur tänker du den här gången?

höstlöven

Jag är trött på att kämpa och jag skiter i alkohol i livet. I början av kampen hade jag detta dividerande och sorgen att inte kunna dricka ett glas vin. Nu skiter jag i det känner jag. Måste bli frisk.
Och sen tar jag i med mycket större artilleri nu... forumet, motion, ska ringa alkohollinjen, dagbok.
Det måste gå nu. Måste måste...

Emma73

Jag anmälde mig ikväll till riddargat 1 det ska göra en forskningsstudie via internet. Man fick svara på en massa frågor sedan får man kontakt med någon som följer en. Inga mediciner ingår. Det ingår att man kommer och lämnar blodprov mm. Googla på riddargat 1 om du är intresserad så kan du läsa mer om studien. Jag har insett att jag inte kommer att klara detta själv. Så tufft och vanebildande med alkohol. Rädd för tristessen utan A...

befinner mig i samma sits, låt oss följa varann jag måste bort från det hår. Har en del ammunition, och har nu återvänt till forumet också. En burk antabus har jag kvar som jag måste börja med för att något ska hända fort! Vi hörs.

höstlöven

Tack Emma73 . Har kollat upp Riddargatan innan..dags att kolla igen.

Fenix. Gärna. Denna ggn har jag tagit till det stora artilleriet så all pepp och stöttning är välkommet.

höstlöven

Man kan ju det här nu. Haft sug i 3 dagar. Lättat ngt idag men räknar med 5 dagar. Sen kommer det postakuta. Och då har jag alltid trillat dit igen.

Tränar mig att prata högt. Jag säger det här många gånger varje dag

Jag heter Höstlöven och är alkoholist så jag dricker inte.
Nej tack jag tål inte alkohol.
Jag tar en vatten/cola.
Jag är alkoholist
Jag är nykterist. Jag mår bäst så.

Det känns skönt att uttala det högt. Hjärnan får repetera och träna. Jag hoppas den kan få in detta på samma sätt som beroendehjärnans goda minne...

Dag 3 and counting.

höstlöven

Precis som tidigare. Dag 4 börjar suget minska. Så nu börjar kampen. Försöka komma ihåg och påminna sig. Om sömnproblemen och ångesten. Och nu kommer alltid den anra rösten som tjatar om A.
Imorrn är det helg. Eldprovet

Du har tagit ett mycket stort och mycket bra steg när du har tagit kontakt med Riddargatan 1. Jag har själv fått behandling där och de är proffsiga och behandlar oss patienter med respekt. Min behandlare, jag vet inte om jag får säga hans namn men han var duktig, kunnig och trevlig.

höstlöven

Ett tag sen jag skrev. Är både nöjd och missnöjd. Har inte druckit en droppe hemma eller under helgerna. MEN var ute med jobbet och drack alldeles för många glas vin. Och mådde så fruktansvärt dåligt dagen efter. Vidrigt. Och det var inte ens kul. Jag hade hellre varit nykter och åkt hem tidigt. Ändå kan jag inte välja alkoholfritt. Av gammal vana tror jag. Blir tokig. Detta var 5 dagar sen och idag har jag haft sånt vinsug. Var på väg att köpa en miniflaska till middagen men lyckades skjuta det framför mig. Hade en aning om att suget skulle försvinna vilket det gjorde. Och då åkte jag hem.
Imorrn ska jag på tjänsteresa och då är risken superstor att det blir ett glas vin....

NyaMagnus

Hej Höstlöven!
Satt här och läste din tråd. Initialt kändes det som att du nått din botten och kapitulerat för faktum. Då är möjligheterna som bäst för att resa sig. Du har även koll på det postakuta. Bra! Är man medveten så kan man tackla PAA bättre.
Sedan blir jag lite tveksam. Har du verkligen kommit till det läge där du är beredd att bryta med alkoholen?

I vilket fall som helst så tycker jag att du ska "spela hela filmen" när suget sätter in på middagar, konferenser, tjänsteresor etc. Dvs sug=>dricka=>vakna med ångest och bakfylla. Istället för filmens ingress så fokuserar du epilogen. Inte lika kul film nu va? Jag har kört det tricket några gånger med framgång. Dessutom valde jag som epilog mitt allra värsta "dagen efter" minne.

Bit ihop och kör hårt!

Egentligen bör vi nog vara lite noga med hur vi uttrycker oss härinne.
Själv borde jag i högre utsträckning skriva: "jag kände mig trött, less och stressad så jag tyckte att det vore en bra idé att dricka vin", "jag valde därför att dricka vin för att må bättre"... redan när jag skriver just de orden särskilt de om att må bättre så blir det lite lättare att dra hela filmen till slut. Om jag gör nåt för att må bättre så ska det ju helst vars det som händer, men om man som nyaMagnus skriver spelar filmen till slut så är blir det ju inte så. Kanske 20 minuter..,
Så när du skriver "risken är stor att det blir" - vad är det då du egentligen borde skriva:
Jag kanske väljer att ta ett glas vin... för att? För att? Jag alltid gör det?, för att det är gott och trevligt? För att jag behöver det efter en jobbig dag? Och när man väl förklarat varför för sig själv så kan man också fortsätta dialogen. Alltid? Men då väljer jag a-fritt idag, inte lika gott, men trevligt... jobbig dag? Finns det nåt annat jag behöver? En promenad? Träning? God mat? Bad? Lättare sagt än gjort detta givetvis, men vi har alla ett val (även om det stundtals känns som om autopiloten är på).

höstlöven

Tack för kloka ord. Jag tror det där med eget ansvar är något jag måste jobba på. I stunder av stress när autopiloten går på har jag fortfarande inga bra strategier.
Förebygga går bättre. Har däremot inte provat filmen. Ska skapa den idag och börja spela upp.