Okej! Nu är det dax igen! Vet inte hur många gånger jag har sagt att jag ska sluta dricka. denna gång ska jag lyckas, jag vill det , jag måste det.
Jag är en kvinna på 52 år som är lyckligt gift och har fem barn och fem barnbarn, samt 2 barnbarn till på gång. jag har allt man kan önska sig; en man som älskar mig , ett bra jobb, ett fint litet hus som jag äntligen har fått efter många års längtan. Ändå förstör jag mitt liv med alkohol. Jag älskar vin, jag är en typisk lådvinsalkis. Jag har försökt att sluta dricka 5-6 gånger, det längsta uppehållet var på 13 månader. Sedan började jag ingen. Jag har läst Allen Carrs bok och det funkar jättebra, tills det går en tid och man glömmer allt och börjar övertyga sig själv om hur gott det skulle vara med ett (?) glas vin och "klart jag ska kunna vara normal, som alla andra och dricka måttligt och socialt".
Jag dricker c a en flaska vin (minst) om dagen, när jag inte jobbar. Jag jobbat deltid natt och är långledig 9 nätter var tredje vecka. Det betyder att jag har lång drickperiod var tredje vecka. Nu har jag bestämt mig för att sluta dricka en gång för alla!
Jag har druckit idag, konstant från lunchtid till c a 23 på kvällen. Detta är sista dagen jag dricker alkohol! Vilka är med mig på min resa?
Nu jävlar skiter vi i det här äckliga förstörelseämnet och börjar ett bättre och sundare liv!

Vaniljsmak

Kul att du hittat hit! Här finns en hel del inspiration, tankar, kloka människor, stöd, värme och omtanke. Vi är många som blir hjälpta av att skriva och läsa här. Du drack igår, hur mår du idag? Har du kvar alkohol hemma och har du stöd från dina närmaste, från din man och/eller dina barn?

Angående din fråga: Man kan sluta precis lika många gånger som man börjar! Man har inte misslyckats om man inte ger upp.

AlkoDHyperD

Hej, välkommen!
Det där är du ju definitivt inte ensam om. Tror inte någon av oss slutat en enda gång och sedan varit klar. Det är därför vi är här.
Har du en ledig period framför dig nu?
Bra att du redan har långa nyktra perioder (som jag tolkar det) genom att du jobbar. Då är det ledigheterna du behöver koncentrera dig på och kan ju dela upp i delmål, en ledighet i taget.
Har du möjlighet att involvera någon på hemmaplan?
Läs trådarna här så får du massor av tips på strategier.
Lycka till!

NyaMagnus

Hej Tantflickan!
Jag är nynykter och har genom åren dragit på mig ett antal kännedomar om alkoholism. Själv har jag försökt att sluta ett antal gånger men aldrig av rätt anledning. Dvs. för min egen skull. Det har alltid varit för min omgivning och förvisso med insikt om min hälsa. Jag har dock aldrig haft en genuin vilja att släppa min kompis alkoholen (det är så jag har sett på alkoholen). Efter alla lärdomar jag dragit så är den största att det är ingen idé att kämpa om man inte kapitulerat för maktlösheten och genuint känner sig beredd att släppa alkoholen. Är man inte det så är det i stort sett omöjligt. kan hända har någon lyckats men det är i alla fall mycket svårare.
Processen fungerar så att först ska du ur den akuta abstinensen. Det är klart inom ca två veckor. Här gäller det att stålsätta sig, planera dagen med aktiviteter och att se till att man helt enkelt inte kommer över någon alkohol. Efter denna period så kommer många av oss in i fasen PostAkut Abstinens (PAA) Här börjar vår hjärna att läka och återställa sig till normalt läge utan stimulanssubstans. Denna fas kan kantas av en rad symtom såsom nedstämdhet, bristande koncentration, mm. Denna fas kan sitta i 3-6 månader. Det är under denna fas som återfall är vanligast.

Är man dock medveten om vad PAA innebär och att det är undefär som att vänta på att ett brutet ben ska läka, så kan man hantera det bättre.

Jag skulle rekommendera dig en bok som heter "Tack, det är bra". Den är skriven av Cecilia Svensson som är alkoholist. Hon beskriver allt detta mycket bra och delger sina tips till ett nyktert liv. Du hittar boken på: http://vaja.se/

All lycka till nu!